Recenze DVD±RW vypalovaček

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Recenze DVD±RW vypalovaček

Příspěvek od jajapv »

Vždy jsem si vybíral elektroniku podle ohlasu a zkušeností ale teď už začínam váhat.Četl jsem recenzi na vypalovačku ASUS DRW-0804P zde na PCTUNNINGU hodnocení kvality zápisu na DVD,píše se že je kvalita horší,na CDR.cz zase že je velmi kvalitní,tichá a čte rychle všechny media,na PCTUNNINGU zase že u dvouvrstvých čte hůře.O TEACU W58G na cdr.cz že je to super palírna,velmi kvalitní zápis i čtení a u vás zase že by si ji nikdo nekoupil a že jsou sní jen problémy.Existuje nejaky standart podle čeho se testuje?Čemu má člověk věřit.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

osobně si myslím že velká část testů je subjektivní - záleží na zkušenosti recenzenta. a taky může záležet na štěstí - třeba test čitelnosti médií může dopadnout pokaždý jinak. moje doporučení je - zkouknout co nejvíce testů a co nejvíce názorů, protože jedině tak dostaneš co nejlepší přehled.
ignorelist: kremrole a dezoláti
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak .... testi su dost neobjektivne .... zalezi dost na konkretnom kuse mechaniky ktory pride na testi... a ktomu sa samozrejme pridavaju aj vsetky ostatne faktory...... cdr.cz sa mne osobne moc nepaci ... testi tam vychdzaju vzdi inak ako ked si mam moznost mechaniku osobne vyskusat.... :( ..... radcej dam prednost foram kde ludia mechaniky sami a hlavne dlhsie skusaju.....alebo aj realne pouzivaju!!!!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Teď v Chipu 05/04 byl test DVD vypalovaček:

1. misto - Teac W58GK
2. Pioneer DVR-A07
3. LG GSA-4081B
4. NEC-ND2500A
5. Mitsumi DW-7872TE
6. Plextor PX-708A
7. MSI MS-8408 DR8A
8. Sony DRU-530A
9. Philips DVDRW824K
10. Nu Tech DDW-081

Dost mě překvapilo, že právě ten Teac byl první a Plextor až šestý !
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Testy na PCT, CDR nebo v časopisech ber jako informační. Kdyby nikdo netestoval, těžko se dozvíš, jak se která mechanika vyrovná třeba s ochranami, jak kvalitní má konstrukci, chipset, opravdového výrobce atd.

Ovšem minule v Computeru vyhrála BTC, TEAC byl 8 a Plextor 10. Je to asi dost divná shoda náhod, že takováhle plečka porazí všechny ty PIONEERy, NECy nebo LG. Navíc je to mechanika, která má všechny důležitý mechanický součástky z umělý hmoty. Takže i kdyby to teď skutečně nakrásně vyhrála, do roka, při běžným používání je v popelnici.

Je vždy lepší zeptat se lidí, na jejich zkušenosti.
Bathory
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Přesně. Tyhle "testy" jsou podplacený a tedy úplně na ho*no. Právě od toho jsou tady fóra :) . Nevim jak to tam testujou ale je to hrozný. Ať mi neříkaj že Mitsumi porazí Plextora
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

to je samozrejme ze asi tazko tipujem ze to testuju nejaky 12-13rocny mladici taketo testy su akurat ked sa chce clovek zamiat tod vse :lol: :lol:
pett
Nováček
Nováček

Příspěvek od pett »

Je to pravda testy jsou jedna věc a realita druhá. měl jsem Teac 58gk a řeknu vypalování nic moc,jak kdy se jí chtělo .
Vyměnil..reklamoval jsem ji za 58g a ta je v pohodě .
Nějaká dvd nebere ale většinou to byly šunty, jinak tdk,sony,verbatin v pohodě..120 vypalených dvd mluví za své
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

pett píše:Je to pravda testy jsou jedna věc a realita druhá. měl jsem Teac 58gk a řeknu vypalování nic moc,jak kdy se jí chtělo .
Vyměnil..reklamoval jsem ji za 58g a ta je v pohodě .
Nějaká dvd nebere ale většinou to byly šunty, jinak tdk,sony,verbatin v pohodě..120 vypalených dvd mluví za své
Tak vidíš, ty seš spokojenej s novou (jinou) vypalovačkou a prodejce taky. Přitom jsi dostal jednu a tu samou vypalovačku, jenom s tím rozdílem, že poprvé se softwarem, kabelem, prostě příslušenstvím a teď bez.

Teac DV-W58D.....................Pioneer DVR-A07
Teac DV-W58G.....................LiteOn LDW-811s
Teac DV-W58GA...................LiteOn SOHW-812s
K..................kit (retail)
B..................bulk
P..................PhotoCD
U..................USB

U toho P si nejsem až tak jistej, možná by mělo být dohromady PU, co by USB.
Bathory
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Já měl taky na zkoušku toho Teaca W58G vypaloval jsem v neru napsalo že vše proběhlo v pořádku ale na konci se to různě sekalo a potom vůbec nejelo.
Pak jsem zjistil že D je Pioneer a hned jsem ho koupil byl poslední a vůbec toho nelituju,má i v něčem lepší parametry.To G je o sedm nebo šest čísel kračí a nemá na zadní straně chlazení.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A v něčem má zase parametry horší, ale když tuhle vypalovačku, tak jedině D.
Prej umí DVD-RAM, je to pravda?
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“