FAQ: mám ATX zdroj, přesto se mi počítač sám nevypíná
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
FAQ: mám ATX zdroj, přesto se mi počítač sám nevypíná
mam ATX zdroj (usudzujem podla toho ze ked komp v linuxom vypnet /sbin/halt tak fpohode vypne) ale pod w2k nefici. Dosku mam MS8127 a malo by to ficat, pretoze to na nej u kamose od ktoreho som to kupil ficalo. Vo vlastnostiach napajania nic neni.
- zombux
- Odborník PCT
pro všechny: zapnout v BIOSu APM (Advanced Power Management), a pak ve windows:
ovládací panely, napájení, karta Vylepšené řízení spotřeby.
buď tam je jedno zaškrtátko který tohle povolí, nebo tam ta karta vůbec není, pak nastává problém
//edited by p.m: ... který řeší reinstalace systému, protože je třeba jiná Hardware Abstraction Layer a ta se nastaví při instalaci natvrdo a změnit nejde
ovládací panely, napájení, karta Vylepšené řízení spotřeby.
buď tam je jedno zaškrtátko který tohle povolí, nebo tam ta karta vůbec není, pak nastává problém

//edited by p.m: ... který řeší reinstalace systému, protože je třeba jiná Hardware Abstraction Layer a ta se nastaví při instalaci natvrdo a změnit nejde
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Elprezidento
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
OK reinstalace
ve ktere fazi narazim na jine nastaveni toho Hardware....
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: OK reinstalace
V žádné, tato konfigurace je provedena automaticky (v závislosti na tom co podporuje základní deska a jak je konfigurován BIOS) instalační procedurou těsně před přechodem z textového do grafického módu.Elprezidento píše:ve ktere fazi narazim na jine nastaveni toho Hardware....
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Tak právě tento problém - nevypínání WinXP jsem teď řešil. Reinstalace systému nepomohla. Navíc Win98Se instalované na prim. oddílu disku vypínají normálně. Po sáhodlouhém bádání jsem zjistil, že jde o konflikt ovladače pro Kouwell 571B se SiI 0680A, který na svém MB rozcvičuji. Po použití ovladače verze 1.0.0.12 WHQL vypínání v pořádku. Další poznatky dám do příslušné sekce - řadiče.
- Jentzek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mam Win 2k v Biosu mam volbu nastavenou a pc se mi samo vypinalo.Pak se mi sesypal system a musel sem ho opravit a Windowsy se nastavily do originalni konfigurace.Pote se mi pocitac odmita sam vypnout.Zkousel sem se divat v ovladacich panelech do napajeni a ta fatalni zalozka mi tam zrovna chybi.Da se nejak jinak vyresit tento problem???
DikMoc
DikMoc
MB: I-875P Neo,P4-3,2GHz(NW-HT),1024MB,G-Force 6600,HDDSeagBarr ...200+80GB
Mandriva Linux
Mandriva Linux
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já sem někomu dělal upgrade, měnila sa deska ATX za ATX. Předtím se tovypínalo samo, po upgradu ručně. Byly tam Win98SE updatovaný z win98 a reinstal nepřipadal v úvahu. Tak jsem odebra něco systém v systémových zařízení, ale nejsem si jistej co, myslím, že prstředky základní desky (nejsem si jistej, ale bylo toho víc) a porestartu to už vypínalo normálně a všechno v poho.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- -=aNgEl=-
- Nováček
- rumbo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj, reinstal, ale najskor treba pozriet v biose, ci je ACPI ENABLED!!!! Kvôli tomu som musel kamaratovi reinstalovat cisto novy win XP...pavel.minarik píše:obávám se, že jedině reinstalací - žádný jiný zaručený postup neznám

PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ano, to je pochopitelné, pokud máš v BIOSu tuto funkci zakázanou, tak to logicky nepuderumbo píše:jj, reinstal, ale najskor treba pozriet v biose, ci je ACPI ENABLED!!!! Kvôli tomu som musel kamaratovi reinstalovat cisto novy win XP...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- zombux
- Odborník PCT
no tady bych se možná i hádal, ACPI na tohle nemá vliv, ATX PC se vypíná i bez ACPI, stačí mít podporu APMpavel.minarik píše:ano, to je pochopitelné, pokud máš v BIOSu tuto funkci zakázanou, tak to logicky nepuderumbo píše:jj, reinstal, ale najskor treba pozriet v biose, ci je ACPI ENABLED!!!! Kvôli tomu som musel kamaratovi reinstalovat cisto novy win XP...

