audigy4 vs x-fi extreme audio vs sluchadla

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
feelpain
Černá karta
Černá karta

audigy4 vs x-fi extreme audio vs sluchadla

Příspěvek od feelpain »

presiel som z audigy4 na x-fi extreme audio, ale ten zvuk sa mi vobec nepaci. hlavne je mala moznost poriadne vytnut basom(audigy4 s tym nemala problem) a vobec... tie basy su dost nepekne oproti audigy4.

takze chcem sa len spytat ci drahsie x-finy(fatal1ty) maju tie basy uz lepsie? ma niekto osobne skusenosti -> audigy4 vs x-fi fatal1ty vs basy??

a este som si vsimol taku nepeknu vec... ked vsetkemu riadne vytnem(EQ) + dam wave mixer na 50-100%, v prehravacoch(MPC, winamp. foobar tiez, ale o neco menej) musim volume drzat na minime, lebo inac sa zvuky zacnu prehlusovat. neviem ako by som to opisal, ale napr. ked prestanu udierat basy, tak sa strasne zodvyhnu vysky. alebo inac... basy odebaraju stavu vsetkemu ostatnemu.
Audigy4 mi toto vobec nerobila, cim to moze byt? (na hlavnom volume x-fi nezalezi, robi to len pri wave mixiri + ovladanie hlasitosti na prehravaci + riadne zmeneny EQ + bass bost)

a este jedna nechutnost... ked sa pridava/ubera hlavne volume na tej x-fine, hnusne praska zvuk(ovladace mam najnovsie a tiez som skusal aj cistu instalaciu winxpsp2)

za odpovede vopred dakujem

ps: samozrejme vysky mam tiez rad, ale myslim ze ich nie je potrebne spominat, lebo ta x-fina ich ma dost.

ci lacne(1000sk), alebo drahsie(4500sk) sluchatka je jedno, ta nemoznost nastavenia takych peknych hlbokych tonov(basy) ako mala audigy4 je nemozna. (mozna by som to mal upresnit... na tych drahsich sa to este ako tak da, ale na tych lacnych je to riadna hruza. heh, ta audigy4 bola v tomto lepsia ...vlastne asi vo vsetkom)
Naposledy upravil(a) feelpain dne pát 25. kvě 2007, 13:51, celkem upraveno 1 x.
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

notaaak.... ludkovia :), nikto k tomu nic nepovie? nikto nema osobnu skusenost?...
1) audigy4 vs x-fi extreme audio <- mozno vy to vidite inak
2) x-fi extreme audio vs drahsi model od x-fi <- je na tom zvukovo rovnako? (podanie basov/vysok/stredov)

zaujimalo by ma ako sa vam javi zvuk na default(podanie basov/vysok/stredov) a ako po nastaveni EQ(podanie basov/vysok/stredov)

mne sa ten zvuk na default zda hodne stredovy. musim riadne prestavit EQ aby som sa tych kelimkovych stredov zbavil

no ale musim aj priznat, ze si na ten zvuk zacinam zvykat, akurat mi pripada nezmyselna tolka uprava(EQ) zvuku.
cakam este dalsie drahe sluchatka, tak som zvedavy co na to povedia tie...
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

drahsie sluchadla(4500sk) dorazili, a tie nechutne kelimkovyte stredy sa uplne stratili. ale problem stale trva... tie drahe sluchadla maju proti tym lacnym smejdom nedostatocne vysky(heh), a to som dal vysky na zvukovke na maximum... samozrejme na niektore skladby/filmy to staci, ale pri inych som zase obmedzeny. no hruuza

vedel by niekto poradit nejake sluchadla ktore maju vela vela vyšok? please help me

4500sk
Obrázek

900sk ...a poviem vam ze po ubrati tych stredov je zvuk takmer rovnaky... no rovnaky... urcite by som to nevidel na tak velky penazny rozdiel.
samozrejme mal som aj ine lacne sluchadla kde stredy nebolo vobec potrebne uberat.
Obrázek

samozrejme basy doladujem tiez, ale na co drazdit audiophilov viac ako je nevyhnutne :-D

tie screeny som sem dal hlavne preto aby ste vedeli ako mam ja tie vysky rad :) (vysky su hlavne 16k, 8k a ciastocne aj 4k)
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

uf, to vyzera ako keby som bol jediny majitel audigy4 a x-finy.
a mozna niektori este ani nezistili ze z pc vychadza aj zvuk :-D
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

By mě zajímalo co to máš za sluchátka. Podle cen to fakt poznat nejde...
A ten EQ je fakt luxusně nastavený. To vypadá, jako kdyby ty sluchátka ani nevěděli, co to jsou výšky...
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

mozno by bolo dobre povedat ze som mal aj koss sb45(2500sk) a tie mali tak nechutne zastrete vsetky vysky az hruza... heh ze zastrete... tie najvysie vysky tam snad ani neboli a absolutne nepomohol ani EQ.
vsetky kosy su viac ci menej zastrete a namietat bude len ten, co este nepocul hrat ine sluchatka ...zvuk vie byt aj ovela krajsi=priezracnejsi, cistejsi detailnejsi........ ...a na to treba mat krasne vyrazne detailne vysky v celom vyskovom rozsahu.

