CD-R média

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

CD-R média

Příspěvek od Scorp »

Zdravim, jaký sou asi nejlepší CD-R tak do 12Kč za kus. Aspoň mi napište třeba tři po sobě v žebříčku. Děkas

//Bathory: http://www.cdr.cz/a/hardware/media/cd/seznam?typ=CD-R
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Verbatim Datalife, Datalife+ nejlepší zkušenosti

TDK - zhruba stejná kvalita za vyšší cenu než Verbatim(i když dneska už je to skoro stejně levné všechno)

Imation - Taky ujdou.

Nekupovat - Multidisc, Princo, Bell...... No-name (Občas můžeš mít štěstí a přečíst CD třeba i za dva roky ale u těch no-name niky nevíš)

A taky některá Traxdata - jsou nevyvážená, protože nemají homogenní potisk (takové ty černo stříbrné).
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Nevím proč ne Multidisc, měl jsem ji už snad pár tisíc a všechny ok, i po delší době.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Mám stejně špatnou zkušenost s multidiscama. Takže rozhodně VERBATIM. IMATIONY taky nejsou špatný.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

pavel.minarik píše:Nevím proč ne Multidisc, měl jsem ji už snad pár tisíc a všechny ok, i po delší době.
Právě že mě po delší době(cca 2 roky) už mechnika část CD Multidisc nepřečetla. A to CD bylo naprosto čisté bez smítka nečistoty či škrábance.
A mechanikou to také nebylo. 5 mechanik-stejný výsledek.
Prostě cca po půl roce přečtení v pohodě a po dvou letech už jen část média.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Multidisky taky nedoporučím, po čase od kraje začínají žloutnout a přestávají bejt čitelný - přesně jak píše Butch
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Multidisc... jestli jsem nekdy videl rozprskly CD, nebo orvanou odrazovou vrstvu tak to byl prave Mltidisc.. taky mam na jednom zahlej film-... hmmm. 20% z toho CD nejde poroce VUBEC precist... je to humus.
Imation... mno... hehe... radsi se nevyjadrim...
ACER, blanka a podobny zverstva... viz multidisc...
TDK byly driv asi nej... ale ted uz na to kaslou... nemam rad CD pres ktery se da cist v knizce...
Verbatim... jak ktery. Nejaky ten cas ted kupuju ty nejdrazsi Double protection a zatim spokojenost...
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

IMATIONY!!!! ICE musí být vždycky v opozici! :) Fakt jsem s nima nikdy neměl žádný problémy! :wink:
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja jo 8) a ne malo...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

Pouzivam posledni rok uz jenom Verbatim, pred tim jsem palil na Imation a taky pohoda, nemuzu si stezovat.
....ze by to byl MELOUN
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja se taky priklanim k tomu, ze Imation jsou v pohode, tady na firme se jich uz prodali stovky a nikdy si nikdo nestezoval. (co stovky - tisice a tisice :lol: )
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mno, imationů jsem dal asi dvě krabičky a jsou v poho
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

Imationy jsou OK ale více věřím TDK a Verbatim
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

hosi kupujte blanky :lol:

ted jsem si koupil 10 blanek....1 pokazene uz od koupeni, dalsi napsalo chybu pri paleni (ale dalo se precist) atd.... a to jsem to kupoval na hodinovou zalohu (formatoval jsem disk) takze ted muzu byt rad ze ty data mam zpet :-D

blanka uz nikdy ani na hodinovou zalohu...

2pavel.minarik: multidisky odchazeli jeden po druhem (neco jako blanka) pred ale 5 lety(mozna jeste vic) od te doby k nim mam averzi...a myslim ze nejsem sam... ale ted nejsi prvni kdo rika ze jsou v poho...takze predpokladam ze se uz asi neco zmenilo... presto zustanu u verbatimu za 13Kc..kdyz uz neco palim chcu aby me to zustalo a verbatimy uz drzi x-let....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
HollyG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HollyG »

Asi pred 3 lety sem si koupil blank platinum, odesly vsechny do nekolika tydnu. Od ty doby akorat dve 90min a zatim v pohode.

VERBATIM Crystal za 10,6 RULLEZZZ
Základní deska: DFI LP UT NF4Ultra-D nForce4 Ultra Procesor: AMD Opteron 144 1800MHz@1080*2400 0,95V*1,4V Paměti: DUALCHANNEL 2xA-DATA 512 MB Grafická karta: Sapphire Ati Radeon X800 HDD: PATA Hitachi 160GB 8MB 7200RPM, SATA Hitachi 250GB 8MB 7200RPM Mechaniky: DVD+RW DL Pioneer DVR-108 Klávesnice: KB-21e Krysa: Logitech MX510 Monitor: LCD 19" HP1955 3Dmark2001:: 25 230 3Dmark2003: 10 798 3Dmark2005: 4945 Inet by GTS/Telenor - Office 2M, 220KB down, 32KB up, NIX 10ms, NoFUP
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Ja s Imitation nemam taky zadne problemy. Ted ale kupuju Verbatim DATA LIFE PLUS. Sice ta cena je troch vetsi ale cd kupujou rodice :wink: Ja jenom investoval do vypalovacky :oops:
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Ladis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladis »

Panove tahle debata je uplne k prdu, niceho spolehliveho se nedoberete. Tady vubec nejdeo to, ktera znacka je lepsi, nebo stalejsi pro uchovani dat, to se meni podle toho od ktereho vyrobce je ta konkretni firma bere. Treba Bell Tachnology bere media od Fornet Internacional Pte Ltd. a Taiyo Yuden Company Ltd. A mezi nimi je propastny rozdil. To same treba Verbatim ma i 3 dodavatale, atd.

Meli byste spise posuzovat media podle vyrobce, ale i tady jsou rozdily podle vyrobni sarze.
Tady:http://www.cdr.cz/a/hardware/media/cd/seznam?typ=CD-R

Fornet International Pte Ltd.
Ritek Co.
Plasmon DataSystems, Ltd
TDK Corp.
CMC Magnetics Corp.
Prodisc Technology Inc
Postech Corp.
Multi Media Masters Machinery SA
Auvistar Industry Co., Ltd.
Eximpo
Gigastore Corp.
King Pro Mediatek Inc
Auvistar Industry Co., Ltd.
Hitachi Maxell, Ltd.
Mitsubishi Chemicals Corp

Pro ilustraci trvanlivosti: Mam treba nejake data ulozeny na mediich Imation, tenkrat jeste 3M (vyrobce disket a mgf pasku) z dob, kdy byly vypalovacky pouze CDR a jenom 2x ci 4x (medium CDR tehdy stalo kolem 300 Kc !!!) a to je odhaduju kolem 8-9 let a data se z nich ctou v pohode i na max. rychlost, to je 5 - 6 MB/s.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo jo... my stary TDK sou po 5 letech taky jeste v pohode... CD z doby kdy se veci delaly poradne :-D CDR je samozrejmy zaklad informaci, ale tady jde taky o prakticke zkuenosti... proste ja kupuju vetsinou ty nejdrzasi media co sou... (samozrejme za nejnizsi cenu)...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Je mi to vážně divný, ale já jsem skutečně ještě nikdy žádný problém s Multidiscama neměl a nejen, i spousta kamošů v okolí na nich jede. Je fakt že je používám cca 3 roky (a i po třech letech jsem na žádný nečitelný nenarazil), před tím jsem jel na Samsungách.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Multidiscy jsou fakt šmejdy, věř mi. Buď rád, že s nima zatím žádné problémy nemáš, ale víš jak - co není, může být...
Veterán
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“