ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate, 256 MB DDR, VGA/DVI/
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Pajos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate, 256 MB DDR, VGA/DVI/
Ahojte lidi,
Mám big problém s grafikou ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate, 256 MB DDR, VGA/DVI/TV-out. Když sem dal kompa dohromady, nainstaloval winXp všechno fachčilo bombově, ale jen sem tam narval novy katalisty 3.6 všechno mi to spadlo, win už ani nenaběhly a když sem sformatnul všechny disky a přeinstaloval winy tak to chvíli běhalo, ale pak se začal komp sekat pravidelně každejch 10 s po naběhnutí win. Původně sem si myslel že mam slabej zdroj, ale když sem spočital odběr všech komponent, tak sem skončil někde na 390W. Nevíte někdo čim to je? Zejtra skusim koupit jinou grafiku a testnu to s ni, ale stejně nebudu vědět zda je to zdrojem nebo grafikou, nebo něčim jinym.
Mám big problém s grafikou ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate, 256 MB DDR, VGA/DVI/TV-out. Když sem dal kompa dohromady, nainstaloval winXp všechno fachčilo bombově, ale jen sem tam narval novy katalisty 3.6 všechno mi to spadlo, win už ani nenaběhly a když sem sformatnul všechny disky a přeinstaloval winy tak to chvíli běhalo, ale pak se začal komp sekat pravidelně každejch 10 s po naběhnutí win. Původně sem si myslel že mam slabej zdroj, ale když sem spočital odběr všech komponent, tak sem skončil někde na 390W. Nevíte někdo čim to je? Zejtra skusim koupit jinou grafiku a testnu to s ni, ale stejně nebudu vědět zda je to zdrojem nebo grafikou, nebo něčim jinym.
ASUS P4C800-E DELUXE; INTEL PENTIUM 4 - 3,0GHz; 4x512MB DDR 433MHz PC3500 CL2 64Mx64 KINGSTON; ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate 256 MB DDR; 2xMAXTOR 250 GB S-ATA150; MAXTOR 250 GB U-ATA133; Externí HDD MAXTOR 5000XT 250 GB USB2.0; PIONEER 120s; Sony DRU510A; CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY 2 Platinum EX; Creative MEGAWORKS 5.1 THX 550 Digital; Leadtek WinFast 2000XP Expert; Logitech Cordless Desktop MX; Logitech MX700; ZDROJ FORTRON 460W ATX; 21'' Hyundai F230 FLAT.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Ono to tím zdrojem klidně být může...
Zkus si zkontrolovat, kolik asi tak bereš z jednotlivých napájecích napětí a u zdroje by štítku mělo být udáno, kolik lze např. odebírat současně z větví 3,3 a 5 a kolik z 3,3+5+12V. Jestli se nepletu, tak tento zdroj má dva výstupy pro 12V, tak to zkus nějak zkontrolovat.
Další možnost je ponechat "minimální" sestavu - MB,CPU,paměti, grafika a jen boot disk - všechno ostatní odpojit od napájení i datově a zkusit, co to udělá.
Pokud na něco přijdeš, dej vědět, ať se taky poučíme.
Tu jinou grafarnu si snad půjde půjčit, každá kačka dobrá.
Jirka
Zkus si zkontrolovat, kolik asi tak bereš z jednotlivých napájecích napětí a u zdroje by štítku mělo být udáno, kolik lze např. odebírat současně z větví 3,3 a 5 a kolik z 3,3+5+12V. Jestli se nepletu, tak tento zdroj má dva výstupy pro 12V, tak to zkus nějak zkontrolovat.
Další možnost je ponechat "minimální" sestavu - MB,CPU,paměti, grafika a jen boot disk - všechno ostatní odpojit od napájení i datově a zkusit, co to udělá.
Pokud na něco přijdeš, dej vědět, ať se taky poučíme.
Tu jinou grafarnu si snad půjde půjčit, každá kačka dobrá.
Jirka
- Tango Bravo
- Začátečník

Vážně pěkná sestavička jen co je pravda. Těch zeřízení je tam fakt dost takže by to klidně mohla být přetížená větev toho zdroje. Chce to vyzkoušet.
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to skutečně zdrojem, jaké je řešení? Kouka jsem do ceníku CC a 460w Forton vyjde na cca 3000 a pak tam mají silnějčí až AOpen 550w za 5000 nebo Enermax taky 550w dokonce za 7000. Je teda lepší použív 2 zdroje?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Tango Bravo
- Začátečník