Pfizer & Moderna inside
- rumbo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak to neviem ci mal zapate, lebo som preliezol cely bios, nepamatam. Inak tie nastavenia rovno od vyrobcu (predajcu) suzombux píše:no tady bych se možná i hádal, ACPI na tohle nemá vliv, ATX PC se vypíná i bez ACPI, stačí mít podporu APMpavel.minarik píše:ano, to je pochopitelné, pokud máš v BIOSu tuto funkci zakázanou, tak to logicky nepude

PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
- Nesquik
- Začátečník
- woodbine
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- woodbine
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
V souvislosti s USB mě trápí jedna "maličkost". Pokud k počítači připojím jakékoliv zařízení přes USB (v mým případě USB disk nebo volant), tak při vypínání počítače musím používat tlačítko, protože sám se nevypne. A to ať je v USB něco připojeno nebo není. Pokud při práci nepoužiju žádné USB zařízení, tak se počítač normálně vypne sám (nápis "Vypínání...", lehké cvaknutí v bedýnce a vypnutí). Ale když bylo připojeno něco přes USB, tak nápis "Vypínání...", lehké cvaknutí a pak nic - prostě pořád to na mě svítí a musím použít to tlačítko.
Abych to upřesnil, tak moje konfigurace je: Win XPP SP2 (pravidelně automaticky aktualizováno), zákl. deska MSI 6198 (BIOS původní, USB pouze 1.1), PIII 800 MHz... Ten zbytek už asi není tak podstatnej. Jenom pro úplnost, SP2 na to nemá vliv (doufám), protože to dělalo i předtím. Jen už si nevzpomínám, jestli to dělalo i ve WinME (a 2x přeinstalovávat systém se mi teda nechce).
Pokud by někdo věděl, co s tím, tak budu rád za každej příspěvek. Na funkci počítače to sice vliv nemá, ale dost to otravuje uživatele. A jestli už je to tu někde vyřešeno, tak se omlouvám, ale hledal jsem a nic podobnýho nenašel.
Abych to upřesnil, tak moje konfigurace je: Win XPP SP2 (pravidelně automaticky aktualizováno), zákl. deska MSI 6198 (BIOS původní, USB pouze 1.1), PIII 800 MHz... Ten zbytek už asi není tak podstatnej. Jenom pro úplnost, SP2 na to nemá vliv (doufám), protože to dělalo i předtím. Jen už si nevzpomínám, jestli to dělalo i ve WinME (a 2x přeinstalovávat systém se mi teda nechce).
Pokud by někdo věděl, co s tím, tak budu rád za každej příspěvek. Na funkci počítače to sice vliv nemá, ale dost to otravuje uživatele. A jestli už je to tu někde vyřešeno, tak se omlouvám, ale hledal jsem a nic podobnýho nenašel.
- Shack
- Začátečník
S tymto sme mali s kamosom problemy a aj po vypnuti PC USB mys stale svietila. Pomohlo az toto:woodbine píše:V souvislosti s USB mě trápí jedna "maličkost". Pokud k počítači připojím jakékoliv zařízení přes USB (v mým případě USB disk nebo volant), tak při vypínání počítače musím používat tlačítko, protože sám se nevypne. A to ať je v USB něco připojeno nebo není. Pokud při práci nepoužiju žádné USB zařízení, tak se počítač normálně vypne sám (nápis "Vypínání...", lehké cvaknutí v bedýnce a vypnutí). Ale když bylo připojeno něco přes USB, tak nápis "Vypínání...", lehké cvaknutí a pak nic - prostě pořád to na mě svítí a musím použít to tlačítko.
V Biose v polozke POWER MANAGEMENT FEATURES a podpolozke ACPI STANDBY STATE nastavit S3/STR a malo by to fungovat.
XBOX360
- woodbine
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dík za tip. Vyzkoušel jsem, ale můj problém přetrvává. Zkoušel jsem i nový ovladače k chipsetu, ale taky nic. Ještě bych mohl zkusit novější BIOS, ale do toho se mi moc nechce, když jsem si přečetl, co všechno se při tom může po...Shack píše:S tymto sme mali s kamosom problemy a aj po vypnuti PC USB mys stale svietila. Pomohlo az toto:
V Biose v polozke POWER MANAGEMENT FEATURES a podpolozke ACPI STANDBY STATE nastavit S3/STR a malo by to fungovat.

- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to porad nekomu dela, tak zkuste vypnout USB Keyboard Support v BIOSu (dat na Disabled) - me to takhle pomohlo na 2 PC.. Samozrejme sem se hrabal v registru (viz vyse), v ovladacich panelech a v spravci HW byla nejaka polozka APM/NT (nebo nejak tak) tak sem ji povolil (byla zakazana) a jak se mi krasne vypina..
Zkracene:
vypnete si v BIOSu USB Keyboard Support - ale zajimave je to, ze porad USB klavesnice jde i v BIOSu
Zkracene:
vypnete si v BIOSu USB Keyboard Support - ale zajimave je to, ze porad USB klavesnice jde i v BIOSu

PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele: