napětí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hurda
Nováček
Nováček

napětí

Příspěvek od Hurda »

Jaký napětí teče v jakýžíle síTovýho kabelu???

mám za to, že by v těch prostředních mohlo bejt 5V???? (standartne asi modry)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: napětí

Příspěvek od Dony »

Hurda píše:Jaký napětí teče v jakýžíle síTovýho kabelu???

mám za to, že by v těch prostředních mohlo bejt 5V???? (standartne asi modry)
:o v síťovym kabelu? To myslíš ten co zapichuješ do zásuvky? Tam jsou dva, nebo tři dráty, černej (nebo hnědej) 220 V, modrej ochrannej a žluto-zelenej zemnící... Radši ty dráty nehol, i dotyk na 220 V tě může zabít!
BTW teče proud a ne napětí...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Teď mi došlo, že asi myslíš síťovej kabel (LAN) :D , v něm napětí nehledej, ikdyž tam je, nic se s nima nenapájí, jsou to diferenciální páry (velikost napětí signálu se určuje rozdílem potenciálů páru a ne od společné země). Přesné informace by si našel ve specifikaci rozhraní.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

mě to teda taky zmátlo ... no, pokud si potřebuješ někde vyvést napětí 5V přes LAN, není problém - existují na to sady (třeba pro napájení AP, ale tam jedou vyšší napětí...)

a pokud chceš jen těch 5V, není problém si koupit zásuvku, napojit na nevyužívané vodiče zdroj a je to (ale chce to trochu umu-bastlení) :wink:
Francie ... sladká Francie
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

sovicka2001 píše:mě to teda taky zmátlo ... no, pokud si potřebuješ někde vyvést napětí 5V přes LAN, není problém - existují na to sady (třeba pro napájení AP, ale tam jedou vyšší napětí...)

a pokud chceš jen těch 5V, není problém si koupit zásuvku, napojit na nevyužívané vodiče zdroj a je to (ale chce to trochu umu-bastlení) :wink:
Tak tak. Kdyby ses trefil na špatný pár, tak by nastal čas udělat síťovce pá pá... :lol: Ale jinak tam není problém.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Hurda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hurda »

TomV píše: Tak tak. Kdyby ses trefil na špatný pár, tak by nastal čas udělat síťovce pá pá... :lol: Ale jinak tam není problém.
To vim v jakejch jedou data - využít mužu prostřední pár

Akorát se mi zdálo, že mi někdo řikal, že tam je to napětí normálně. Chtěl sem mít na lance svítivej kabe, abych si ho poznal :-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“