Format disku přes Windows
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Polajda
- Nováček

Format disku přes Windows
Chtěl bych se zeptat, jetli je mozne disk naformatovat tak, že dam jakoby instalovat winXP, odeberu disk z tabulky, vytvořím nový, naformátuju a po restertu to vypnu. Bude tak disk naformátovaný? Neposkodí se?
Předem děkuji za odpovědi.
Epox EP-8RDA3+ rev 2.1, Barton 2500+ @3200+,
AC Sopper Silent 2M 2*512 MB corsair2,5 dualchanel , ATI RADEON 9700 128MB DDR 256 bit, HDD 120 GB Seagate 7200ot 8MB c, SB Live, Fortron 300W
AC Sopper Silent 2M 2*512 MB corsair2,5 dualchanel , ATI RADEON 9700 128MB DDR 256 bit, HDD 120 GB Seagate 7200ot 8MB c, SB Live, Fortron 300W
- Shit
- Odborník PCT

Re: Format disku přes Windows
Pokud dobře chápu dotaz (nejsem si jistej, že chápu otázku OK) tak jo.Polajda píše:Chtěl bych se zeptat, jetli je mozne disk naformatovat tak, že dam jakoby instalovat winXP, odeberu disk z tabulky, vytvořím nový, naformátuju a po restertu to vypnu. Bude tak disk naformátovaný? Neposkodí se?
- johny128
- Začátečník

Re: Format disku přes Windows
jo, instalacka winXP to dokaze v pohode, aj rozdelenie diskov.Je to proste fdisk v "modernejsej" podobePolajda píše:Chtěl bych se zeptat, jetli je mozne disk naformatovat tak, že dam jakoby instalovat winXP, odeberu disk z tabulky, vytvořím nový, naformátuju a po restertu to vypnu. Bude tak disk naformátovaný? Neposkodí se?
- Polajda
- Nováček

Chci totiž reklamovat disk, tak to chci naformátovat aby byl čistý.
Nechci, aby se případní lidé hrabali v mých datech.
Nechci, aby se případní lidé hrabali v mých datech.
Epox EP-8RDA3+ rev 2.1, Barton 2500+ @3200+,
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli nechceš aby se ti někdo hrabal v datech, pak ti obyčejný odebrání oddílu nebo formát nepomůže, ty data tam furt zůstanou. Zase ale na druhou stranu, proč by to na reklamačním někdo dělal? Ikdyž občas se člověk může nudit. 
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LeváRuka
- Začátečník

-
Ahoj, zajímalo by mě, jestli, když mám dva stejný disky a chtěl jsem Norton Ghost-em udělat zálohu jednoho na druhej ale povedlo se mě to přesně naopak (prázdnej jsem nahrál na plnej) čili se asi přepsala FAT tabulka jestli se to dá nějak napravit.
(jenom pro úplnost, problém už dávno není aktuální, zajímá mě to pro příště
)
Díky
(jenom pro úplnost, problém už dávno není aktuální, zajímá mě to pro příště
Díky
- Dony
- Středně pokročilý

nedávno se to tu řešilo, je to velmi zjednodušeně řečeno, jako bys vzal textový soubor, přepsal jeho obsah jiným textem a uložil, původní text je ztracený a standardním způsobem ho můžeš obnovit pouze ze zálohy...LeváRuka píše:Ahoj, zajímalo by mě, jestli, když mám dva stejný disky a chtěl jsem Norton Ghost-em udělat zálohu jednoho na druhej ale povedlo se mě to přesně naopak (prázdnej jsem nahrál na plnej) čili se asi přepsala FAT tabulka jestli se to dá nějak napravit.
(jenom pro úplnost, problém už dávno není aktuální, zajímá mě to pro příště)
Díky
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
unnamed píše:ale da v laboratorich sa podari obnovit aj 30x premazane data (len nechpem ako)MaWa píše:pokud nechceš, aby se ti někdo hrabal v datech, tak použij zero-fill v utilitě od výrobce disku...to se obnovit nedá![]()
![]()
NEDÁ
opravdu, věř mi.
resp. dá, ale rychlostí pár desítek bajtů za minutu (tzn jeden sektor za 10min) a i tak je spolehlivost správného odhadu původního stavu docela nízká...v podstatě o ničem...za dva roky bys možná byl schopen obnovit jeden 700MB film, za podmínky, že bys předem přesně věděl, na kterých sektorech se nacházel. vzhledem k tomu, že toto nebudeš vědět, tak předtím musíš rekonstruovat nejdřív tabulku souborů (fat, mft...) - jejichž velikost je cca 300MB na normálním disku. 300MB budeš obnovovat rok. a pravděpodobnost správně uhádnotého obsahu sektoru je jen cca 80%...takže loterie. nehledě na dalších pár věcí, které to znesnadňují...
prostě pokud na tom není recept na coca-colu, tak se to prostě nikomu nikdy nevyplatí obnovovat
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To MaWa: Tys jim to teda nandal.
Mám k tomu ještě jednu poznámku - statistika, pravděpodobnost.
Takže pravděpodobnost, že dobře uhodneš 1 sektor je 0,8.
Že to bodou 2 sektory současně (tj. 1kB) to máme 0,64.
Že to bude sektorů 20 (10kB) to máme 0,01153, takže asi 1%.
Pro 1 MB je to asi taková pravděpodobnost, že výhra ve sportce je proti tomu jistotka.
Atd. no nemusím myslím pokračovat
Mám k tomu ještě jednu poznámku - statistika, pravděpodobnost.
Takže pravděpodobnost, že dobře uhodneš 1 sektor je 0,8.
Že to bodou 2 sektory současně (tj. 1kB) to máme 0,64.
Že to bude sektorů 20 (10kB) to máme 0,01153, takže asi 1%.
Pro 1 MB je to asi taková pravděpodobnost, že výhra ve sportce je proti tomu jistotka.
Atd. no nemusím myslím pokračovat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)