A7V600-X (VIA KT600) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Belgarion
Začátečník
Začátečník

A7V600-X (VIA KT600) - zkusenosti?

Příspěvek od Belgarion »

X serie Asus jsou low-endove typy desek urcene do kancelare, nejde o OC desky.

Zjisteni a rady:
:!: pri pouziti vice ks pameti se muze zhorsit moznost OC (nastaveni multiplikatoru)
:arrow: starsi BIOSy mely problemy s fungovanim nekterych AGP grafik, pomuze upgrade BIOSU
:!: nema nastaveni voltaze RAM
:!: pasivni chladic na cipsetu dost topi
:idea: pokud vam Sandra (ci podobne) hlasi KT400/400A tak to je v poradku - tyto cipsety maji stejnou identifikaci
:arrow: muze se stat ze po resetu BIOS ztrati nastaveni CPU (frekvence), je potreba to rucne opravit

Rozdil oproti A7V600: (vzhledem k revizim do 12/2003)
- není u ní omezení při FSB 400 na 2 banky DDR RAM
- nemá Asus WIFI slot
- nemá 3Com Gigabit Lan, ale jen 10/100 Mbit Lan
- má nový zvukovy kodek AD1988 (místo AD1980 u A7V600)
- nemá vyveden COM2 port

Rád bych koupil novou desku, nejspíš tuto protoze za tu cenu nemá chybu. Jen se chci zeptal, jaké s ní máte zkušenost. Byzy budu kupovat bartona 2500+ a rád bych ho taktnul na 3200+. Půjde to dobře s touto deskou?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

V pátek jsem jí kupoval.
Ta zvukovka není nic moc.
Normálně slyším pohyb myši(i kolečkem) čtení disku apod...
Prý je to diskem nebo ovladačema ke zvukovce.
No já jsem použil ty z CD.
Sakra když něco zabalej do krabice a dají to do prodeje, tak by to mělo fungovat a né, že ihned musím na net a schánět se po nových driverech.
Stáhl jsem si nejnovější, ale ještě jsem neměl čas to vyzkoušet.
Vůbec to ale nemusej řešit.

Asus pro AMD prostě není špička, jako desky od Asusu pro Intel.
Toť můj názor.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:V pátek jsem jí kupoval.
Ta zvukovka není nic moc.
Normálně slyším pohyb myši(i kolečkem) čtení disku apod...
Prý je to diskem nebo ovladačema ke zvukovce.
No já jsem použil ty z CD.
Sakra když něco zabalej do krabice a dají to do prodeje, tak by to mělo fungovat a né, že ihned musím na net a schánět se po nových driverech.
Stáhl jsem si nejnovější, ale ještě jsem neměl čas to vyzkoušet.
Vůbec to ale nemusej řešit.

Asus pro AMD prostě není špička, jako desky od Asusu pro Intel.
Toť můj názor.
Takže myslíš koupit něco iného? Taktovat ti na ni šlo dobře?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já fakt nevím.
Skoro se dneska bojím koupit nějakej HW, aby s tím něco nebylo.
Každou druhou věc reklamuju.

Taktit jsem s tím nezkoušel, protože na týhle desce zatím provozuju jenom 1Ghz thunderbirdt.

Ale co se týče o.c. je tahle deska ideální.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:No já fakt nevím.
Skoro se dneska bojím koupit nějakej HW, aby s tím něco nebylo.
Každou druhou věc reklamuju.

Taktit jsem s tím nezkoušel, protože na týhle desce zatím provozuju jenom 1Ghz thunderbirdt.

Ale co se týče o.c. je tahle deska ideální.
No asi si ji stejně půjdu zítra koupit a napíšu jak šlape. Třeba chytnu dobrý kousek. Ještě bych měl jednu otazečku. Koukal jsem že sisi koupil nový SATA disk hitachi a v nějaké diskuzi na PC tuningu jsi psal, že je to opravdu třída. Taky o něm začínám uvažovat. Je opravdu tak extrémně tichý. Kde jsi ho koupil? Myslíš že se vyplatí?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ten disk prostě není slyšet. :)
Ale nevím jestli ho seženeš, jsou špatně k sehnání. Koupil jsem ho v Czechcomputeru.

Rád bych ti řekl více o té desce, ale mám jí zatím chvíli a ještě jsem ti extra netestoval. Jsem zvědavej, jestli se mi podaří nějak vyřešit ten zvuk.
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:Ten disk prostě není slyšet. :)
Ale nevím jestli ho seženeš, jsou špatně k sehnání. Koupil jsem ho v Czechcomputeru.

