Jaký napětí teče v jakýžíle síTovýho kabelu???
mám za to, že by v těch prostředních mohlo bejt 5V???? (standartne asi modry)
napětí
Moderátor: Don
- Dony
- Středně pokročilý

Re: napětí
Hurda píše:Jaký napětí teče v jakýžíle síTovýho kabelu???
mám za to, že by v těch prostředních mohlo bejt 5V???? (standartne asi modry)
BTW teče proud a ne napětí...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Dony
- Středně pokročilý

Teď mi došlo, že asi myslíš síťovej kabel (LAN)
, v něm napětí nehledej, ikdyž tam je, nic se s nima nenapájí, jsou to diferenciální páry (velikost napětí signálu se určuje rozdílem potenciálů páru a ne od společné země). Přesné informace by si našel ve specifikaci rozhraní.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mě to teda taky zmátlo ... no, pokud si potřebuješ někde vyvést napětí 5V přes LAN, není problém - existují na to sady (třeba pro napájení AP, ale tam jedou vyšší napětí...)
a pokud chceš jen těch 5V, není problém si koupit zásuvku, napojit na nevyužívané vodiče zdroj a je to (ale chce to trochu umu-bastlení)
a pokud chceš jen těch 5V, není problém si koupit zásuvku, napojit na nevyužívané vodiče zdroj a je to (ale chce to trochu umu-bastlení)
Francie ... sladká Francie
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Kdyby ses trefil na špatný pár, tak by nastal čas udělat síťovce pá pá...sovicka2001 píše:mě to teda taky zmátlo ... no, pokud si potřebuješ někde vyvést napětí 5V přes LAN, není problém - existují na to sady (třeba pro napájení AP, ale tam jedou vyšší napětí...)
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Hurda
- Nováček

-
To vim v jakejch jedou data - využít mužu prostřední párTomV píše: Tak tak. Kdyby ses trefil na špatný pár, tak by nastal čas udělat síťovce pá pá...Ale jinak tam není problém.
Akorát se mi zdálo, že mi někdo řikal, že tam je to napětí normálně. Chtěl sem mít na lance svítivej kabe, abych si ho poznal