Problemy s rychlosti internetu pres modem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Komár 1981
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problemy s rychlosti internetu pres modem

Příspěvek od Komár 1981 »

...ahoj. Jestli se tu neco obdobneho resilo (nedivil bych se), hodte mi jen link.
Muj problem: Doma novej pocitac, OS Win XP Professional (doufam, ze nainstalovane vsechny servis packy a tak...). Mame internet pripojen pres modem Microcom InPorte (presny nazev kdyztak dodam). Po pripojeni na net se stranky nacitaji velice pomalu (nezalezi na prohlizeci, dela to MSIE 6 i Mozilla) a to napr. 32 B/s. Nektere stranky se nenactou vubec... stahnul jsem z netu nejnovejsi drivery (alespon si to myslim) pro tento modem, ale problem pretrvava... napada Vas nekoho neco??? Za kazdou radu budu vdecny. Komar 1981 :oops:
R2D2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R2D2 »

nevím jakou máš sestavu ale pokud máš MB s nforce2 je to jasný mají obecně problémy se softwarovým modemem takže prodat a koupit HW modem a je to v suchu. pak můžej bejt ještě problémy v lince a z ovladačema co se týče inport home (osobní zkušenost) uháněl jsem je měsíc než mi vyrobce poslal driver se kterým jsem ho vůbec rozběhl s nforce + winxp ale ta rychlost byla žalostná
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Komár 1981 je můj kolega z práce.

Drivery na modem má nejnovější

Desku Asus A7V600 + modem který jmenoval...další HW není podle mě důležitý.

XP+SP1+ další záplaty
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak .... problem moze byt jednak v linke, alebo v driveroch ( pripadne v ich nastaveni... ) !!!
Skus vyskusat nejaky druhy interny modem ..... po tomto kroku budes urcite mudrejsi...!!!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
R2D2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R2D2 »

jj zkus ještě jinej modem jestli máš možnost popřípadě bych ti mohl zkusit poslat drivery na kterých mi to šlapalo (dal jsem ten modem bratrovi a jede mu v poho) když tak pošli SZ
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pred tim nez sme meli doma pevny pripojeni tak sem vyzkousel snad 5 modemu na ruznych PC a nikdy rychlost nevylezla nad 28kb/s... takze je docela mozny je to spatnou linkou
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

..
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

A zkoušel jsi jednoduše zavolat na Telecomácký - poruchy, aby ti proměřili linku?

Známému šla rychlost nedávno taky o dost dolů a jak nám Telecom sdělil, tak to bylo tím, že je připojen společně do jedné telefonní skříně s x-lidmi. Aby se ta rychlost zase zvedla, tak by musel dát žádost na zřízení vlastní skříně. Prý by to bylo zdarma ale po těch všech zkušenostech už jim nevěřím ani úsměv na tváři :x .
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

wena píše:A zkoušel jsi jednoduše zavolat na Telecomácký - poruchy, aby ti proměřili linku?

Známému šla rychlost nedávno taky o dost dolů a jak nám Telecom sdělil, tak to bylo tím, že je připojen společně do jedné telefonní skříně s x-lidmi. Aby se ta rychlost zase zvedla, tak by musel dát žádost na zřízení vlastní skříně. Prý by to bylo zdarma ale po těch všech zkušenostech už jim nevěřím ani úsměv na tváři :x .
ono by to zadarmo mozna bylo,ale otazkou je "KDY" by to bylo ;)
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Komár 1981
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Panstvo, dekuju za konstruktivni rady. Zkusili jsme prastary interni modem (Genius neznam nazev, 56 kbps) a linka fungovala OK (cca 49 kbps v sobotu vecer). Ale nastal jiny problem:
Pri pokusu o pripojeni na net se objevuje na monitoru hlaska, ze system bude resetovan do xy minut... ta se da bud zavrit (ale komp se nepripoji) nebo se pc resetuje, ale po opetovnem pokusu se pripojit se stane to same (takova hra pro deblily... pripoj se, reset, pripoj se, reset... :sad: ) Asi nejaka pitomost... poradite (opet... :oops: ) Dik
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Známe, MS Blaster, více zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5268
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Komár 1981
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:Známe, MS Blaster, více zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5268
Dik. :-D Hned zitra se do toho pustim! :twisted: Dneska ma prednost hokej... 8-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“