nechcem byt konkretny, ale mozem ukazat graf...
HD595 su vraj najvyskovejsie zo vsetkych sennov a prave preto co ukazuje graf som do nich ani nesiel. na grafe jednoznacne maju najvyraznejsie vysky tie moje, ale stale to neni ono.
Obrázek

a takto vyzeraju ospevovane porta-pro -> GRAF (mozte si tam porovnat aj ine sluchadla)

//edit: F1l1p - upraven odkaz
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tyhle všechny grafy jsem už viděl. Ty Kossy, co jsi měl jsem měl taky, ale měl jsem UR/29 -> ty samé, ale bez mikrofonu a ten zvuk byl opravdu otřesný.
Ale jestli ti HD 595 opravdu nehrají skoro žádné výšky, tak to by už mohl být problém zvukovky. Zkoušel jsi ty sluchátka třeba na nějakém MP3 přehrávači?
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

F1l1p
HD595 som nemal... len som napisal ze koli tomu co ukazuje graf som do nich radsej ani nesiel a hned som sa rozhodol pre tie moje.

mal som ale senny eH350(2800sk) o ktorych pisu(home page) ze maju neskutocne krasne kristalovo ciste vysky(su smiesny, idioti). a dokonca na tych sluchatkach nesli vysky pridat ani equalizerom... pri vacsom pridani zacali praskat. zato basy sli pridat az tak, ze som citil mohotne tlakove vlny, heh na prd mi to je(?) (pozor! s koss sb45 sa to porovnavat samozrejme neda... tie kossy su katastrofa)

nehovorim ze "nehraju ziadne vysky", ale je to malo, chcelo by to este pridat, aspon tak ako maju tie lacne za 900sk. mimochodom mal som uz dvoje kvalitne lacne sluchatka ktore mali vyzazne viac vysok... dokonca aj obycajne spunty(za 200sk) maju viac vysok

edit: a skusal som to uz na troch PC zvukovkach
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Feelpain mna by zaujimalo, ake mas skusenosti s X-fi, co sa tyka vybudenia sluchatok, ci si skusal aj ine ako tie tvoje Beyery DT 440, ktore maju iba 32 ohm. Inak nechapem preco, ked nastavim headphones, tak tie sluchatka hraju tusim trosilinku slabsie ako so speakers, pritom by to malo byt opacne, vystup na sluchatka by mal hrat hlasnejsie. A tiez nechapem preco, ked mam pripojene repro cez digitalny vystup, tak mi to pri zapati pc nikdy nehra, ale hra to az vtedy ked prepnem na mikrofon a zase na digitalny vystup.. A inak mne sa zda, ze ten ekvalizer na x-fi je uplne naprd, brutalne to skresluje najma vysky, ja to vobec nepouzivam, skor pouzijem 24-bit crystalizer, pripadne pridam trosku vysky na zvukovke.

//edit: F1l1p - smazán OT
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..nejsi sám kdo přešel z AUDIGY 4 na X-Fi Xtreme Audio..nevím proč ale například ve hrách jak se spustí více zvuků najdenou tak ten zvuk nějak začne divně hrát nebo co, jakoby prskat, dělá to jak na repro Logitech Z-2300 tak ve sluchátkách..zkoušel jsem v nastvení snižovat a zvyšovat hlasitost a pořád stejné..
U hudby se mi ten zvuk při vyšším volume taky moc nelíbí, ať nastavuji EQ jak chci, já to mám takto:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Už nevím jak co nastavit, dělá to pořád, mě se nelíbí akorát výše zmiňovaný problém, drivery mám aktuální a od těch default stejné..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

feelpain:
Hele.. vis na co je level v EQ..? resp takhle.. ma to 0db uplne nahore, takze nejak nechapu, jak to panove z Creativu mysleli, ale v jaky poloze je na default.. vypada to, ze je to cely nejak divne znaceny ten EQ.. :?
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

kotas

wave daj na 50% a hlasitost ovladaj len s master volume, ostatne vymozenosti co si postol obrazky nepouzivam

Skafo
ano skusal 900sk thomson hd550(vyborne krasne jasne vysky).
myslim ze s vybudenim nie je probelm, ale blbne to pokial wave dam viac ako na 50%. ta lacna x-fi je celkovo nejaka na prd, ale pre tych co chcu pocuvat len hudbu a to hlavne bez pouzivania EQ je to dobra kupa ...hmm mozno aj zbytocna, stacilo by neco lacnejsie

v kazdom pripade ludkovia ktori radi pouzivaju EQ v hrach ci pri music, jednoznacne by mali skusit drhasi model ktory ma zapinatelny mod prevzorkovavania vsetkeho
Flais
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flais »

Z nastavení equalizeru jde až hrůza. Dříve s Audigy 2 jsem měl nastavení na default a zdálo se mi tak nejlepší a nezdá se mi že by byl zvuk na novém modelu horší. Asi by bylo dobré vyzkoušet ještě jinou kombinaci zvukovka/sluchátka.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

S tím wave na 50% je to o dost lepší, ale ještě to není to pravé ořechové..Díky za radu, ale u AUDIGY4 jsem zvukové problémy neměl 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“