LCD IIyama a 1 vadny bod....Vratit nebo ne?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lukin
Začátečník
Začátečník

LCD IIyama a 1 vadny bod....Vratit nebo ne?

Příspěvek od Lukin »

Mam LCD Iiyama prolite 431s, asi po tydnu se mi na leve strane uprostred objevil vadny bod, sviti bile a je videt jen na cernem podklade.LCD jsem kupoval v CC a muzu ho tedy vratit do 14 dnu bez udani duvodu.Chtel bych se zeptat, jestli ho mam poslat zpatky nebo to neresit a nechat si ho?Jaka je sance, ze dostanu LCD bez vadnych bodu?Jinak jsem s LCD moc spokojeny.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

To je sice pekny, ale ja nechci nic reklamovat, mam pravo to prece do 14 dni vratit bez udani duvodu vratit pri nakupu on-line, jde mne o to, jestli to mam poslat zpet nebo ne, jaka je sance, ze budu mit LCD bez vadnych bodu, abych pak napr. nedostal LCD, kde budou treba hned 2 vadne body.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
daso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daso »

Lukin píše: jaka je sance, ze budu mit LCD bez vadnych bodu
heh. predvidat budoucnost neumim :lol:
jedina moznost je, ze ho budes chtit ukazat na krame. tohle fakt nikdo neodhadne. jen jsem ti chtel uvist, co vsechno je jeste ze strany vyrobce "ok".
PCCHIPS M848A flashed to ECS L7S7A2, AMD Athlon XP 1700+@2600+ (10x208, 1.63V), 256MB PC2700@3200 DDR SDRAM, Quadro2 Pro (64MB), ST380011A, LITE-ON LTR-52327S, TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612, 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX), SB Live! Value (CT4670), UMAX B-406 BOMBER, LG StudioWorks 788C
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jeden vadnej bod je u LCD celkem normalni zalezitost. Jde spis o to kde je a nakolik je rusivej. Neco jineho je svitici bod uprostred obrazovky (to bych fakt nechtel, protoze je to videt u her i filmu) a neco jineho je tmavy nekde u kraje. Ja mam jeden cervenej cca 3cm od spodniho okraje, ale abych ho nasel tak ho fakt musim hledat.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Jo jo diky moc.Ukazani LCD na krame taky moc nepomuze, mne se ten vadnej bod ukazal asi po tydnu.Jde mne spis o to, jestli je nejaka statistika "vadnych" LCD obrazovek, jestli to je treba 50%:50%(prehanim, to je jen priklad) a nema to cenu posilat, protoze je velka sance, ze mi prijde zase s vadnym(i) bodem/bodama a nebo to je 95%:5% a je velka sance, ze dostanu jine LCD bez vadnych bodu a ma to cenu posilat zpatky.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lukin píše:Jo jo diky moc.Ukazani LCD na krame taky moc nepomuze, mne se ten vadnej bod ukazal asi po tydnu.Jde mne spis o to, jestli je nejaka statistika "vadnych" LCD obrazovek, jestli to je treba 50%:50%(prehanim, to je jen priklad) a nema to cenu posilat, protoze je velka sance, ze mi prijde zase s vadnym(i) bodem/bodama a nebo to je 95%:5% a je velka sance, ze dostanu jine LCD bez vadnych bodu a ma to cenu posilat zpatky.
No když jsem mluvil s jednim človekem z velkoobchodu tak mi tvrdil, že vadnej svitici celej pixel (ne subpixel) ma asi jeden z 15ti LCD. Ale co je na tom pravdy nevim. Já mam doma LCD bez vadnych pixelu, v praci jeden bilej svitici mam.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Sentenced píše:
Lukin píše:Jo jo diky moc.Ukazani LCD na krame taky moc nepomuze, mne se ten vadnej bod ukazal asi po tydnu.Jde mne spis o to, jestli je nejaka statistika "vadnych" LCD obrazovek, jestli to je treba 50%:50%(prehanim, to je jen priklad) a nema to cenu posilat, protoze je velka sance, ze mi prijde zase s vadnym(i) bodem/bodama a nebo to je 95%:5% a je velka sance, ze dostanu jine LCD bez vadnych bodu a ma to cenu posilat zpatky.
No když jsem mluvil s jednim človekem z velkoobchodu tak mi tvrdil, že vadnej svitici celej pixel (ne subpixel) ma asi jeden z 15ti LCD. Ale co je na tom pravdy nevim. Já mam doma LCD bez vadnych pixelu, v praci jeden bilej svitici mam.
A jak poznam, jestli mam vadnej pixel nebo subpixel?Ten muj je videt jen na cernr barve a ze 40cm uz ho nevidim ani na cerne, musim se hodne snazit ho tam vypatrat, ale je tam.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lukin píše:
Sentenced píše: No když jsem mluvil s jednim človekem z velkoobchodu tak mi tvrdil, že vadnej svitici celej pixel (ne subpixel) ma asi jeden z 15ti LCD. Ale co je na tom pravdy nevim. Já mam doma LCD bez vadnych pixelu, v praci jeden bilej svitici mam.
A jak poznam, jestli mam vadnej pixel nebo subpixel?Ten muj je videt jen na cernr barve a ze 40cm uz ho nevidim ani na cerne, musim se hodne snazit ho tam vypatrat, ale je tam.
Tak to bych videl na subpixel... to neni snad zadnej problem. Vadnej pixel (myslim bílej) vidiš na černy snad i ze 2 metrů.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jakoze... za vraceni a vziti si novyho kusu nic nedas :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Lukin píše: A jak poznam, jestli mam vadnej pixel nebo subpixel?Ten muj je videt jen na cernr barve a ze 40cm uz ho nevidim ani na cerne, musim se hodne snazit ho tam vypatrat, ale je tam.

