Slyšel jsem, že kolísání u WiFi je normální, ale zajímalo by mě kde je ta hranice mezi normálním a nenormálním kolísání?
Kolísání rychlosti u WiFi
Moderátor: Don
- wena
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kolísání rychlosti u WiFi
Používám 128kbps Wifi připojení na net a stává se mi, že mi rychlost dost kolísá (podle mě). V poslední době to chodí okolo 170kbps, ale poměrně často se stává že se dostanu dolů až na nějakých 60-80kbps a druhý den to zase chodí pěkně. Máte podobné zkušenosti?
Slyšel jsem, že kolísání u WiFi je normální, ale zajímalo by mě kde je ta hranice mezi normálním a nenormálním kolísání?
A v čem to vyjádřit? Co třeba vyjádření kolísání v procentech vzhledem k placené rychlosti?
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já si osobně myslím že tohle závisí dost na poskytovateli ...
od toho se odvíjí vytíženost jeho serverů, jestli někdo jinej co má s tebou linku nasdílenou něco velkýho stahuje apod.
-z tohohle důvodu "lepší" poskytovatelé mají garantovanou rychlost ... a pokud to už klesne pod, můžeš je uhánět o navrácení části peněz...
-ale obecně se IMHO kolísání/nekolísání rozlišuje dost blbě...
od toho se odvíjí vytíženost jeho serverů, jestli někdo jinej co má s tebou linku nasdílenou něco velkýho stahuje apod.
-z tohohle důvodu "lepší" poskytovatelé mají garantovanou rychlost ... a pokud to už klesne pod, můžeš je uhánět o navrácení části peněz...
-ale obecně se IMHO kolísání/nekolísání rozlišuje dost blbě...
Francie ... sladká Francie
- stebloo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je naprosto normalni. Nekdy mi ti jede 1000kbps a zas jindy 500kbps. Proste to tak uz je.
Intel c2d E6850, Asus P5K Premium, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA, Seagate 160 GB 8MB+Seagate Sata 160GB 8mb, ENERMAX PRO82+ 425W, DVD+-RW LG GSA H10N, Gainward 7600GS Golden sample 500@575, 1200@1500, WRT-311
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- stebloo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: