Matrox G450 16 MB Ram Dual Head.
Moderátoři: morke, Walker1134
- Lukas-SVK
- Nováček

-
Matrox G450 16 MB Ram Dual Head.
Zhanam dobru grafiku do video stroja.
Myslite ze ta Matroxa ma dost kvalitny TV out a kvalitny obraz.
Aky ma asi vykon.(AKo TNT2?)
Mate s nou nejake skusenosti?
Vyplatit sa to kupovat , nemam radsej siahnut po nejakej Ati Radeon 7500 pripadne 8500??
Dakujem.
Myslite ze ta Matroxa ma dost kvalitny TV out a kvalitny obraz.
Aky ma asi vykon.(AKo TNT2?)
Mate s nou nejake skusenosti?
Vyplatit sa to kupovat , nemam radsej siahnut po nejakej Ati Radeon 7500 pripadne 8500??
Dakujem.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Podivej se, ja ti to reknu takhle
Matrox, i staricka G450 ma mnohem cistci vystup na TV nez Radeon 9700, o obraze nemluve. Ja mam v jedny masine G400 a v druhe 8500LE a ten Radeon je proti ni uplnej patlalek. Setrim na Parheliu LX (kolem 7000, triple head). Hmm, vykon. 2D vykon lepsi nez GF3Ti, 3D vykon asi jako TNT2. Bezproblemove ovladace. Jen bych se vzhledem k cene koukl spis po G550 nebo nejake te rizle Parhelii (plna je jeste porad dost draha
) Hezka recenze Parhelie je na www.cdr.cz , redaktor tam pise i o sve stare G450, kterou pouziva dodnes prave kvuli TV.
ICE
ICE
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Matroxe G550 jsem instaloval snad jen jednou, ale byl jsem velmi prijemne prekvapenej.. Daval jsem ho do firmy k 21" Syncmasterovi a ten obraz - jednim slovem nadhera..... S Atinama a nVidiama co jsme tam taky zkouseli se to nedalo srovnat....
Jak to ten Matrox delá ??
Jak to ten Matrox delá ??
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukas-SVK
- Nováček

-
Tu Matroxu mozem mat za 800 sk so vsetkym vsudy (aj TV out kablom).
Preto som sa pytal , lebo neviem ci sa to oplati.
Ono ma na tom mrzi najviac to ze ta karta je agp.
Ja by som to chcel spravit tak ze zohnat G450 starsiu na PCI a do AGP nejaku vykonejsiu kartu.
Este mam moznost nejaku starsiu Matroxu G200 ci co to je , a ta je PCI.
Ale neviem ze ci sa tam da zapojit ten TV Out kabel co ide ku G450.
A neviem ako su na tom starsie Matroxy s kvalitou TV vystupu.
Lukas
Preto som sa pytal , lebo neviem ci sa to oplati.
Ono ma na tom mrzi najviac to ze ta karta je agp.
Ja by som to chcel spravit tak ze zohnat G450 starsiu na PCI a do AGP nejaku vykonejsiu kartu.
Este mam moznost nejaku starsiu Matroxu G200 ci co to je , a ta je PCI.
Ale neviem ze ci sa tam da zapojit ten TV Out kabel co ide ku G450.
A neviem ako su na tom starsie Matroxy s kvalitou TV vystupu.
Lukas
- Lukas-SVK
- Nováček

-
Takze som narazil na clanok kt ma dost zarazil.
Mozete mi to nejak vyvratit , alebo je to pravda co tam pisu???
http://divx.pc.cz/g450.htm
Mozete mi to nejak vyvratit , alebo je to pravda co tam pisu???
http://divx.pc.cz/g450.htm
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nemuzu to ani potvrdit ani vyvratit, mam SH a nepouzivam ji na TV, ale moc se mi to nezda. Pouziti G400 softu je samozrejmost, ani nenapsal jaky monitor pouzil. Jestli to byla nejaka 15, tak se ani nedivim ze nepoznal rozdil. Za 800 bych ji bral i ja
. Jak pisu, G400 ma viditelne lespi obraz nez 8500LE od Hercula...
http://www.tomshardware.com/graphic/20001208/index.html
http://www.cdr.cz/a/recenze/recenze/5026/4
1. odstavec
ICE
1. odstavec
ICE
- Lukas-SVK
- Nováček

