APPLEBRED>>>zvýšení voltáže

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

APPLEBRED>>>zvýšení voltáže

Příspěvek od odpocivejVklidu »

má někdo informace o tom jestli se na nových duronech daá zvýšit napětí spojením můstků na rpocesoru jako to šlo u starších duronů???moje deska neumí zvyšovat napětí, dík :wink:
james7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james7 »

Ano jde to jako u atlon xp :old11:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

james7 píše:Ano jde to jako u atlon xp :old11:
nie ak ma superlock :)
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

jak zjistim ze ma superlock?
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

odpocivejVklidu píše:jak zjistim ze ma superlock?
pokud je vyrobeny po 39 tydnu 2003 tak je Superlock, Durony se delaly bud odemcene nebo se Superlockem

takze pokud nejde menit nasobic mel by byt Superlock

btw.: superlock se da obejit jedine predelanim na Mobile Athlon, bohuzel funguje jen na VIA a Sis

EDIT: Superlock blokuje multiplikator a neda se otevrit cache, CPU je ale mozne predelat na Mobile, co se tyce nastaveni Voltaze na mustkach tak to nevim, ale nevidim duvod proc by to treba dratovanim neslo
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
odpocivejVklidu
Nováček
Nováček

dratovani je co? je to neco jako na mym starym duronu spojit L7mustky a dostat 1,85v? napada te kde bych nasel navod nebo vubec celou tuhle problematiku??klidne i englicky stranky.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

odpocivejVklidu píše:dratovani je co? je to neco jako na mym starym duronu spojit L7mustky a dostat 1,85v? napada te kde bych nasel navod nebo vubec celou tuhle problematiku??klidne i englicky stranky.
dratovanie je o tom ze piny z druhej strany procika(ta co sa vklada do dosky :) ) nejakym malim drotikom spojis a je to rovnaky efekt ako ked spajas mostiky, akurat neprides o zaruku :wink: .Da sa aj dratovat patica -- lepsie
ALE to dratovanie samozrejme nebude fungovat ak mas superlock, ako som pisal, je to o tom ako spojit mostiky aby si neprisiel o zaruku, nie o tom ako obides superlock, to zatial nikto nevie :oops: (ale mi to tu na PCT raz vypatrame, vsak chlapci 8-) )
stranky s tematikou drotovanie - www.ocinside.de napr, ale po nemecky, myslim ze aj eng tam najdes
Bruk600
Začátečník
Začátečník

K odpovědi od JJ

Příspěvek od Bruk600 »

Já myslel, že ani superlock nezabrání zvednutí voltáže pomocí drátků. Zatím jsem to nedělal (až bude lepší GK tak se do toho chci pustit), ale chápu to tak, že kombinace spojů na procesoru si nastaví napětí na desce a ta dá co se po ní žádá. Je to důsledek toho, že se do soketuA dávají procesory s požadavkem na různé napájecí hodnoty a toho se využívá.
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: K odpovědi od JJ

Příspěvek od johny128 »

Bruk600 píše:ale chápu to tak, že kombinace spojů na procesoru si nastaví napětí na desce a ta dá co se po ní žádá. Je to důsledek toho, že se do soketuA dávají procesory s požadavkem na různé napájecí hodnoty a toho se využívá.
chapes to spravne.Akurat ak mas superlock, tak je ti to nanic.
Musim sa ale opravit, lebo myslim ze som hore napisal blbost :oops: . Dratovanie je neuspesne, ked mas procesor locknuty.To znamena ze odomknutie mostikov L1 pre zmenu nasobica musis spravit, a az potom ti to bude fungovat aj cez to dratovanie. :) .Ak chces menit Voltaz cez dratovanie, je potrebne rozpojit mostiky(L11), takze preto ak mas superlock, nepojde ani zvysit voltaz cez drat...Odporucam si pozriet tieto linky, tam sa to rozoberalo:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=9747
samotne dratovanie:
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html

:)
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re..

