Problém se Sata diskem: Pri bootování nastane bluscreen...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
zarkow
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém se Sata diskem: Pri bootování nastane bluscreen...

Příspěvek od zarkow »

Zdravim potreboval bych poradit...Mam sestavu viz podpis a problem je, ze při zapnuti pocitace a bootovani WinXP po probehnuti loga WinXP nastane bluescreen a vypise to nejakou adresu…Vetsinou pomuze restart a musim jit do biosu a pak uz systém nabehne…System je na sata disku a to na sate3 k vuli taktovani (ale momentalne jedu na default), ovladace nForce 5.10 vcetne nVidia IDE driveru. Muze to byt tim, ze jsem pri instalaci systemu nepouzil zadne Sata ovladace z diskety? Protoze na ni je napsano nVidia Raid driver a ja raid nepotřebuju… Pri instalaci to po me nic nechtelo, bios nasel disk v pohode…Při instalaci jsem mel jenom zapojeny sata disk, další Pata disk jsem zapojil az pak na primary slave….No a druhy den po instalaci to zaclo delat problemy, ze windows nechtěly najet, jakoby nebylo jasne z ceho se ma bootovat...Tak jsem ještě nastavil hdd boot priority na ten sata disk….Jenze ted to zaclo delat ten bluscreen…Myslite ze je chyba v ovladacich nebo to bude problem jinde?
Diky moc za připomínky a rady
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Videl bych to nestabilitu systemu, dej system na zakladni frekvenci a zkus to.
zarkow
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zarkow »

jenze ja mam vse na default a presto to zlobi.... :sad:
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

zarkow píše:jenze ja mam vse na default a presto to zlobi.... :sad:
Najlepsie by bolo sformatovat disk a odznovu instalit windows !!!
Treba pouzit disketu !! A z tej diskety ti da na vyber dva ovladace tka vyber hned ten prvy co je odhora prvy NVIDIA RAID DRIVER alebo tka dako sa to vol a ten ti nacita pockas a potom daj continue a disketu pocas celej instalacie nevytahuj z FDD .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“