stáhni si nokia test

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1614

Pak jednoduše poznáš, který subpixel či pixel nefunguje.

je nesmysl, aby byl vidět jen na černé barvě.
Bude blbnout ve všech, kromě barev fungujících subpixelů + jejich kombinací.

Když např. bude vadný červený subpixel, musí se to projevit při zobrazení červené plochy(nejspíše ten bod bude vypadat jako malá černá tečka)
u modré a zelené, je to stejný postup.

prostě když je pixel z části, nebo kompletně vadný, odhalí ho barevný nokia test.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Butch píše: prostě když je pixel z části, nebo kompletně vadný, odhalí ho barevný nokia test.
V Nokia testu jsem na to prave prisel, ale at se divam, jak se divam, tak mi sviti mala byla tecka a vidim to jen na cerne barve a smitko to urcite neni.Myslis teda, ze si ho mam nechat nebo je velka sance, ze kdyz ho poslu, ze mi prijde jiny bez obrazovych vad?

//edit Butch
Zkrácení citace
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Lukin píše:Myslis teda, ze si ho mam nechat nebo je velka sance, ze kdyz ho poslu, ze mi prijde jiny bez obrazovych vad?
To neví ani samotný Bůh, co ti pošlou. Jestli bude další OK nebo ne.
Pokud ti to nějak výrazně nevadí, tak bych to nechal být.
Ale samozřejmě to můžeš zkusit, akorát už asi budou pěkně naštvaný..když ti budou posílat pak třetí LCD(to když bude vadnej i ten druhej).

Co takhle tam zavolat a říct jim, ať to LCD, které ti budou posílat, nejdříve vyzkoušej?
Jde o to jak velká je to firma a jestli mají čas se tím zabývat.
tino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tino »

tiez rozmyslam o tomto lcd Pro Lite E431S. AKe mate skusenosti s podsvietenim ? Robite aj v cad ako autocad, microstation - su ciary hladke ? Co podsvietenie?
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

No je to kupovany v CC, v tom by asi byt problem nemel, ale tenhle byl taky bez vadneho bodu, ten se tam udelal asi po tydnu.

to Tino:Podsviceni je v pohode a ten CAD vyzkousim.
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Takze cary v CADu jsou normalni, delal jsem v CADu na CRT a ted na LCD a zadny zhorseni nevidim, naopak obraz je krasne ostry a neboli oci.
a02
Nováček
Nováček

Příspěvek od a02 »

tino píše:tiez rozmyslam o tomto lcd Pro Lite E431S. AKe mate skusenosti s podsvietenim ? Robite aj v cad ako autocad, microstation - su ciary hladke ? Co podsvietenie?
podsviceni ma dobre - az moc (mam svetlost na nulu)
jedina vec, co mi na nem vadi jsou male horizontalni uhly - coz docela vadi, kdyz se divam na video
a taky kdyz je jednolita barva na monitoru - tak je nahore svetlejsi, dole tmavsi
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“