ako spravit FTP server

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
johny128
Začátečník
Začátečník

ako spravit FTP server

Příspěvek od johny128 »

nazdar, tak WEB server mi uz na linuxe bezi aj s podporou php a phpMyAdmin 8-) , momentalne by sa este siklo aj FTP.Nevie niekto co treba nainstalvovat aby som mal z kompiku FTP server?
Je to Mandrake Linux 10.0 Community edition

Vopred dik
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Nainstalujes nejaky ftp server (vyber je siroky treba wuftpd nebo proftpd).

Nekde ve startovacich skriptech (nebo v klikacim nastroji myslim ze mandrake neco takoveho ma) nastavis aby se spoustel po startu systemu.

Zmenis pravidla firewallu (pokud nejaky mas) aby povolil pripojeni na port 21 a take RELATED connections.

Nakonfigurujes (jako vzdy soubor v /etc/)

A jedes :-)

PS. Uz byl WWW server, ted FTP server... Co prijde na radu ted? Postovni server? :wink:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

miho píše:PS. Uz byl WWW server, ted FTP server... Co prijde na radu ted? Postovni server? :wink:
:shock: sakra to ma nenapadlo, ako sa robi ten? :oops: :-D 8-)
len zartujem:)

inac, uz mam proftp ale neviem kde nastavit ktore subory maju byt cez to ftp. :? uzivatelov, prava, vsetko ok, ale toto ako si nie
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JJ píše:
miho píše:PS. Uz byl WWW server, ted FTP server... Co prijde na radu ted? Postovni server? :wink:
:shock: sakra to ma nenapadlo, ako sa robi ten? :oops: :-D 8-)
len zartujem:)

inac, uz mam proftp ale neviem kde nastavit ktore subory maju byt cez to ftp. :? uzivatelov, prava, vsetko ok, ale toto ako si nie
Tak si k němu přečti manuálové stránky ( man proftp, nebo tak nějak), tam by mělo být napsáno, jak nastavit adresáře.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

NeMeM9aA píše:Pekny aVELMI podrobny navod je na

http://linuxdesktop.kn.vutbr.cz/a/klima/proftpd.html
no hej, ten je dobry :shock: .Momentalne je mi to uz ale jedno, zveril som svoj pocitac do ruk windowsu :oops: , predsa len ta sloboda instalovania programov :roll: .Na dalsi oddiel som si naisntaloval Debiana, akurat graficke prostredie nie a nie sa rozbehnut -- no screens found -- nieco take to vypisuje :x .Takze ak si chcem dopriat linux a nestaci mi uvodne lilo co ma vita pri kazdom spusteni pc, tak tam dam live cd-cko Knoppixu ako napr. teraz.Je tam nainstalovane snad vsetko co si smrtelnik moze dopriat, farebny shell, proste nadhera :P a jadro Debianu na pozadi 8-)

Ale dik za ten link, to sa raz hodi, napr ked rozbeham to KDE pod tym nestastnym debianom :)
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Prechod do linuxu z Win, kdyz uz clovek neco zna je fakt dost frustrujici. Nez jsem zprovoznil FTP pod linuxem mi trvalo dost dlouho, ve win jsem to mel za chvilku. Ale ta svoboda co linux nabizi mi za to stoji. Momentalne jsem bouzel taky ve WIN, protoze pisu diplomku (v openoffice samozrejme:) a fakt nemam cas zjistovat proc se mi muj Mandrake 9,2 tak 3 x denne na tvrdo zasekne (zejmena pak pri prehravani videa v mplayeru)
Ale uz se tesim az se vratim do linuxu a budu moc vyresit ten problem.

Jo a k tvemu problemu s --no screen found --. Ten by se nejspis dal vyresit editaci XFree86Config , ktery bude nekde v etc. (ale ja jsem jen LAMA)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“