Rád bych ti řekl více o té desce, ale mám jí zatím chvíli a ještě jsem ti extra netestoval. Jsem zvědavej, jestli se mi podaří nějak vyřešit ten zvuk.
Ještě se rozmyslím, jestli koupím ten disk! A k té desce si dostal sata káblíky nebo ne?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Belgarion píše:...A k té desce si dostal sata káblíky nebo ne?
Nee. K té desce dostaneš jen IDE,FDD kabely, kovovou krytku na výstupy desky, CD s drivery a manuál.
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:
Belgarion píše:...A k té desce si dostal sata káblíky nebo ne?
Nee. K té desce dostaneš jen IDE,FDD kabely, kovovou krytku na výstupy desky, CD s drivery a manuál.
A myslíš že ASUS A7V600 by byla lepší volbou! Ja se mezi nimi nemůžu rozhodnout. A7V600-x je novější takže by měla být víc kompatibilní s HW!
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Belgarion píše:
Butch píše: Nee. K té desce dostaneš jen IDE,FDD kabely, kovovou krytku na výstupy desky, CD s drivery a manuál.
A myslíš že ASUS A7V600 by byla lepší volbou! Ja se mezi nimi nemůžu rozhodnout. A7V600-x je novější takže by měla být víc kompatibilní s HW!
Všechny X verze od asusu jsou vykostěný sra*ky - ten zvuk při pohybu myší je tipickej příklad, dál šumění cívek atd...
Pokud asus tak bez X - A7V600.
Nový model v segmentu MB je spíš naškodu protože právě u něj ještě není tak vychytanej bios, a musíš čekat třeba půl roku než výrobce většinu chyb opraví.
Rozhodně radši bych bral bez x, nebo raději MSI KT6 Delta :roll:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mam obdobny zkusenosti jako JAJA... proste desku za 2000 nezahrani ani nalepka ASUS... Kup nejaky pekny soltek a bud happy.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Na bezne pouzitie je to pohoda....... ale celkovo konstrukcia je lacnejsia..... takze za co si zaplatil to si si aj domov odniesol!!!

Rozhodne to nieje zazrak..... je to len mierne lepsi ECS s moznostou taktovania a nalepkou Asus...!
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaluvkap »

Tak bacha ... tahle deska neumi zvedat napeti u pameti, coz si myslim je na OC desku peknej hnus ... na todle bacha ... osobne si myslim, ze za ty prachy bude o hodne lepsi kauf soltek sl-kt600rl
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jája píše:
Belgarion píše: A myslíš že ASUS A7V600 by byla lepší volbou! Ja se mezi nimi nemůžu rozhodnout. A7V600-x je novější takže by měla být víc kompatibilní s HW!
Všechny X verze od asusu jsou vykostěný sra*ky - ten zvuk při pohybu myší je tipickej příklad, dál šumění cívek atd...
Pokud asus tak bez X - A7V600.
Nový model v segmentu MB je spíš naškodu protože právě u něj ještě není tak vychytanej bios, a musíš čekat třeba půl roku než výrobce většinu chyb opraví.
Rozhodně radši bych bral bez x, nebo raději MSI KT6 Delta :roll:
Jj. Max. spokojenost. MSI s NF2 asi nic moc, ale s KT600 vynikající :) :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já jsem tuhle desku Asus A7V600-X, kupoval do low-end sestavy.
A nemožnost nastavení voltáže na DDR mě fakt netrápí.
Přečetl jsem si diskuzi na CC k Asus A7V600 a A7V600-X.
Z ní mi vyplynulo, že by "X" verze mohla být méně problémová.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyplatí se tato deska-A7V600-X?

Příspěvek od Allatutti »

Belgarion píše:Rád bych koupil novou desku, nejspíš tuto protoze za tu cenu nemá chybu. Jen se chci zeptal, jaké s ní máte zkušenost. Byzy budu kupovat bartona 2500+ a rád bych ho taktnul na 3200+. Půjde to dobře s touto deskou?
Mam prave tuhle desku a bezi mi v pohode, muzu ji jen odporucit 8)
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaluvkap »

Allatutti píše:
Belgarion píše:Rád bych koupil novou desku, nejspíš tuto protoze za tu cenu nemá chybu. Jen se chci zeptal, jaké s ní máte zkušenost. Byzy budu kupovat bartona 2500+ a rád bych ho taktnul na 3200+. Půjde to dobře s touto deskou?
Mam prave tuhle desku a bezi mi v pohode, muzu ji jen odporucit 8)
a tobe nevadi, ze nejde zvysit napeti u pameti??? co jsi to za OC?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jaluvkap píše:
Allatutti píše: Mam prave tuhle desku a bezi mi v pohode, muzu ji jen odporucit 8)
a tobe nevadi, ze nejde zvysit napeti u pameti??? co jsi to za OC?
Vis proc bych mel neco prenastavovat kdyz si muzu dokoupit dalsi ramku a pbezi mi to stejne lip. Zbytecne se v tom hrabat. :razz:
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaluvkap »

Allatutti píše:
jaluvkap píše: a tobe nevadi, ze nejde zvysit napeti u pameti??? co jsi to za OC?
Vis proc bych mel neco prenastavovat kdyz si muzu dokoupit dalsi ramku a pbezi mi to stejne lip. Zbytecne se v tom hrabat. :razz:
aha .... ta odpoved mluvi za vse
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jaluvkap píše:
Allatutti píše: Vis proc bych mel neco prenastavovat kdyz si muzu dokoupit dalsi ramku a pbezi mi to stejne lip. Zbytecne se v tom hrabat. :razz:
aha .... ta odpoved mluvi za vse

ta tvoje taky... :roll: a taky nejsem clovek ktery by se v tom zbytecne hrabal
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“