Nejvýhodnější poměr taktu RAM/CPU AMD je 1/5?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

O pamětech RAM toho již bylo mnoho napsáno, přesto je to zřejmě věčné téma, téma které řeší začátečníci, a často i ti nejznalejší. Pokusil jsem se posunout pohled blíže těm méně znalým a tím přiblížit jisté souvislosti většímu počtu uživatelů PC, ale i znalí zde mohou nahlédnout a přidat své poznatky, čímž mohou tento pohled dále obohatit. Dále jsem přiložil hlavní naměřené výsledky.
Mezní propustnost RAM (DDR-1) zůstává uvedených necelých 70% propustnosti L2, tento poměr v návaznosti na takt CPU se téměř nezmění. Jako optimální poměr taktu RAM:CPU AMD se jeví, poměr cca 1/5, vyšší takt nepřínáší již úměrně vyšší propustnost a menší takt naopak datovou propustnost úměrně snížuje.
Viz: http://www.federmann.wz.cz/index_soubory/Page391.htm
Tento poznatek může pomoci optimalizaci libovolné PC sestavy.
Naposledy upravil(a) Federmann dne stř 13. čer 2007, 21:58, celkem upraveno 1 x.
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Tak sem si hral a zjistil sem, ze moje mem podavaj lepsi vysledky na 640MHz a Latencich 3-3-3-10 nez na 800MHz a Latencich 4-4-4-12
- netestoval sem to dlouho, pripada mi nehumani poustet do tech chudacku 2,1V ... abych pri 800MHz dosahl techto latenci :)
Testy byly prakticke = WinRar, Render atd. Vsude (sice jen vradech par vterin na cca 8min) byl cas kratsi, takze nepocitam, ze se to da oznacit jako moznou chybu ... ;)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“