-
No lenze .ICE píše:nemuzu to ani potvrdit ani vyvratit, mam SH a nepouzivam ji na TV, ale moc se mi to nezda. Pouziti G400 softu je samozrejmost, ani nenapsal jaky monitor pouzil. Jestli to byla nejaka 15, tak se ani nedivim ze nepoznal rozdil. Za 800 bych ji bral i ja. Jak pisu, G400 ma viditelne lespi obraz nez 8500LE od Hercula...
1. odstavec
ICE
Porovnaval to s ostatnymi grafikami kt testoval.
V tej hore uvedenej recenzii testoval kvalitu TV Outu.
Na Tv out sa pripaja Televizor .. nie monitor.
- Mikhaill
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ale si otravny... 
kolko webov a ludi je za to ze je matrox dora volba a kolko proti???
MSI 815 EPT Pro,CeleronT 1.0@1.45,CoolerMaster DP5-7JD1B,512MB Apacer(Infineon)PC133@145-2225/7,3Dfx Voodoo5 5500 AGP 64MB 166@205,40GB Western Digital ATA100 7200rpm 8MB CACHE WD400JB,DVD Toshiba SD-M1612,CDRW Mitsumi CR-4804TE,Terratec 512i,Big tower+2xDelta 120,MANDRAKE 9.1
- Lukas-SVK
- Nováček

-
No jasne ze hej, chcem kupit normalnu vec kt bude plnit svoj ucel.Mikhaill píše:ale si otravny...
A potrebujem tu grafu na specialnu ulohu.
Aby zabezpecila na monitore pracu(nicim neobmedzenu) a zaroven pustala cez tv out obraz.A to prave neviem ci sa na tej G450 da spravit.
Viem ze na mojej g4 ti 4200 ano
Ohladne kvality tv outu.
JA som tu matroxu este v akcii nevidel.
A podla dostupnych webov to nieje ziadna slava , a skor zalezi na tv out chipe.
Proste vase nazory nejak nesedia , zvlast ked som videl testovacie obrazce z tv outu tej matrox-i G450 a nic moc.
Tak neviem.
Ci radsej nepripalatit a nesiahnut po nejakom radeone 7500
Lukas
- Mikhaill
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak na co sa pytas ked ajtak si ides posvojom...vseci ti tu potvrdili ze matrox je spicka a to proste tak aj JE!Mne sa zas nezdaju tie tvoje weby...
Inac matrox mal ako prvy dualhead a mozno ako jedinemu to funguje tak ako ma!Toto ti mozem zarucit.Cize dva monitory,alebo monitor a tv naraz uplne bez problemu.
K tvout - myslis ze by na jednu z najlepsich grafik davali nejaky smejdacky tvout???
Inac matrox mal ako prvy dualhead a mozno ako jedinemu to funguje tak ako ma!Toto ti mozem zarucit.Cize dva monitory,alebo monitor a tv naraz uplne bez problemu.
K tvout - myslis ze by na jednu z najlepsich grafik davali nejaky smejdacky tvout???
MSI 815 EPT Pro,CeleronT 1.0@1.45,CoolerMaster DP5-7JD1B,512MB Apacer(Infineon)PC133@145-2225/7,3Dfx Voodoo5 5500 AGP 64MB 166@205,40GB Western Digital ATA100 7200rpm 8MB CACHE WD400JB,DVD Toshiba SD-M1612,CDRW Mitsumi CR-4804TE,Terratec 512i,Big tower+2xDelta 120,MANDRAKE 9.1
- Lukas-SVK
- Nováček

-
Ono to nieje take jednoduche.Mikhaill píše:tak na co sa pytas ked ajtak si ides posvojom...vseci ti tu potvrdili ze matrox je spicka a to proste tak aj JE!Mne sa zas nezdaju tie tvoje weby...
Zatial to tvrdis iba ty.
Dualhead je o niecom inom.
AK ma ta karta kvalitny 2d out tak je jedno ci to bude cez 1. ramdac alebo 2.ramdac.
Tie ramdac-y totiz urcuju max rozlisenie kt sa da pouzit.(a namopon matrox ich ma dost kvalitne na to aby bol obraz ostry vo vsetkych podoprovanych rozliseniach.)
ALe kvalita TV outu je ina vec.
To ze mod DVDmax nefunguje tak ako ma je zasa ina vec.
A to ze je treba pouzit kodek g400 je zasa ina vec.
Ono sa to sice da pouzit aj u inych kariet .
Ale mne na tej g4 to ide bez problemovo aj bez toho.
Mrkni sa na nejake to forum ake su tam skusenosti s matrox grafami.
Ved s tou grafou je tolko problemov ako s ktoroukolvek inou.
Takze tolko ospevovany matrox asi nieje uplne dobra volba
http://forum.matrox.com/cgi-bin/mgaforu ... &number=12
No uvidime este.
Je celkom mozne , ze budem pouzivat na TV out g4.
Kurna najlepsie by bolo nedat na vseliake famy a nazory , bo to cloveka len zvadza k mylnym predstavam , a skusit to osobne.
Mikhaill nemas na skusenie nejakeho toho Matroxa???
- Mikhaill
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
je zaujimave ze vseobecne nvidia je preslavena nekvalitnym tvout takze v tvojom pripade (g4) by som sa matroxa nebal...
a inac aj si si cital to forum co si sem hodil link???Skus si pozret aj odpovede,zatial co som len tak klikol na nejaky problem,tak odpoved bola zly ovladac,zly kabel inac vsetko funguje...
a inac aj si si cital to forum co si sem hodil link???Skus si pozret aj odpovede,zatial co som len tak klikol na nejaky problem,tak odpoved bola zly ovladac,zly kabel inac vsetko funguje...
- Lukas-SVK
- Nováček

-
Takze v prvom rade.Mikhaill píše:je zaujimave ze vseobecne nvidia je preslavena nekvalitnym tvout takze v tvojom pripade (g4) by som sa matroxa nebal...
Kvalita TV outu je vo valnej vacsine zavisla na TV kodovaci.
Zalezi na tom , pre aky chip sa dany vyrobca rozhodne.
Urcite neplati, ze ked ma karta dobry a ostry 2d vystup tak bude taky mat TV vystup, lebo vacsinou je obraz na TV horsi (menej kvalitny) nez na monitore.
Po druhe , zatial verim svojim ociam a testovacim obrazcom.
A to preto lebo ten clovek co ot testoval urobil rovnake podmienky pre vsetky testovane karty.
Takze tu sa zisti rodiel relativny.
Metoda bola taka , ze TV out bol prepojeny pomocou S-video kabla s TV kartou ATI All in wonder, a porovnavalo sa zhorsenie kvality testovaieho obrazca.
Zatial co karty s conexant chipmi na tom boli vo full-screen , full pal vcelku dobre , tak trebars chipy Philips mali problem s podanim farieb , a chipy chrontel mali horsiu kvalitu obrazu a boli nachylnejsie na interferencie v obraze.
Dobra stranka o chipoch je od tvorcu tvtoolu .
A koli tomu ze rozny vyrobcovia osadzovali karty roznymi TV chipmi(aj koli redukcii nakladov) ,tak NVIDIA urobila vlastny TV chip integrovany NV17(G4MX4xx), s plynulym nastavenim orezania cierneho okraja v obraze.
Preto je tak rozsirene ze NVIDIA ma problem s kvalitou TV outu.
Takze tak.
Mozno ze matrox je dobra grafa na 2d , ale zatial ma nic nepresvedcilo ze ma tak isto kvalitny TV vystup.(vratana tvojich reci).
Ked budem robit s 2d tak urcite nezavaham, Matrox je isty.
- Mikhaill
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hmm,co takto sa opytat niekoho kto matroxa ma...ja som presvedceny ze na tak spickovu kartu by nejaky smejd tvcip neosadily...
skus Deekay-a ako som uz spominal-on mal dlhe casy G400 a teraz ma Sapphire Radeon takze ti to urcite porovna...
skus Deekay-a ako som uz spominal-on mal dlhe casy G400 a teraz ma Sapphire Radeon takze ti to urcite porovna...
- Lukas-SVK
- Nováček

-
- Mikhaill
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no pozrem sa co sa najde...srotovisko
nejde lebo som teraz nastupil do novej roboty a nemam zatial cas...
inac deekay je skoro nonstop na ICQ
inac deekay je skoro nonstop na ICQ