Tak s dvouzdrojovou sestavou nemám žádné zkušenosti tak moc neporadím ale ten můj Thermal Silent Super Power Xsaser III je celkem dobrý a stál jenom 4800 kč
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans
- orange_juice
- Začátečník

-
uf
Tak teda klobouk dolů.PC je postavené z toho nej co je k mání.Taky myslím že bude na vině přetížený zdroj.Ještě bych se zeptal k čemu se taková sestava používa 
- miloge
- Nováček

-
- Pajos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim, ze je na prvni pohled jasny, k cemu tato sestava slouzi. Hlavne na editaci videa, je to totiz muj hlavni zdroj obzivy. I kdyz pravda je ze nejakou tu hru bych si taky rad obcas zahral, bohuzel-vykon jde rurku v ruce s nestabilitou, jak sem zjistil. Takze, jak sem psal, pujcil sem si jen tak pro jistotu od kamose R9700pro a odpojil vsechno mozne i nemozne(ext HDD, suplik s HDD,vypalovacku a pro jistotu i Tv kartu, ktera byva v mnoha pripadech kamenem urazu vsech PC) Pustil PC, system nasel kartu bez problemu, takze sem ani nemusel instalovat ovladace (mam katalisty 3.6) a kupodivu vse fachalo jak ma. Vymenil sem tedy grafiku za onu puvodni a system sice nabehl, ale pak se rozhod ze si to zopakuje a tak se restartoval, a tak to pokracovalo porad, dokonce i v nouzovem rezimu:-( Tímto bych tedy mohl vyloucit, ze je na vine zdroj(síly stroj) a můžu s klidem odnest grafiku na reklamaci do alzasoftu. Doufam ze me zase neodklidej s tim ze mam zastaralej hardware na takovouhle grafiku, jako to udelali s mým starým PC a R9500pro. To bych jim asi uz nesezral.
Nebo vas snad napada neco smysluplnejsiho?
Nebo vas snad napada neco smysluplnejsiho?
ASUS P4C800-E DELUXE; INTEL PENTIUM 4 - 3,0GHz; 4x512MB DDR 433MHz PC3500 CL2 64Mx64 KINGSTON; ATI (Sapphire) Radeon 9800PRO Ultimate 256 MB DDR; 2xMAXTOR 250 GB S-ATA150; MAXTOR 250 GB U-ATA133; Externí HDD MAXTOR 5000XT 250 GB USB2.0; PIONEER 120s; Sony DRU510A; CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY 2 Platinum EX; Creative MEGAWORKS 5.1 THX 550 Digital; Leadtek WinFast 2000XP Expert; Logitech Cordless Desktop MX; Logitech MX700; ZDROJ FORTRON 460W ATX; 21'' Hyundai F230 FLAT.
- Tango Bravo
- Začátečník

Reklamace je na místě ale uvidíš jaké klíny ti navylí do hlavy. Já osobně s Alzasoftem nemám zkušenosti ale prý to jsou, však uvidíš.
- xmike
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý

- †VeGaN†
- Začátečník

Radeon 9800
No ja si myslim, ze zdrojom to nebude, mam tiez sapphire 9800 a 350W zdroj a vsetko fici ako ma. To bude tou grafikou, trebalo by ju vyskusat v inom kompe.
- daniik
- Začátečník

Podle mě ta výše uvedená sestava vůbec není špatná, ale zasloužiila by si lepší zdroj, Fortron opravdu nic moc, jestli ti nevadí nějaký výdaj navíc, určitě si dokup zdroj Enermax, model 433W Enermax s aktivním PFC a regulací otáček ventilátoru podle teploty, stojí v Levi cca 1900Kč bez DPH, což je super cena, v TNTrade stojí 4000Kč bez DPH, anebo Zalman 400W, který používám já, ale myslím že ten je lepší jen co do tichosti, technologicky je lepší Enermax.
- daniik
- Začátečník

