http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2889&p=6
Dokonce i v rozlišení 1600x1200, kde má být de-facto jen omezení grafické karty, je AMD totální propadák:

Jinak řečeno, na CPU záleží
//EfineSS: Upraven nazev threadu
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Neočekával, ale bohužel to nic nemění na tom že 65nm X2 5000+ podle testů podává oněco horší výsledky, což může být jakési znamení že se něco nepovedlo. Stejně je E6600 o pár set levnější takže 5000+ nemá smysl kupovat ....palda píše:on se snad ocekaval nejaky vykonnostni rozdil 90nm versus 65nm?... jiste ze ne... hlavne se zlevni vyroba a spotreba mirne snizi....
... jinak co si pamatuju tak ty sam si donedavna X2, X2 ktere jede na 3 roky stejne architekture, pritom intel je o generaci novejsi, pouzival a hanil konkurenci
...

myslim ze tohle nikdo nemuze rict... co ja si pamatuju tak AMD nikdy neusnulo na vavrinech a vzdicky se snazilo intelu konkurovat cca od dob prvnich Athlonu do slotu A... AMD taky nevyrabi 65nm jadra dlouho, co je ted spatny, muze bejt lepsi.. a taky jde o to kolik kusi 65nm X2 clovek testuje... u 90nm taky nema kazdy kus dokonale OC...radekhulan píše:Spousta lidí čekala minimálně podstatně lepší OC, což se nepotvrdilo. AMD zjevně 65nm proces dělá podstatně hůře než Intel, a dá se předpokládat, že stejně špatně jej bude dělat i s příchodem K8L.

Ano, to bude ono, fanatismus AMD příznivců nikdu nepohasnepalda píše:vzdicky se snazilo ... to kolik kusi 65nm X2 clovek testuje

naopak ty se mylis ve vetsine veci, takze tohle opravdu nema smyslradekhulan píše: Naopak, pokud K8L má být uvedeno za pouhého půl roku, bude jeho výrobní proces stejně mizerný jako u dnešních kousků. Vrať se k tomuto mému prohlášení za půl roku, s "predikcí budoucnosti" jsem se ještě nikdy nezmýlil

no mel jsem vic intelu nez AMDcek. .a kdybych na to mel prostredky tak si ted poridim Core 2 Duo...radekhulan píše: Ano, to bude ono, fanatismus AMD příznivců nikdu nepohasne![]()

proto mam treba X2 ja... za penize co jsem mel to byla nejlepsi volba... kupoval jsem semprona 2800+, kdyz intel mel v podobnem vykonnostnim segmentu jen P4 3GHz, s vyssi spotrebou, a hlavne cenou. Dnes je favoritem na koupi Core 2 duo atd.. tyhle konkurencni boje zakaznikum svedci... kdyby nebyla konkurence pro intel tak zijem jeste mozna s i8088...Lojza píše:Já nechápu proč pořád řešíte věci typu AMD X INTEL nebo nVidia X ATi. Já si prostě koupim to co je dobrý a ne podle značky, a je mně uplně jedno jestli je to of firmy X nebo Y...
Nejvíc miluju kecy typu: AMD je nejlepší! (otázka: proč? odpověď: no strejda má Athlona a to je něco...)apod.

ano chybi s NF4 chipsety jsou zname, ale pokud vim tak tys jej take pouzival...radekhulan píše:O chybách nForce4 chipsetů jsem psal půl roku před libovolným jiným webech, o desítkách dalších věcí taky. Je mi poněkud více let než lidem zde, a mám prostě více zkušeností. Osobně jsem vždy tvrdil i to, že AMD na 65nm nepřinese lepší OC, a v diskusích se setkával se řvaním teenagerů, že to tak není. Teď je potvrzeno, že jsem opět měl pravdu.
Dá se z toho učinit jediný závěr - pokud má někdo odlišný názor než já, plete se..
http://radekhulan.cz/item/amd-ati-je-na ... vdu-spatne

Boze a z ceho soudis ? z nekolika kusu procesoru co dostalo par maniku ?.....To jak tyhle procesory pujdou taktovat ukaze cas...Nemuzes vytvorit statistiku taktovatelnosti z 10 kusu procesoru.(nebo jeste soudit z jednoho na adantechu).OBR píše:Architektura na bazi K8 bude stale stejna at se vyrobni proces zmensi treba na 45nm, ocekaval jsem razantni narust OC, ale ani ten se nekona coz je s podivem protoze Intel D procesory si prechodem na 65nm dost pomohly v pretaktu ...

Presne tak .. hlavne bude z ceho skladat .. ja byl dlouhou dobu na amd ale ted jsem si taky poridil core duo protoze je holt dobry ale skladal sem ted dost pc do kterych sem daval amd protoz ene kazdy je ochotny dat 8500 za 6600 ..OBR píše:Architektura na bazi K8 bude stale stejna at se vyrobni proces zmensi treba na 45nm, ocekaval jsem razantni narust OC, ale ani ten se nekona coz je s podivem protoze Intel D procesory si prechodem na 65nm dost pomohly v pretaktu ...
Pokud AMD zlevni jeste trochu X2 procesory bude to stale skvela volba a investice do vykonu ... To ze je high-end jinde je fakt ale i tak je vykon AM2 dostatecny pro mnoho cinosti - a hlavne neni uz v segmentu ENTHUSIAST, proto je nutno na nej tak pohlizet ...