Stříhání videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Vandertozzi
Nováček
Nováček

Stříhání videa

Příspěvek od Vandertozzi »

Při střihání videa v Adobe Premiere při datovem toku 31MB za minutu a rozlišemí 640x480 se mi seká předělávaná část asi třicet vteřin.Poradí mi nekdo?Možná že je pomalej procesor.Mám kupit novej procesor nebo střihovou kartu?
Intel Celeron 4A 2400MHz.,MSI845PE MAX/NEO,512MB DDR266,nVIDIAGeForce FX5200,80GB WD800JB,TEAC DV-516E,TEAC DV-W58Gn,Microsoft Windows 98SE
Ozi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ozi »

1.Premieru neznam/nedelam v ni, moc se mi nepozdava "hodnota datoveho toku" jak ji udavas.
2.V obecne rovine lze doporucit akce vedouci ke zrychleni prace s diskem: defragmentace, rozdelit umisteni datove a aplikacni casti na dva fyzicke disky (je-li to mozne), "vypnuti" vsech zbytnych programu a zarizeni beroucich vykon (antivir...), pokusit se najakou utilitou
vyladit vykon na sbernici
3.Pro amaterske video lze spise doporucit posilovani CPU nezli vyrazit cestou specializovaneho hw, pricemz ale parametry tvoji sestavy na prvni pohled pusobi jako postacujici pro amatersky strih videa.
Ozi
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jakým to děláš kodeku?Kodeky jsou prevíti :)
Ja stříhám video v Pinnacle Studio nebo ve Vegasu.
A no problemo. 8-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Tak ak ti mozem poradit na strihanie toho celerona vymen za p4 a strihovu ani nepotrebujes :lol:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

PC je v pohode .... uz som vydel aj strih videa na ovela horsom procesore ........., dobra otaska ale je ake pouzivas kodeky ( uz pisal Dzin... )???? Tie dokazu narobit vela zmetkou ..... a nezrietka aj sposobit takuto situaciu ........
Je vsak pravda ze na lepsiu pracu s vydeom sa ovela lepsie hodi plnohodnotna P4 ................
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Geo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Geo »

Koukam sami mudrlanti odbornici. Ja jsem kdysi strihal (plny PAL) bez problemu na Celeronu 800 Mhz. Obavam se ze pri samotnem strihu vubec nezalezi na vykonu procaku (to mozna pri capture). Vetsi vykon pak ocenite jedine v kratsim case renderingu vysledneho sestrihaneho filmu.
Jinak pro zlepseni datoveho toku je podstatna rychlost disku, prip mit samostatny disk pro zapis renderovaneho vysledku a samostatny disk pro cteni zdrojoveho materialu. CPU se obvykle flaka. Alespon ja kdyz davam rendering nyni na mem P4 2.4Ghz, tak v performance vidim ze CPU je vytizeno tak na 40-60% max. To je znamka ze uzke hrdlo je nekde jinde a to je zpravidla v diskovych operacich.
Mam pocit ze ti kdo doporucuji posilit CPU, nevi o cem mluvi. Posileni CPU muze mit jedine a pouze vyznam ve zkraceni narocneho renderingu treba do DIvX (kde ten vypocet prece jen je narocnejsi), to nema vsak vubec zadny vliv na zrychleni diskovych I/O operaci pri vysokem datovem toku.
ASUS P4P800-Deluxe, P4 2.4/800, DDR 2x256MB/400MHz, Seagate 30GB, WD SATA 200GB, RAID ATA100 2 x WD 80GB
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

tak tomu never ten procak tam nejaku tu ulohu hra, ja som volakedy strihal na 950@1200 barca 7200rpm 20gb ked bol taktnuty tak to islo ovela lepsie ako ked nie cize rozdiel v cpu tam je a ked hovoris o diskoch to mas ties pravdu ale na take SCSIcka zas kazdy nema :wink:
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“