Problem s raidem na Intelovskem radici na chipsetech i955X

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Helstik
Začátečník
Začátečník

Problem s raidem na Intelovskem radici na chipsetech i955X

Příspěvek od Helstik »

Ahoj zdravim vsechny.Muj problem se tyka raidu ve strip modu.V zari 2005 jsem si koupil novou desku byl to Asus P5WD2 Premium.Problem se projevil po par dnech kdy jsem na teto desce rozjel raid pole ve strpu.Po prvni instalaci XP, nainstalovani vsech ovladacu k desce a dalsich programu a her mi spadnul Raid po dvou dnech.Byl jsem v oknech, kdyztu zniceho nic mi vyskocila modra obrazovka, ze nastala chyba v souboru s priponou sys.Zmacknul jsem tedy reset, na Intelovskem radici jsme videl raid, ale system uz nenabehnul.Nezbyvalo nic jineho nez rozjet novou instalaci.Pri instalaci kdyz si volite na ktery disk chcete nainstalovat XP se mi zobrazilo, ze mam zhruba 500G nenaformatovaneho mista-byl jsem radosti bez sebe :twisted: :twisted:
Nainstaloval jsem tedy XP znovu stahnul posledni drivery ke vsemu co slo a cekal co se bude dit.Zhruba po peti dnech se pripad opakoval a pak jeste asi po 7dnech znovu.To uz mi dosla trpelivost a sel jsem desku reklamovat-PODARILO SE.

Vymneli mi ji na Gigabit - GA-91955X PRO.Nahodil jsem raid, XP a po dvou dnech znovu kolabs a pak jeste jednou(to uz jsem tu skakal zlosti do stropu a rval na cely barak-samo,jak nikdo nebyl doma :twisted: :twisted: .Stahnul jsem tedy opet vsechny nove drivery k desce, flashnul BIOS(posledni verzi), vymnenil kabely,stahnul jsem utilitu od Westernu a projel oba disky, jestli nejsou poskozene a nic-disky v naprostem poradku, zkousel jsem i osahat desku jestli se neprehriva nejak chip a nic.Ty dva Westerny jsou identicke,idealni do raidu-stejny mnesic vyroby.Mam pred nimi ventilator 80x80 takze disky jsou UPLNE STUDENE!!!!!Disky nijak nechrasti proste vse OK.Dival jsem se i do ruznych navodu jestli jsem neudelal chybu pri tvorbe raidu,ale vse jsem delal naprosto dobre.
Po treti instalaci a zkoumani cim to je mi raid fungoval od rijna az do vcerejsi 20hodiny kdy opet umrel a s nim i 500G dat :evil: :evil: :x rvat a skakt do stropu jsem nemohl, protoze doma byla mati :) V tu chvili byly XP v necinnosti.Nic jsem nedelal proste se na mne usmivala borka z plochy,kdyztu z niceho nic se na mne usmivalo modre okno s chybou v souboru s priponou sys. :twisted:

Na desce ASUS P4C800 Deluxe jsem mnel na radici od Promisu 2x160G Hitachi ve stripu raid rok-a zadny problem, taktez kamos a dalsi kamos ten uz ale s jinou deskou.

Takze si ted asi odpovim sam.Problem bude zrejmne v Intelovskem radici, na kterem sice jde rozjet Raid, ale po nejake dobe dojde k chybe zkolabuje, nevim proc, ani z jakeho duvodu.Kdyby to byl problem ovladacu tak si myslim, ze by se to projevovalo rychleji a systematicky a ne az po nejakem tom dni, nebo mnesici.
Dalsi vec ktere jsem si vsimnul a se kterou jsem mnel problemy az do dneska je pridavny IDE radic.Kdyz jsem mnel ten Intelovky radic nastaven, ze se ma chovat jako raid,tak mi ten dalsi pridavny IDE radic najizdel tak co druhy restart-jak se mu chtelo(mam ho v biosu nastaveny aby se choval jako IDE a ne jako raid a mam na nej pripojenou DVD palirnu).(Nevyresil nic ani flash biosu)
Ted kdyz jsem v biosu nastavil, ze se ma Intelovsky radic chovat jako normalni SATA, tak je po problemu.IDE radic tam je, detekuje palirnu, najizdi pri kazdem startu, uz proste nemizi-ZVLASTNI!!

Takze asi tak k memu problemu.Takze tohle je info o mem utpeni s raidem.Takze jsou ctyri moznosti jak s tim vy..bat.Bud si koupim jinou desku,coz asi muj problem stejne nevyresi ponevadz bude asi zrejmne Intelovsky radic na vsech deskach s chipovou sadou i955X-samozrejmne by to slo zjistit stahnutim manualu a podivat se do nej jestli tam Intelovsky radic je.Dalsi moznost je koupit si radic do PCI slotu (osobne bych se priklonil ke znacce Promis), dalsi moznost je zapomenout na raid-to se mi, ale nechce takze jsem prozatim zvolil 4 moznost a tou je objednavka Raptora 36G :twisted:
Uz drive jsem mnel na nej zalusk takze jsem zvolil tuhle moznost, no a pak budu pomalu okukovat zakladni desky a hledat tu ktera nema Intelovsky radic :twisted:
Takze to je asi tak vse co jsem chtel zdelit lidem, kteri by uvazovali o reidu na Intelovskem radici.Ale kdo vi mozna mam tento problem jen ja :sad:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
pazda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pazda »

Helstik píše:...
no bezva zrovna jsem byl plne rozhodnutej pro raid a ted o tom zacinam pochybovat. osobne myslim ze je to v radici, mas na svy desce jen jeden SATA radic nebo dva?
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

pazda píše:
Helstik píše:...
no bezva zrovna jsem byl plne rozhodnutej pro raid a ted o tom zacinam pochybovat. osobne myslim ze je to v radici, mas na svy desce jen jeden SATA radic nebo dva?
Ne je tam jen jeden ten zasrany Intelovsky.Ty mas ale jinou desku co tam mas za radic?Ty promisy jsou v pohode.Jen ja musim byt vyjimka a koupit si takovy shit!! :evil: U nas jsem tady prave ja nalakal hodne lidi na raid a vsichni si pochvalujou, jak udelali dobre, ze mne poslechli a ja se tu ted morduju s Intelem ksakru.A zrovna s Intelem.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
pazda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pazda »

mam ten co se dava na nForce4 desky, mam taky jen jeden, ale zatim si na nej nikdo nestezoval. jinak nejses jedinej kdo ma smulu. ja jsem taky ten pripad, ted mam v reklamaci chladic na grafiku, pred nedavnem to byl zdroj, procak jsem chytl s Tcasemax 53, tiskarna mi vali do cervena, DVD-ROMka mi cte 200kb/s .... a takhle bych mohl pokracovat...
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
Apple TimeMachine 2TB
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Tak to jo tzo je mazec.Holt kdyz se sere tak se sere.Uz mam objednany Raptor 36G z CZ tak jsem zvedav kdy dorazi :roll:
pazda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pazda »

presne tak na pos****ho i hajzl spadne. chtelo by to najit nejakyho rejdare na intelu aby poradil.. raptor je fakt bezva, je to viditelnej rozdil v loadingu, instalaci a spousteni programu..
Apple TimeMachine 2TB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“