Příspěvek od DivX »

To teda nevím.. ale dost mě to zajímá.. protože si ho du neska koupit (pokud mi pojede..!)
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
peerer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

peerer

Příspěvek od peerer »

u duronu 1.8 jsem zvišoval voltáž a šlo to znamenáto fakt že je unlock?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

moc se mi nezda, ze by superlock ovlivnoval zvysovani napeti pomoci dratovani. Predpokladam, ze zalezi na desce co do procaku pusti, nebo mi snad chcete rici, ze po osazeni procesoru do zakladni desky, ktera umi zvysovat napeti, se po zvyseni napeti do procaku dostane stejne jen jeho tovarni napeti? Zni to docela absurdne.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Jafido píše:moc se mi nezda, ze by superlock ovlivnoval zvysovani napeti pomoci dratovani. Predpokladam, ze zalezi na desce co do procaku pusti, nebo mi snad chcete rici, ze po osazeni procesoru do zakladni desky, ktera umi zvysovat napeti, se po zvyseni napeti do procaku dostane stejne jen jeho tovarni napeti? Zni to docela absurdne.
vy by ste mohli robit novinarov, vsetko pretocite!!!
Ja som NEpovedal ze vam nepojde zvysovat voltaz, je to jasne peerer???!!!!!Ja som ale povedal ze ak mas superlock tak ti nepojde zvysovat tato voltaze NAD hranice dosky dratovanim patice.Ale to co ti povoluje bios s voltazov, to ti samozrejme ide, tak si najprv vsetko precitajte a potom kecajte :x
Pri zvysovani voltaze cez paticu musis rozrezat mostiky L11.A to uz sme zase pri superlocku, ten zabranuje praci s mostikami!!!
Ale vsak ak chcete, kludne si tie mostiky rozrezne a zistite ci to pojde alebo nie :)
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

JJ píše:vy by ste mohli robit novinarov, vsetko pretocite!!!
Ja som NEpovedal ze vam nepojde zvysovat voltaz, je to jasne peerer???!!!!!Ja som ale povedal ze ak mas superlock tak ti nepojde zvysovat tato voltaze NAD hranice dosky dratovanim patice.Ale to co ti povoluje bios s voltazov, to ti samozrejme ide, tak si najprv vsetko precitajte a potom kecajte :x
Pri zvysovani voltaze cez paticu musis rozrezat mostiky L11.A to uz sme zase pri superlocku, ten zabranuje praci s mostikami!!!
Ale vsak ak chcete, kludne si tie mostiky rozrezne a zistite ci to pojde alebo nie :)
Me ale porad neni jasne jak muze zamknuty mustek ovlivnovat velikost napeti,ktere zajistuje zakladni deska a jez nastavim zadratovanim primo na patici. proste tam muze byt jen 0 nebo 1 a nic jineho coz zajistim zkratem nebo rozpojenim. Na AMD jsem to nikdy nedelal, to co pisu jsou zkusenosti z PIII od Intelu, ale princip je snad stejny, elektrika je vsude stejna.Proste jde o pospojovani na pin VSS, cimz zajistim ze deska za defaulni napeti procesoru povazuje zadratovanou hodnotu. Tim chci jen rici, ze napeti je stejne jako FSB promena desky, zatimco nasobic zavisi na CPU.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Jafido píše:Me ale porad neni jasne jak muze zamknuty mustek ovlivnovat velikost napeti,ktere zajistuje zakladni deska a jez nastavim zadratovanim primo na patici. proste tam muze byt jen 0 nebo 1 a nic jineho coz zajistim zkratem nebo rozpojenim. Na AMD jsem to nikdy nedelal, to co pisu jsou zkusenosti z PIII od Intelu, ale princip je snad stejny, elektrika je vsude stejna.Proste jde o pospojovani na pin VSS, cimz zajistim ze deska za defaulni napeti procesoru povazuje zadratovanou hodnotu. Tim chci jen rici, ze napeti je stejne jako FSB promena desky, zatimco nasobic zavisi na CPU.
sakra ty nedas pokoj? :twisted:
Kvoli tebe sa musim znova opravit.
AK chces menit voltaz dratovanim od do kolko ti povoli aj narmalne bios, tak nemusis rezat.Ak chces ale vyzsiu voltaz ako je nad sily dosky, tak musis rezat a potom mozes cez pinovanie nastavit lubovolnu V, od 1.475 po 1.850 :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“