MSI K7N2 /Delta (nF2 SPP/Ultra 400) - tipy a zkusenosti
Moderátor: Eddward
- Frosty
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
MSI K7n2 Delta L
Help... prosím. Mám tuto desku s procesorem athlon xp 2600+ barton, geforce fx5600 od asuse, a DDR 512 400mhz od PQI.
Bohužel mi BIOS ale i windows + i při nabíhání ukazují že je osazena proceserorem athlonxo 2000+ což není pravda. Prosím poraďte mi....
Bohužel mi BIOS ale i windows + i při nabíhání ukazují že je osazena proceserorem athlonxo 2000+ což není pravda. Prosím poraďte mi....
- Jája
- Čestný člen
Ujisti se zda máš správně nastavený bios konkrétně FSB na 166MHZ a násobitel na 11,5x
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Bart_Teschen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: K7n2 Delta L
I tak, flashni si bios, jestli mas novejsi board, mel by se procak pri bootu hlasit normalnim vykonem, i kdyz je podtaktovany ...Frosty píše:Help... prosím. Mám tuto desku s procesorem athlon xp 2600+ barton, geforce fx5600 od asuse, a DDR 512 400mhz od PQI.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
MSI K7N2Delta L a 6ti kanal. zvukovka-funguje vam?
Mam hlasku, ze na my desce MSI K7N2Delta L nefunguje korektne 6tikanalova integrovana zvukovka, zvazuju nakup 5+1 beden... . Jede Vam to nekomu korektne, byly s tim nejake problemy? DIk.
Vlastne si nejsem ani jist, jestli to 5.1 umi, sandra mi pise: nVidia(R) nForce(TM) Audio, version 5.1.
Kazdopadne podle manualu k desce je v ni SPP+MCP2
(dle webu asi jo pac: • nVIDIA® nForce2 MCP2/MCP2-T Chipset--- - Audio Processing Unit (APU) encodes audio in Dolby® Digital 5.1 format for full surround
sound effects (MCP2-T only), ale na druhou stranu!!! • Dolby Digital 5.1 format (with MCP2-T option)...
sorry vubec tomu nerozumim
Vlastne si nejsem ani jist, jestli to 5.1 umi, sandra mi pise: nVidia(R) nForce(TM) Audio, version 5.1.
Kazdopadne podle manualu k desce je v ni SPP+MCP2

sound effects (MCP2-T only), ale na druhou stranu!!! • Dolby Digital 5.1 format (with MCP2-T option)...
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
no pokud tuhle (http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=436) stránku chápu dobře, tak k7n2delta - l má jen mcp2 a tudíž nemá nvidia soundstorm, kdežto k7n2delta - ilsr má mcp2-t a tudíž i soundstorm.
každopádně i ta deska s mcp2 má 6 kanálovej alc650...
každopádně i ta deska s mcp2 má 6 kanálovej alc650...
- spajk
- Začátečník
Re: MSI K7N2Delta L a 6ti kanal. zvukovka-funguje vam?
Mam tu stejnou desku a stahl jsem si spesl ovladace ze stranek realteku(ALC650)Ted me to vali dobre mam v ovladacich panelech polozku kde si nastavim 2,4 nebo 5.1 zvuk a hned to tam muzu i otestovat.Ty ovladace co byli u desky nestaci.Bedny mam Genius SW5.1 Home Theater(docela gooodAlois píše:Mam hlasku, ze na my desce MSI K7N2Delta L nefunguje korektne 6tikanalova integrovana zvukovka, zvazuju nakup 5+1 beden... . Jede Vam to nekomu korektne, byly s tim nejake problemy? DIk.
Kazdopadne podle manualu k desce je v ni SPP+MCP2(dle webu asi jo pac: • nVIDIA® nForce2 MCP2/MCP2-T Chipset--- - Audio Processing Unit (APU) encodes audio in Dolby® Digital 5.1 format for full surround

