Jak funguje Superlock CPU AMD?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:
TomV píše: Intel to nemá bloklý ? :? :?
Ten to ma bloknuty uz od dob PII.
No já si právě myslím... :? Mně zmátl kolega uuuuu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kalvados
Nováček
Nováček

Příspěvek od kalvados »

Tak to promiňte,já nemám s Intely žádný zkušenosti.Až teď jsem se dočetl,že je přetaktovávájí též pomocí FSB
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

kalvados píše:Tak to promiňte,já nemám s Intely žádný zkušenosti.Až teď jsem se dočetl,že je přetaktovávájí též pomocí FSB
no ono ti ani nic jinyho totiz nepomuze kdyz je vsechno zamknuty.... intely pouze zvysenim FSB... s amdckama byla vetsi sranda, ale jak se zda tak je s tim asi konec...
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Dnes jsem si asi po sté prohlížel dva CPU (Thoroughbredy),jednoho zamčeného superlockem a druhého s nezablokovaným násobičem. Nevím,jestli jste si toho už někdo všiml,ale na nových zablokovaných CPU chybí dvanáctý rezistor(nebo kondenzátor) a jsou tam 3měděné plošky,kde měl být asi připájen.Chtěl bych se zeptat někoho,kdo má odemčeného Athlona s novým (zeleným,laminovaným) pouzdrem,zda tam též ta součástka chybí,nebo jestli chybí jen na uzamčených CPU.V případě,že ano,mohla by to možná být cesta k odemčení násobiče u nových CPU(spojení grafitem či připevnění té součástky z jiného CPU,pomocí elektrovodivého laku).
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja mam dorona (v zelenum pouzdre) a taky tam neni
mnenit nasobyc muzu pres pripojenej prepinac viz
http://fab51.fc2web.com/pc/barton/athlon-e20.html
Kteri z cisel c oznaceni je tejden vyroby?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Tak to máš odemčenej kousek.Datun výroby je uvedené na štítku ve třetím řádku např. KXIJB 0345-vyroben v roce 2003(první dvojčíslí) 45týdnu(druhé dvojčíslí)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

MIRGA 0337 (tagze 37 tejden 03) :)
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

uuuuu píše:Dnes jsem si asi po sté prohlížel dva CPU (Thoroughbredy),jednoho zamčeného superlockem a druhého s nezablokovaným násobičem. Nevím,jestli jste si toho už někdo všiml,ale na nových zablokovaných CPU chybí dvanáctý rezistor(nebo kondenzátor) a jsou tam 3měděné plošky,kde měl být asi připájen.Chtěl bych se zeptat někoho,kdo má odemčeného Athlona s novým (zeleným,laminovaným) pouzdrem,zda tam též ta součástka chybí,nebo jestli chybí jen na uzamčených CPU.V případě,že ano,mohla by to možná být cesta k odemčení násobiče u nových CPU(spojení grafitem či připevnění té součástky z jiného CPU,pomocí elektrovodivého laku).
Zkus oba dva nafotit a hod je sem.Možná že by to mohlo být skutečně řešení.

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Nechcete taky fotku vodemcenyho DUDrona :-D
Arnold.Rimmer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arnold.Rimmer »

Ja mam zamčenýho durona 46 tyden 2003,ale není možné abych na to nepřišel,o zaruku sem už přišel jak sem z něho sedřel ten zelený sheet,no uvidíme :twisted:
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

Nazdar mam duron 1800 MIXIB 0401 a co sem slysel se superlockem nejde zvedat FBS vlastne nic.ja fbs zvednu na 170 a vpoho vis to uz nejde deska..
tak jak to teda je? :shock:
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

FSB jde zvedat normálně.Nejde měnit násobič.
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

ja mám odomknutý procák a práve teraz robím fotky ale nejde my to.pokúsím sa urobiť fotky.cau.
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re->

Příspěvek od DivX »

Na svím Duronu mám taky superlock.. Takže když někdo na to příde jak to unlocknout, tak dejte vědět!
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Twister píše:Nazdar mam duron 1800 MIXIB 0401 a co sem slysel se superlockem nejde zvedat FBS vlastne nic.ja fbs zvednu na 170 a vpoho vis to uz nejde deska..
tak jak to teda je? :shock:
SuperLock se vstahuje jenom na násobič neboli multiplikátor. FSB jde měnit bez problému...
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: re->

Příspěvek od random »

DivX píše:Na svím Duronu mám taky superlock.. Takže když někdo na to příde jak to unlocknout, tak dejte vědět!
Uz sa to v minulosti riesilo ....!!!!
Skus precitat starsie prispevky ....... uz sa to riesilo .....
Ide zmenou CPU na Mobile CPU ..........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

mám fotky o nelocked Bartona 2500+..kam ich mám poslať?
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Lord Skullhead píše:mám fotky o nelocked Bartona 2500+..kam ich mám poslať?
na nejake ftp. , sprav si ucet napr. na www.szm.sk a potom si daj do prehlaidaca ftp://ftp.szm.sk tam svoje meno, heslo a skopiruj to tam :wink:
potom tu uz len das na to cestu
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: re->

Příspěvek od DivX »

random píše:
DivX píše:Na svím Duronu mám taky superlock.. Takže když někdo na to příde jak to unlocknout, tak dejte vědět!
Uz sa to v minulosti riesilo ....!!!!
Skus precitat starsie prispevky ....... uz sa to riesilo .....
Ide zmenou CPU na Mobile CPU ..........
Takže ty víš jak vodemknou Durony 1, 1,6 a 1,8??
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pokud jsi cetl FAQ musi ti to byt jasne...pokud jsi ho necetl tak je me to opet moc lito :sad:

citace z FAQu:

"Zmena nasobice u superlocked CPU (vyrobenych po 39. tydnu 2003)
http://www.svethardware.cz/art.jsp?doc= ... FD004F1A67
Tento postup by mel bez problemu fungovat na VIA, SIS chipsetech, s nForce2 to vetsinou nefunguje."

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“