Oprava SATA RAID 01

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jake
Nováček
Nováček

Oprava SATA RAID 01

Příspěvek od Jake »

:( Volam o pomoc, ma tu nekdo zkusenosti s opravou nezrcadloveho raidoveho pole (performance)??? Doporuci nekdo nejaky SW na opravu??? Podarilo se mi "pravdepodobne" po odvirovani nejakym zpusobem poskodit bootovaci sektor a nemohu se dostat zpet k dulezitym datum na dvou SATA 120 GB discich Maxtor. Dekuji predem za kazdou radu...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

co tak napisat aky mas OS...... :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No tady Ti OS moc nepomůže, chtělo by to spíš napsat jakej že to chip tělá ten raid a podívat se po tom, jaké utilitky pro tyhle případy nabízí výrobce raid řadiče nebo výrobce jeho chipsetu. Je mi to ale divné, že by si nechal raid řadič zlikvidovat záznamy o konfgiuraci diskového pole aplikací, která přes něj zapisuje?! Jestli jsi spíš nezlikvidoval OS.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:No tady Ti OS moc nepomůže, chtělo by to spíš napsat jakej že to chip tělá ten raid a podívat se po tom, jaké utilitky pro tyhle případy nabízí výrobce raid řadiče nebo výrobce jeho chipsetu. Je mi to ale divné, že by si nechal raid řadič zlikvidovat záznamy o konfgiuraci diskového pole aplikací, která přes něj zapisuje?! Jestli jsi spíš nezlikvidoval OS.
Já to chápu tak, že zlikvidoval OS a potřebuje data z toho pole. V tomto případě bych zkusil nabootovat z instalačního CDčka s připojeným záložním HDD, připojil se k dané instalaci v recovery módu, soubory bych zálohoval na ten připojenej disk a pak bych to zkusil přeinstalovat bez formátování (případně jenom jedné partitiony). Kdyby něco náhodou nevyšlo, data jsou v bezpečí na záložním disku.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:No tady Ti OS moc nepomůže, chtělo by to spíš napsat jakej že to chip tělá ten raid a podívat se po tom, jaké utilitky pro tyhle případy nabízí výrobce raid řadiče nebo výrobce jeho chipsetu. Je mi to ale divné, že by si nechal raid řadič zlikvidovat záznamy o konfgiuraci diskového pole aplikací, která přes něj zapisuje?! Jestli jsi spíš nezlikvidoval OS.
ako ze nie.... :? ked tam ma xp tak tam hodi install cd xp a opravy mbr :)
.....a nepise ze by mu spadlo RAID pole ale iba mu nejde nacitac system a to s RAID v podcate nema nic spolocne....ak chapem tomu tak prejde po biose RAIDovsky BIOS da disky do stripu a po zavadzaci je systemu jedno ci tam je strip alebo nie berie to ako jeden disk cize ked mu to padne ako myslim system tak mu padne system nie na jedno disku ani na druhom ale na obidvoch a to je 120+120=320--->tento mu padol a nie 1.)120 ani 2.)120
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No víš, myslel jsem to tak, že když se mu podělá RAID tak je jedno jakej má OS. No a pokud se mu podělal OS nainstalovanej na RAIDu, tak ať si prostě přeinstaluje OS nebo použije nějakou recovery funkci a nepta se na opravu spadlyho RAIDu. K tomu je nám šumafuk, jakej tam má OS. Pochopil?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:No víš, myslel jsem to tak, že když se mu podělá RAID tak je jedno jakej má OS. No a pokud se mu podělal OS nainstalovanej na RAIDu, tak ať si prostě přeinstaluje OS nebo použije nějakou recovery funkci a nepta se na opravu spadlyho RAIDu. K tomu je nám šumafuk, jakej tam má OS. Pochopil?
On má JanoF asi pravdu - prostě ať vezme instalační cédo Woken, vnutí tomu při startu disketu s ovladačema a pak akorát najede do recovery módu a spustí FIXMBR, a mělo by to být hotové. Tady snad ani nepotřebuje žádnej software speciálně na RAID...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Však jo, já jen narážím na to, že prostě autor threadu napsal jako název blbinu a stejně tak ten příspěvek - protože kdyby se mu podělal ten RAID, tak je jedno jakej má OS.

Jestli se mu podělal OS, tak to měl spíš vrazit do sekce Windows s odpovídajícím popisem problému.

Toť vše.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:Však jo, já jen narážím na to, že prostě autor threadu napsal jako název blbinu a stejně tak ten příspěvek - protože kdyby se mu podělal ten RAID, tak je jedno jakej má OS.

Jestli se mu podělal OS, tak to měl spíš vrazit do sekce Windows s odpovídajícím popisem problému.

Toť vše.
To je fakt. Pole 01 za prvé neexistuje, a za druhé - když něco odejde na stripu, tak už to myslím opravit moc nejde. Pokud je to chyba na úrovni software (filesystému), tak se opravuje asi stejně (blbě), jako u samostatného disku a pokud je jde o hardwarovou chybu některého z prvků pole (disk/y, řadič, kabely...), tak už ty data z toho pole nedostanou ani marťani...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“