Anisotropni filtrovani

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
pivinn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Anisotropni filtrovani

Příspěvek od pivinn »

Chtel jsem se zeptat co je to vlastne AF a jak zlepsuje obraz? Myslite ze je vhodne ho zapinat na GeForce4Ti4200?
Kdyz zapnu Antialiasing tak se mi nezda o braz o moc kvalitnejsi (asi proto ze mam 1024x768 na 17" monitoru. Ale to filtrovani? Co je to zac a co dela? A myslite ze moc ubira vykon?
Jeste jsem se chtel zeptat u hry MAFIA je cesta (koleje) dal predemnou hodne rozmazana, nevite jak by to slo vyostrit?
A jaky je rozdil mezi Bilinearnim a trilinearnim filtrovanim a co to je?
AthlonXP 1700+ Palomino, 256MB DDR 333 MHz, Leadtek GeForce4Ti 4200, 80GB WD HDD, deska Shuttle AK38N, zvukovka integr. na desce
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

nizotropické filtrování je metoda filtrování textur užívající nečtvercovou oblast. S touto metodou pixel může obsáhnout informace z více texturových prvků (zvaných texely) v jednom směru a z méně ve druhém. Dává ostré textury na objektech svírající ostrý úhel s osou pohledu, jako je například silnice ubíhající do dáli. Vliv na výkon to má, ale u každé karty jinej, bohužel GF4 ti nemam a tak teda i newim dopad na výkon, al bude tam. Nastav si tam to filtrování a uvidíš sám. :)
jUmp3r
Nováček
Nováček

Příspěvek od jUmp3r »

no k ty "rozmazany ceste", to mi delalo u vetsiny her, kdyz jsem v ovladacich nastavil neco ve smyslu nejvetsi vykon, kvalita zadna.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

kdyz si zapnes filtrovani tak prave nebudes mit ty rozmazany koleje
0118 999 881 999 119 7253
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“