Ktera firma pro zachranu dat z disku ???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ddt
- Nováček

-
Ktera firma pro zachranu dat z disku ???
Tak uz me to taky potkalo - malej zkrat a oba disky IBM/7200 otacek na ksande jsou v haji - jenom periodicky cvakaji ale system je nenadetekuje. Bohuzel, mam tam data, ktery bych prece jenom chtel mit (o zalohovani ted hovorit nebudu, protoze jeden disk mi zalohoval veci z druheho) a ted nasleduje otazka: jake mate zkusenosti s firmami, ktere se timto zabyvaji ? Mam kontakty na datarecovery.cz a UPA z Vrsovic. Prece jenom to zalezitost levna neni, takze nez vydam x tisic, tak bych rad vedel komu to muzu sverit aby to za rozumnou cenu z toho dostal.
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ddt
- Nováček

-
ty disky jsou IBM Deskstar 80 a 120 GB, ted jsem si koupil 160 GB - jsou ty elektronicky desky stejny ? Jak se prehodi elektronika - zvladnu to sam ? (sorry, sem lama, nechtel bych si znicit i tu 160...JanoF píše:ak tam je elektronika v haji co tak zohnat niekoho kdo ma taky isty disk prehodit elektroniku a zalohovat a potom vyreklamovat
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no...spíš ne
- výměna elektroniky není nic těžkého, ale fungovat to spíš nebude. ale za pokud nic nedáš - hlavně dávej bacha na statickou elektřinu, ať si neodpálíš i ten dobrej disk 
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Pupik
- Začátečník

Tady mas link: http://www.lamaexpert.cz/index.htm
Kdyz se kouknes na ceny, tak je potreba se rozmyslet jestli ty data za to stoji. Snad jsem pomohl.
Kdyz se kouknes na ceny, tak je potreba se rozmyslet jestli ty data za to stoji. Snad jsem pomohl.
- ddt
- Nováček

-
tak jsem zkusil vymenit i ty desky elektroniky, sice uspesne, ale HDD chroustaji dal a bios je stale nenachazi, cili tou elektronikou to neni...MaWa píše:no...spíš ne- výměna elektroniky není nic těžkého, ale fungovat to spíš nebude. ale za pokud nic nedáš - hlavně dávej bacha na statickou elektřinu, ať si neodpálíš i ten dobrej disk
- Rakosni(CZ)ek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ufff .. tak to je sila ...Pupik píše:Tady mas link: http://www.lamaexpert.cz/index.htm
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ale ta elektronika ma v sebe ze ma 160gb a nie 120gb skus zohnat taku istu elektronikuddt píše:tak jsem zkusil vymenit i ty desky elektroniky, sice uspesne, ale HDD chroustaji dal a bios je stale nenachazi, cili tou elektronikou to neni...MaWa píše:no...spíš ne- výměna elektroniky není nic těžkého, ale fungovat to spíš nebude. ale za pokud nic nedáš - hlavně dávej bacha na statickou elektřinu, ať si neodpálíš i ten dobrej disk
((
- Connor
- Nováček

-
Moc ti sice nepomuzu....
Moc ti sice nepomuzu, ale mam par dobre minenych rad.
Na vymenu elektroniky apod. se vykasli, pokud si podobny operace nedela, anebo se v elektronice moc nevyznas. Abys nakonec neodpalil i ten novej disk. Chapu, ze ze zoufalstvi zkousi clovek ruzny nestandardni postupy na ktery by si normalne netroufnul, ale chce to spis chladnou hlavu. Vim o cem mluvim, takze chapu tvoji tragedii.
Firmy co data zachranuji profesionalne sou drahe, takovej je holt zivot, takze bych ti spis doporucil zamyslet se a rict si jakou maji ty tvoje data pro tebe cenu? 1000? 5000? 10000? A jestli je lze ziskat levneji z jineho zdroje (pokud tam mas svou praci tak asi tezko, ale pokud te mrzi sbirka filmu a hudby....) A az si to ocenis, tak bude jednodussi rozhodovani, jestli se na to vykaslat anebo dat nekolik tisic za profesionalni zachranu. Hodne stesti.
Na vymenu elektroniky apod. se vykasli, pokud si podobny operace nedela, anebo se v elektronice moc nevyznas. Abys nakonec neodpalil i ten novej disk. Chapu, ze ze zoufalstvi zkousi clovek ruzny nestandardni postupy na ktery by si normalne netroufnul, ale chce to spis chladnou hlavu. Vim o cem mluvim, takze chapu tvoji tragedii.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: