Hardwarovy Firewall

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Hardwarovy Firewall

Příspěvek od Glimmerman »

Jaky mne muzete doporicit H.Firewall??? Mam bezdratove pripojeni k netu a provider zadnou ochranu neposkytuje aby zbytecne neomezoval zakazniky a vse nechava free.Myslim neco k domacimu PC tak aby nebyla hned videt ma IP nebo bych mel osetren I-banking.Zatim mam nainstalovane zaplaty do WinXP a firewall od McAfee ale nevim jestli to staci.Dik P.S. snazim se pravidelne pouzivat antivit ad aware a spy bot.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

myslím, že pro segement SOHO to stačí, pokud bys chtěl HW firewall, tak můžu doporučit nějaký integrovaný v routeru, použitím NAT efektivně zabráníš možnosti napadat kompík, všechno se to zarazí o ten router, porty, který budeš potřebovat zveńku si forwarduješ
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Hardwarovy Firewall

Příspěvek od TomV »

Podle mně to taky stačí. Neznám sice ten firewall od McAfee a osobně preferuju Kerio, ale velké rozdíly v tom asi stejně nebudou... SW personal-firewall typu KPF toho udělá dokonce víc, než HW, protože na rozdíl od něj může kontrolovat, který software na net může a který nesmí. Pak taky obvykle obsahuje nějaký IDS (systém detekce narušení) a další užitečné fíčurky... Osobně bych pro tvé potřeby HW firewall nedoporučoval...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

jenoznacne zyxel zywall 2 :) uplne staci pre domace pouzitie
http://www.zyxel.sk/page.asp?source=description&id=5205 :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

JanoF píše:jenoznacne zyxel zywall 2 :) uplne staci pre domace pouzitie
No podle toho popisu vypadá velmi dobře, otázkou zůstává jestli cca 6000,- nejsou vyhozený peníze. Já bych řekl, že jsou.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:otázkou zůstává jestli cca 6000,- nejsou vyhozený peníze. Já bych řekl, že jsou.
Já taky. Tady bohatě postačí lepší SW firewall.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Kdyz uz jsem u toho firewallu.Nevite nahodou kde bych nasel v cestine nejakou stranku/stranky pojednavaji o problematice zabezpeceni PC??Myslim takovou kde bych nasel jak zakladni informace a vysvetlene zakladni pojmy tak i clanky odbornejsi popr. forum nazoru.
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

P.S. nebo nejake navody jak nakonfigurovat soft/hard firewall.Co v nich jednotlive polozky znamenaji a jak se to projevi v praxi.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:
JanoF píše:jenoznacne zyxel zywall 2 :) uplne staci pre domace pouzitie
No podle toho popisu vypadá velmi dobře, otázkou zůstává jestli cca 6000,- nejsou vyhozený peníze. Já bych řekl, že jsou.
no podla man ani nie ak si porovnas cenu hw firewallu napriklad so symantecom tak to ti az potom skisne usmev tam jecena podla mna normalna nato ze to je este aj dobra znacka ja by som zobral jednoznacne tento kebyze ma v sebe aj adsl modem tak ho berem okamzoti ja mam uz lepsiu vec vyhliadnutu ale tam nieje tak nastavitelny firewall ako pri tom zywall 2

http://www.zyxel.sk/page.asp?source=description&id=5235
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No dle meho skromneho nazoru, je 6000,- za Zyxell pro Glimmermana opravdu vyhozeny peniz. Ten router je asi opravdu dobry, nic proti nemu, ale to, k cemu HW firewall potrebuje clovek, ktery za nej chce schovat jeden _domaci_ pocitac mu bohate obstara krabicka za 1200-1300,- (treba nase oblibene SMC7004VBR)

ma to NAT ma to SPI, co vic si domaci zivatel muze prat.

Ovsem chapu ze nekomu s equipmentem na urovni JanoFa nejakych 6000,- navic nedela vrasky :)
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“