Nainstaloval jsem tedy XP znovu stahnul posledni drivery ke vsemu co slo a cekal co se bude dit.Zhruba po peti dnech se pripad opakoval a pak jeste asi po 7dnech znovu.To uz mi dosla trpelivost a sel jsem desku reklamovat-PODARILO SE.
Vymneli mi ji na Gigabit - GA-91955X PRO.Nahodil jsem raid, XP a po dvou dnech znovu kolabs a pak jeste jednou(to uz jsem tu skakal zlosti do stropu a rval na cely barak-samo,jak nikdo nebyl doma
Po treti instalaci a zkoumani cim to je mi raid fungoval od rijna az do vcerejsi 20hodiny kdy opet umrel a s nim i 500G dat
Na desce ASUS P4C800 Deluxe jsem mnel na radici od Promisu 2x160G Hitachi ve stripu raid rok-a zadny problem, taktez kamos a dalsi kamos ten uz ale s jinou deskou.
Takze si ted asi odpovim sam.Problem bude zrejmne v Intelovskem radici, na kterem sice jde rozjet Raid, ale po nejake dobe dojde k chybe zkolabuje, nevim proc, ani z jakeho duvodu.Kdyby to byl problem ovladacu tak si myslim, ze by se to projevovalo rychleji a systematicky a ne az po nejakem tom dni, nebo mnesici.
Dalsi vec ktere jsem si vsimnul a se kterou jsem mnel problemy az do dneska je pridavny IDE radic.Kdyz jsem mnel ten Intelovky radic nastaven, ze se ma chovat jako raid,tak mi ten dalsi pridavny IDE radic najizdel tak co druhy restart-jak se mu chtelo(mam ho v biosu nastaveny aby se choval jako IDE a ne jako raid a mam na nej pripojenou DVD palirnu).(Nevyresil nic ani flash biosu)
Ted kdyz jsem v biosu nastavil, ze se ma Intelovsky radic chovat jako normalni SATA, tak je po problemu.IDE radic tam je, detekuje palirnu, najizdi pri kazdem startu, uz proste nemizi-ZVLASTNI!!
Takze asi tak k memu problemu.Takze tohle je info o mem utpeni s raidem.Takze jsou ctyri moznosti jak s tim vy..bat.Bud si koupim jinou desku,coz asi muj problem stejne nevyresi ponevadz bude asi zrejmne Intelovsky radic na vsech deskach s chipovou sadou i955X-samozrejmne by to slo zjistit stahnutim manualu a podivat se do nej jestli tam Intelovsky radic je.Dalsi moznost je koupit si radic do PCI slotu (osobne bych se priklonil ke znacce Promis), dalsi moznost je zapomenout na raid-to se mi, ale nechce takze jsem prozatim zvolil 4 moznost a tou je objednavka Raptora 36G
Uz drive jsem mnel na nej zalusk takze jsem zvolil tuhle moznost, no a pak budu pomalu okukovat zakladni desky a hledat tu ktera nema Intelovsky radic
Takze to je asi tak vse co jsem chtel zdelit lidem, kteri by uvazovali o reidu na Intelovskem radici.Ale kdo vi mozna mam tento problem jen ja