Nic
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo ty ovladace uz mam preventivne taky...v panelech nastroju s eobjevi ikona s napisem MSI a tam se to steluje...zkosuel jsme to na mejch 2 bedynkach nastavit na 5,1..jestli se ozve aspon nejaky slaby zvuk...vubec nic...at to zapojim do jakyhokoliv vystupu zvukovky.... . Zkousel jsi to? Dikyspajk píše:Mam tu stejnou desku a stahl jsem si spesl ovladace ze stranek realteku(ALC650)Ted me to vali dobre mam v ovladacich panelech polozku kde si nastavim 2,4 nebo 5.1 zvuk a hned to tam muzu i otestovat.Ty ovladace co byli u desky nestaci.Bedny mam Genius SW5.1 Home Theater(docela gooodAlois píše:Mam hlasku, ze na my desce MSI K7N2Delta L nefunguje korektne 6tikanalova integrovana zvukovka, zvazuju nakup 5+1 beden... . Jede Vam to nekomu korektne, byly s tim nejake problemy? DIk.
Kazdopadne podle manualu k desce je v ni SPP+MCP2(dle webu asi jo pac: • nVIDIA® nForce2 MCP2/MCP2-T Chipset--- - Audio Processing Unit (APU) encodes audio in Dolby® Digital 5.1 format for full surround
sorry vubec tomu nerozumim).
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- spajk
- Začátečník
Alois píše:Jo ty ovladace uz mam preventivne taky...v panelech nastroju s eobjevi ikona s napisem MSI a tam se to steluje...zkosuel jsme to na mejch 2 bedynkach nastavit na 5,1..jestli se ozve aspon nejaky slaby zvuk...vubec nic...at to zapojim do jakyhokoliv vystupu zvukovky.... . Zkousel jsi to? Dikyspajk píše:
Mam tu stejnou desku a stahl jsem si spesl ovladace ze stranek realteku(ALC650)Ted me to vali dobre mam v ovladacich panelech polozku kde si nastavim 2,4 nebo 5.1 zvuk a hned to tam muzu i otestovat.Ty ovladace co byli u desky nestaci.Bedny mam Genius SW5.1 Home Theater(docela goood).
Mas ty nejnovejsi?Ja jsem je stahl tak pred mesicem(3.51A).No a do vanoc jsem valil 4kanali na ty pseudo vstupy a vystupi.Na vanoce jsem si koupil S Bracket(panel na zapojeni do desky na kterym mas spdif vyst.RLRR/CESB)a valim 5.1.Ten problem vypada spis na spatnou ZK.Ale nechcu sejckovat.
Nic
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam, jsou tusim z pulky prosince...asi takhle...chcu ted koupit OZAKI bedny 5,1 tady z shopu, myslel sjem , ze kdyz je zapojim do vse 3 vstuipu na zvukovce, pojede mi sestikanal zvuk....aniz bych potrboval S bracket. Pokud je tomu jinak, kolik stoji a kde se da sehnat? dikMas ty nejnovejsi?Ja jsem je stahl tak pred mesicem(3.51A).No a do vanoc jsem valil 4kanali na ty pseudo vstupy a vystupi.Na vanoce jsem si koupil S Bracket(panel na zapojeni do desky na kterym mas spdif vyst.RLRR/CESB)a valim 5.1.Ten problem vypada spis na spatnou ZK.Ale nechcu sejckovat.
- spajk
- Začátečník
Alois píše:Mam, jsou tusim z pulky prosince...asi takhle...chcu ted koupit OZAKI bedny 5,1 tady z shopu, myslel sjem , ze kdyz je zapojim do vse 3 vstuipu na zvukovce, pojede mi sestikanal zvuk....aniz bych potrboval S bracket. Pokud je tomu jinak, kolik stoji a kde se da sehnat? dikMas ty nejnovejsi?Ja jsem je stahl tak pred mesicem(3.51A).No a do vanoc jsem valil 4kanali na ty pseudo vstupy a vystupi.Na vanoce jsem si koupil S Bracket(panel na zapojeni do desky na kterym mas spdif vyst.RLRR/CESB)a valim 5.1.Ten problem vypada spis na spatnou ZK.Ale nechcu sejckovat.
Musi to jet i bez bracketu ale nebudes tam mit microfon line in.Pocitas s tim?Ten bracket stoji tak 300kc a je primo od msi.Ale je to zbytecny kupovat kdyz to nejede takhle.Nezapomels to nekde nastavit?Musis to mit i v Xpeckach na vlastnostech zvuku v ovladacich panelech.Vsechno si to pro jistotu jeste projed.
Nic
- spajk
- Začátečník
Koupil jsem to v Brne TSBohemii.Maj tam docela ok ceny.Jsou jeste v Opave,Olomoucu,Zline a Uherskem hradistiAlois píše:Mam, jsou tusim z pulky prosince...asi takhle...chcu ted koupit OZAKI bedny 5,1 tady z shopu, myslel sjem , ze kdyz je zapojim do vse 3 vstuipu na zvukovce, pojede mi sestikanal zvuk....aniz bych potrboval S bracket. Pokud je tomu jinak, kolik stoji a kde se da sehnat? dikMas ty nejnovejsi?Ja jsem je stahl tak pred mesicem(3.51A).No a do vanoc jsem valil 4kanali na ty pseudo vstupy a vystupi.Na vanoce jsem si koupil S Bracket(panel na zapojeni do desky na kterym mas spdif vyst.RLRR/CESB)a valim 5.1.Ten problem vypada spis na spatnou ZK.Ale nechcu sejckovat.
Nic
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Situaci mi jeste komlikuje fakt, ze do zvukovky mam vyvedenej TV tuner...Prej se da sehnat rozdvojka na jacka...Jestli S bracket stoji 3 kila , objednam ho s bednama, mrknu jeste na to nastaveni...Musi to jet i bez bracketu ale nebudes tam mit microfon line in.Pocitas s tim?Ten bracket stoji tak 300kc a je primo od msi.Ale je to zbytecny kupovat kdyz to nejede takhle.Nezapomels to nekde nastavit?Musis to mit i v Xpeckach na vlastnostech zvuku v ovladacich panelech.Vsechno si to pro jistotu jeste projed.
Control panel...sound and audio devices...volume..advanced...5,1 surround sound speakers. Dal jsme OK, ve zvuku se nic nezmenilo podotykam ze ted tam mam z reinstalacnich duvodu drivery od nvidie...nainstaluju od ralteku a projedu to jeste jednou....
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
vsude to mam daleko...objednavam po netu...Koupil jsem to v Brne TSBohemii.Maj tam docela ok ceny.Jsou jeste v Opave,Olomoucu,Zline a Uherskem hradisti
- spajk
- Začátečník
Zkus to by mohlo byt ono vsak uvidis.Ale kdyby s tim neco bylo tak by nejspis nejolo ani to stereo.Alois píše:Situaci mi jeste komlikuje fakt, ze do zvukovky mam vyvedenej TV tuner...Prej se da sehnat rozdvojka na jacka...Jestli S bracket stoji 3 kila , objednam ho s bednama, mrknu jeste na to nastaveni...Musi to jet i bez bracketu ale nebudes tam mit microfon line in.Pocitas s tim?Ten bracket stoji tak 300kc a je primo od msi.Ale je to zbytecny kupovat kdyz to nejede takhle.Nezapomels to nekde nastavit?Musis to mit i v Xpeckach na vlastnostech zvuku v ovladacich panelech.Vsechno si to pro jistotu jeste projed.
Control panel...sound and audio devices...volume..advanced...5,1 surround sound speakers. Dal jsme OK, ve zvuku se nic nezmenilo podotykam ze ted tam mam z reinstalacnich duvodu drivery od nvidie...nainstaluju od ralteku a projedu to jeste jednou....
Nic
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak cumim na AC 97 audio configuration od Realteku, v menu Speaker configuration nastavuju 5,1, davam OK .... a musim konstatovat, ze tentokrat jde zvuk uplne stejne..ja to svym sluchem nerozpoznam (pro me kupovat bedny je jako hazet perly svinim
)
Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku
Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku
)) pokud nesezenu S bracket...
Uvazuju spravne? diky moc, hodne jsi mi pichl

Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku

Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku

- spajk
- Začátečník
Ja tez dekuju za tvou dnesni pomoc.Ten zoufalec z emailu to jsem byl ja.Tak se mej zdarecAlois píše:Tak cumim na AC 97 audio configuration od Realteku, v menu Speaker configuration nastavuju 5,1, davam OK .... a musim konstatovat, ze tentokrat jde zvuk uplne stejne..ja to svym sluchem nerozpoznam (pro me kupovat bedny je jako hazet perly svinim)
Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku![]()
Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku)) pokud nesezenu S bracket...

Nic
- Alois
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hehe poprvy v zivote neplati za dobrotu na zebrotu hehe, ty pameti si prover v sandre...uvidis ze mas vyssi vykon nez kdybys je dal na 400...je to vysvetleny vve FAQ v sekci nVidia chipsety...spajk píše:Ja tez dekuju za tvou dnesni pomoc.Ten zoufalec z emailu to jsem byl ja.Tak se mej zdarecAlois píše:Tak cumim na AC 97 audio configuration od Realteku, v menu Speaker configuration nastavuju 5,1, davam OK .... a musim konstatovat, ze tentokrat jde zvuk uplne stejne..ja to svym sluchem nerozpoznam (pro me kupovat bedny je jako hazet perly svinim)
Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku![]()
Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku)) pokud nesezenu S bracket...
- spajk
- Začátečník
Jojo dikec.Cau cauAlois píše:Hehe poprvy v zivote neplati za dobrotu na zebrotu hehe, ty pameti si prover v sandre...uvidis ze mas vyssi vykon nez kdybys je dal na 400...je to vysvetleny vve FAQ v sekci nVidia chipsety...spajk píše: Ja tez dekuju za tvou dnesni pomoc.Ten zoufalec z emailu to jsem byl ja.Tak se mej zdarec
Nic