- Pajos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No, ja nevim. Ten zdroj je dost kvalitní, teda aspon podle toho co sem čet na americkejch stránkách o PC. A navíc to bylo to nejlepší, co sem u ALzasoftu našel:-( Grafiku mi naštestí vzali, ale ted sem odkázán na svoji starou 9500 pro, dokud reklamaci nevyřídí. A ten 1TB taky není zrovna moc místa (s jídlem roste chut). Uvedom si že denne ripnu na disk takovejch 20DVD, což je nejakejch 160GB za den a než to ta mrdka poskákaná procesorová (už aby vyšel ten Hammer:-))) ) prevede na Div-x tak to trvá celej víkend:-( tAKŽE 1TB na moji práci není žádnej luxus. Už mám plnejch 480GB a to sem ješte ani nic pořádne nezačal dělat. Ale ty maxtory S-ATA v rajdu-To je opravdu hukot, ani ve snu sem nečekal že to bude takle pekelne rychlý. Xpéga mi naběhnou za 5 vteřin, když nepočítám ty nesmysly kolem biosu. A kopírování z disku na disk-ani nemluvim. Opravdu doporučuju všem S-ATA + raid, vyplatí se to. A na síti zatím nejsem takže nic sdílet nemůžu. Čekám až mi ty brzdy od Smartconectu zadělaj optiku:-(
- daniik
- Začátečník

20DVD za den? To je fakt divný, to vychází 72 minut na DVD, v jaký hrozný kvalitě to musí být? já ripuju DVD do 1GB Div-X cca 3.5 hod v nejlepsi kvalite, a vypaluju na bezna CD s Plextor GigaRec Technologii 1GB, a tom mám P4 na vyšším taktu než ty (3.77GHz oproti 3.0GHz), ale zase koukám že máš 2GB RAM, a já jenom 1GB
Že by to bylo tím? To asi ne, ale má pro tebe smysl vůbec to ripovat do Div-Xu? při cenách prázdných značkových DVD medii od 60Kč??? Není lepší to rovnou pálit na DVD? A ještě k tomu RAIDU, máme v práci jednom serveru 4x Seagate Cheetah 36GB SCSI 160 v RAIDU, ale že by Windows 2000 nabíhaly 5 vteřin, tak to možná jako zbožný přání, jestli se ti náhodou nezastavili hodinky 
jo a u Alzasoftu NENAKUPOVAT! Jsou to amatéři, počkej až tě jednou vyrazej ze dveří s nějakou reklamací (což právě tam dělaj skoro každýmu
i mě) Začni nakupovat v Czech Computeru, ochotnější prodejci, možnost objednat téměř cokoliv, reklamace takřka na počkání, lze cokoliv vrátit nebo vyměnit atd.)
jo a u Alzasoftu NENAKUPOVAT! Jsou to amatéři, počkej až tě jednou vyrazej ze dveří s nějakou reklamací (což právě tam dělaj skoro každýmu
- Pajos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukam že daniik nevi co to znamená ripnout DVD. Pro tvoji informaci ripnout DVD znamená nahrát ho z DVD na hardisk pomocí ripovacího programu (smartripper...) Kdežto ty ses bavil o enkodovani do div-x, a to skutečně trvá ve slušný kvalitě kolem 3 hodin. Ale proč bych přepaloval film z dvd na dvd, když pracuju pro firmu, která se zabývá převodem filmu z MPEG2 do div-x pro stolní přehrávače a klasická PC. Psal sem že je to můj zdroj obživy, teda jeden ze zdrojů. Dvoulitry nabíhaj odost pomaleji neš XPéga, s těma 5 vteřinama nekecam.
- daniik
- Začátečník

- Spectral
- Středně pokročilý

-
daniik>
Ono taky záleží na tom, o jaký RAID se jedná. Pajos bude mít nejspíš stripping, který zvyšuje rychlost, kdežto u tebe v práci bude mirroring nebo spíš RAID 5 (nebo vyšší) kvůli záloze dat.
BTW, proč sereš svůj dotaz ohledně toho Radeona do tolika threadů?!? Neboj se, lidi si toho všimnou i když to napíšeš jen jednou, a když budou mít co napsat, tak ti odpoví. Takhle je jenom nasereš...
Ono taky záleží na tom, o jaký RAID se jedná. Pajos bude mít nejspíš stripping, který zvyšuje rychlost, kdežto u tebe v práci bude mirroring nebo spíš RAID 5 (nebo vyšší) kvůli záloze dat.
BTW, proč sereš svůj dotaz ohledně toho Radeona do tolika threadů?!? Neboj se, lidi si toho všimnou i když to napíšeš jen jednou, a když budou mít co napsat, tak ti odpoví. Takhle je jenom nasereš...
Veterán