Porouchaný disk v RAID 0

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Porouchaný disk v RAID 0

Příspěvek od Tranzistor »

Mám RAID 0 na HPT 372 integrovaném na MB. Občas se mi stalo, že jeden z disků nedetekoval BIOS RAID řadiče. Bral jsem to spíš jako chybu řadiče (MB občas zlobila), ne disku (když jsem ho dal na jiný řadič, objevil se).
Nyní se však opět nenačítal, a tak jsem prohodil pořadí disků na řadiči (1 disk - 1 datový kabel - 1 výstup řadiče), ale taky se nenačetl. Z toho usuzuju, že disk se vydává na věčná loviště.
Nechci ztratit data, která mám, proto si koupím nový 60 GB nebo větší disk. Pokud nastavím v BIOSu RAID řadiče RAID1 pro polofunkční disk (na druhém konektoru bude nový 60 GB disk), zkopírují se mi data na nový? Nepoškodí to nějak data na žádném z disků? Pokud použiju jako nový disk větší (60 GB se blbě shánějí), nebude to vadit?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

cize chces data z jedneho vadneho dat na novy a ten zapojit do raidu ako by sa nic nestalo?
Tak potom by si mal vyskusat norton ghost alebo tak nejak sa to volalo, poobzeraj sa tu, spominalo sa to v poslednych dnoch.Malo by to identicky prekopirovat ten disk.
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tranzistor »

Ano, děkuju, na to jsem koukal. Mě šlo spíš o to, jak to udělat pouze hardwarově. BIOS RAID řadiče kopírování obsahu umožňuje, pokud vytvořím RAID 1, ale nevím, jestli se zkopíruje všechno (dělal jsem to pouze se zdrojovým diskem na RAID1, tam to šlo)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“