Po najetí do WinXP mi ten HDD vydával tepavý zvuk jako blinkr (periodicky se opakující tikavý-chroustavy- zvuk, spíš takové "chroustnutí", opakující se asi po 1 sec), ale systém jinak jel. Zmáčknul jsem tedy Ctrl+Alt+Del a v oddílu "procesy" byla zapnutá nějaká aplikace "SNMP", která zatěžovala CPU na 13%. Nevíte k čemu to SNMP je?
Po ukončení tohoto procesu to přestalo. (spíš se to zmírnilo)
Spouštění té Aplikace jsem odstranil takhle : Ovládací panely/ přidat nebo odebrat programy/ přidat nebo odebrat součástí systámu(ikona v pravo) / nástroje pro správu a sledování sítě / a dal jsem pryč Fajfku z "Simple Network management Protocol"/ pak potvrdit "další"....atd....
Ale má to háček: Po vypnutí této funkce mi nefungovaly některé aplikace monitorující stav PC, CPU teplot, atd..(např. Sandra)
Po vypnutí SNMP se to o hodně zlepšilo.
Stejně to mívá ten periodicky opakující zvuk, ale o dost méně intenzivní (LED bliká).
Začne to vždy "tikat(chroustat)" v době po skončení nějaké HDD práce (čtení, zápis na Hdd, atd..) Ale když delší dobu (třeba 3 min) HDD nemá co na práci, přestane to.
Občas mě ten zvuk psychichy deptá
A ještě mi to dělá tohle: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=56785
Chyba by mohla být v kompatibilitě HDD s nForce550.
NCQ jsem vypl a nepomohlo to.
HDD mi běží zatím jen na SATA1 a Mám ho rozdělený na 100+60GB
Asi to půjdu reklamovat, ale nevím jak jim to mám v té prodejně vysvětlit. Prosím Poraďte, čím to může být. dík moc za rady.