Zapínání počítače s Hercules All-In-Wonder 9800SE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
marianhe
Nováček
Nováček

Zapínání počítače s Hercules All-In-Wonder 9800SE

Příspěvek od marianhe »

Mám kartu Hercules 3D Prophet All-In-Wonder 9800SE a bohužel se mi stává, že nemohu nastartovat počítač. Počítač se sice zapne (větráky se roztočí), ale nezdaří se celý test hardwaru (nezazní pípnutí). Pomůže až vytažení a znovuzasunutí napájecí kabelu ze zdroje (poté počítač regulerně nastaruje a vše je OK). Vyměnil jsem nápájecí kabel i zdroj (300W) a stále to samé. Mám podezření na mou starší desku Abit KT7A-Raid. Nezažil někdo z vás něco podobného?
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

moj kamos mal podobny problem s touto kartou!Mal zdroj 300W a
vymenil si ho za 400W A IDE mu to v poho.doskou to nebude,zdroj ano
marianhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od marianhe »

Opravdu? Divný je, že to občas nastartuje a občas ne. Proč ta karta musí být ještě zvlášť napájená? To ji nestačí napájení a AGP portu?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

marianhe píše:Opravdu? Divný je, že to občas nastartuje a občas ne. Proč ta karta musí být ještě zvlášť napájená? To ji nestačí napájení a AGP portu?
protože nejsou schopní někdy vyrobit čipy, s velkým výkonem a spotřebou nižší než ponornej vařič a to by agp odvařilo
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

kolo222266 píše:moj kamos mal podobny problem s touto kartou!Mal zdroj 300W a
vymenil si ho za 400W A IDE mu to v poho.doskou to nebude,zdroj ano
Mám stejnej problém s touto kartou na 400W zdroji... Někdy to nastartuju až na třetí nebo čtvrtý pokus... :(
marianhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od marianhe »

A co máš za desku? Nakonec jsem zjistil, že je to opravdu deskou a ne zdrojem.
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

marianhe píše:A co máš za desku? Nakonec jsem zjistil, že je to opravdu deskou a ne zdrojem.
Deska: MSI MS K7N2 DELTA ILSR - dělal jsem dva počítače se stejnejma deskama a s touhle grafikou se to chovalo na obou stejně (problém se zapínáním PC). S jinou grafikou se PC zapíná normálně (Zkoušel jsem RADEON 9200).
Takže nevím - že by si nerozuměla grafika RADEON 9800SE AIW s deskou MSI MS K7N2 DELTA ILSR?
marianhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od marianhe »

Jsem uz zoufaly, nevim co s tim, zdrojem to neni, v jinych kompech mi ta karta jede v pohode. Vidim to jedine na desku, ze si nerozumi s touto grafarnou :( Please help ...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

i to se muze stat, konflikty jsou na beznem poradku kompatibilniho HW :-D
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Vilibald III.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vilibald III. »

Co máš za paměti? Občas se stane, že má někdo paměti 2x256 a každá paměť je jiná. Běhá to OK a pak vyměníš grafiku a začnou problémy. Sice bych viděl trochu jiný těžkosti než popisuješ, ale... Zauvažuj, zda se tě to netýká.
ASUS P4P800 SE, P4 2,8GHz/800MHz/HT, ATI 9500PRO, DDR 1024MB, HD 160/7200/8 Seagate, Hyundai F910,
koc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hercules AIW 9800SE+Abit KT7A

Příspěvek od koc »

Mám stejný problém.Mě pomáhá při spuštění PC asi nekolikrát tvrdý reset
a až se něco na desce ohřeje a tím se zlepší vlastnosti tak pak najede.
Myslel sem že je to zdrojem,ale neni ,je to deskou.Koupil jsem si tichý Enermax asi 465 W(asi 5000 Kč) a stále stejný problem.V obchodě mi kartu dali do PC se zdrojkem 300 W s Celeronem a novou deskou a najelo to v pohodě.Kamarád ma taky abit KT7-RAID s kt133 a zdroj 300 W v podstate totéž a u něj jsme podtaktovali procesor na 500 Mhz a pak mi moje karta najela hned napoprvé.Jinak když jsme měli procesor na 900 Mhz tak to taky najelo az po kolikátým resetu.
Abit KT7A-Raid v1.3,AMD XP 2100+@2400+,
Ram 256 PC150,1x120Gb Seagate7200.7
8Mb+RAID-0,2x60Gb Seagate 7200.7 2Mb,
CD,DVD-+ RW+RAM mechanika LG GSA 4081B,ATI Hercules AIW 9800 SE@9800 Pro+Zalman Head Pipe-ZM80,monit.19" Iiyama MH903DT Vision Master Pro 454,zvuk.Hercules GameTheater XP 6.1,
repro Genius SW-5.1 Home Theater,myš Logitech MX500.
marianhe
Nováček
Nováček

Ze by ji stahli z prodeje?

Příspěvek od marianhe »

Chtel jsem tuto kartu koupit kamosovi, ale zjistil jsem, ze jiz neni v prodeji? Nevite nekdo pro tomu tak je? Ze by byla nejaka poruchova (viz diskuze vyse)?
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Protoze je delal Hercules a ten s grafikama skoncil. Mozna bude jeste nekde v doprodeji.
DiX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AIW R9800SE vs. MB

Příspěvek od DiX »

Nedavno jsem mel stejny problem s compem co se nechtel nastartovat, porat se to dejo casteji az do deska nevydrzela a odesla... pujcil jsem si MSI 845PE a uz skoro pul roku v pohode bez problemu, az na to ze mi ted odchazeji RAMky (BIOS je kontroluje - checking NVRAM a v tom se to zasekne a muzu jedine odpojit zdroj a modlit se at to nabehne), takze nesmim vypinat PC :sad:
číslo 5 žije :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: AIW R9800SE vs. MB

Příspěvek od zombux »

DiX píše:Nedavno jsem mel stejny problem s compem co se nechtel nastartovat, porat se to dejo casteji az do deska nevydrzela a odesla... pujcil jsem si MSI 845PE a uz skoro pul roku v pohode bez problemu, az na to ze mi ted odchazeji RAMky (BIOS je kontroluje - checking NVRAM a v tom se to zasekne a muzu jedine odpojit zdroj a modlit se at to nabehne), takze nesmim vypinat PC :sad:
mmnt, NVRAM nemá s RAM nic společnýho :? tam je špatně něco jinýho, CMOS?
ignorelist: kremrole a dezoláti
DiX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: AIW R9800SE vs. MB

Příspěvek od DiX »

zombie píše:mmnt, NVRAM nemá s RAM nic společnýho :? tam je špatně něco jinýho, CMOS?
No to nevim, ale vetsinou pomuze kdyz vyndam RAMku, ocistim kontakty, dam ji spatky a zahybu s kabelama na napajeni MB. Taky hned po NVRAM najedou pameti...
číslo 5 žije :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“