Rozmazání obrazu - SyncMaster 755DFX

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Brogg
Začátečník
Začátečník

Rozmazání obrazu - SyncMaster 755DFX

Příspěvek od Brogg »

Rád bych Vás požádal o radu či vysvětlení :oops: Při obou bočních stranách obrazovky se objevuje mírné rozostření (čehokoliv - písmo, zástupce, wincmd,...). Při standardní světlosti (60, 65) to není až tak výrazné, ovšem nad 75-80 si toho všimnete, u 90 je to výraznější a na 100 je to nepřéhlednutelné. :( Ovladače DNA 2.2.4.3b, Win XP, Samsung SyncMaster 755DFX+ovladače na monitor. Degauss vyzkoušen = nic, redukce moire taky nic moc. Rušení není žádné - dělá to, i když jsou repro pryč. Vůbec mi mě zajímalo, o co jde? Moire? Vada monitoru?... Díky za každou dobrou radu :)
PS: Při maximálním jasu to je nejen po stranách a v rozích rozmazané (nedá se nijak moc redukovat), ale monitor i více pumpuje. Při snížení méně pumpuje a ostrost s dodatečnou redukcí moire se pohybuje v normálu. Ale je to běžné chování monitoru? :?: Ano, chytrá odpověď: tak to nepoužívej na max. No, to taky nepoužívám, ale co když mi zrovna svítí do pokoje nebo co až se trochu vysvítí???
Naposledy upravil(a) Brogg dne čtv 17. čer 2004, 15:19, celkem upraveno 1 x.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

nemas ten monitor blizko elektriky?Alebo zmagnetizovane.
Inac to vidim na reklamaciu :)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Moňas je novej (1,5 měsíců). Mám ho na stole a zásuvka je zhruba metr dole (u země) a ještě k tomu šoupnutá trochu vpravo. Vzdálenost mezi zásuvkou a monasem je cca 1,5m a mezi tím je deska stolu = myslím, že to neovlivňuje. Ale vedle monasu stoji case (cca 30cm vpravo od něj), vadí?
EDIT: uuups! 15cm vlevo = lampička (prehistoric bakelit!), pod monakem asi 15 cm pod stolem ale na krabici je subwoofer! A asi 40-50 cm vlevo je tam TV. Vadí něco? Magnety nikde nevidim :oops: O reprácích jsem psal...
Naposledy upravil(a) Brogg dne úte 18. kvě 2004, 10:06, celkem upraveno 1 x.
(The Gathering - Box)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Brogg píše:Moňas je novej (1,5 měsíců). Mám ho na stole a zásuvka je zhruba metr dole (u země) a ještě k tomu šoupnutá trochu vpravo. Vzdálenost mezi zásuvkou a monasem je cca 1,5m a mezi tím je deska stolu = myslím, že to neovlivňuje. Ale vedle monasu stoji case (cca 30cm vpravo od něj), vadí?
EDIT: uuups! 15cm vlevo = lampička (prehistoric bakelit!), pod monakem asi 15 cm pod stolem ale na krabici je subwoofer! A asi 40-50 cm vlevo je tam TV. Vadí něco?
no tak to všechno dej pryč a uvidíš..kruci zrovna o tom monitoru taky přemejšlím...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus s něčím pohnout a uvidíš :) osobně bych si vsadil na subwoofer
ignorelist: kremrole a dezoláti
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak teď mám pěknej bordel v pokoji a monas je sam, okolo asi 1m nic. No a možná o kapku se to zlepšilo, ale teda nic moc. Z 4 cm rozmázlejch jsou možná 3. :old9: a to je ještě subjektivní, takže to ani nemuselo nic udělat. Posuzuji to na max. Jinak jak říkám na míň to je celkem v poho...
(The Gathering - Box)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak teď ho mám na židli uprostřed pokoje. okolo nic, nerušeno. A objevil jsem zajímavou věc: při pohledu zvrchu je maličko víc rozmázlej než při pohledu zespodu (mam ho na židli, takže musím klečet až ležet :-D ) Jinak výrazné zmenšení máznutí tedy ne :old9: Jo a pořád při max jasu víc pumpuje.

A zjistil jsem, že při úpravě V-Moire to máznutí se dá trochu zredukovat, ale na druhou stranu se pak objeví "takovyto" jako když přeženete redukci moire (nevim jak to nazvat). A kompromis mezi tím je nijakej... :x
(The Gathering - Box)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

vidím, že jsi asi stejná povaha jak já:
Koupiti si a tak dlouho zkoumati a kochati se, až objeviti vadu a koupi si znechutiti

Ne, teď vážně, zdá se mi , že s tím zkoumáním už jdeš příliš daleko, objevíš ještě něco horšího...chtěl jsem si tenhle moňas koupit, nejdřív ho ale koupím sem do práce, tady ho budu zkoumat 8) a pak teprve uvidím. Možná bys mohl potom zajít na srovnání ...

každopádně je to dost na obtíž, já osobně musím kvůli směřování pokoje na východ dávat občas kontrast i světost na 100, roleta nepomáhá..
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Jo to rád, dej vědět. Nabídka platí i naopak (koleje :) ) Jinak jsi to řekl přesně, moc zkoumám a ne málo lidí mi říká, že jsem perfekcionista... Ach joooo.... :oops: Ale na druhou se tak dívám na výsledky v googlu a je to děs běs :old12: Mám to normálně asi tak o těch 30-35 míň a ten rozdíl je obrovskej! Tak Vám nevim... pokud by měl někdo nápad, budu velice rád :wink: A myslíte, že je to důvod k reklamaci? Zjištěné chyby bez jiné příčiny než vada monitoru: Mírné pumpování (1-1,5mm na každé straně) a při max. jasu a kontrastu výrazné rozostření, se snížením těchto položek se i rozostření snižuje -> takže nejlepší je na nule :lol: Ne, vážně, je to důvod nebo by to byla neoprávněná reklamace??? Díky.
(The Gathering - Box)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Protože,šamanství s reproduktorami a vyhledáváním nejoptimálnějších patogeních zón je dost fyzicky náročné. Nech si v servisu http://www.monitors.cz/Samsung/servis 8-) v rámci garance seřídit dynamický fokus vrchní ,spodní části a rohů obrazu. Hlavně si nenech nakukat jako v případě IIYAM, že se jedná o vadnou grafickou kartu :P (GK rozostřovat rohy neumějí).
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Dík! To se mi začíná líbit :-D Jen ten odkaz nějak nefunguje??? :o
(The Gathering - Box)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

...heh... :lol: Díky!

Teď asi nebude čas, ale jak ho budu mít, myslím si, že si ho nechat seřídit není úplně od věci. Jen tak mimochodem: na to je nárok, jako na seřízení rohů,... zcela zdarma? Monitor je v záruce, ale aby to nebyla neoprávněná reklamace či jinej podfuk a já pak necáloval? :shock: Má někdo zkušenosti?
(The Gathering - Box)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Brogg píše:...heh... :lol: Díky!

Teď asi nebude čas, ale jak ho budu mít, myslím si, že si ho nechat seřídit není úplně od věci. Jen tak mimochodem: na to je nárok, jako na seřízení rohů,... zcela zdarma? Monitor je v záruce, ale aby to nebyla neoprávněná reklamace či jinej podfuk a já pak necáloval? :shock: Má někdo zkušenosti?
jo jo, pohoda.to sa tyka zaruky
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

V záruce je možnost přezkoušení a seřízení? Něco jako "garančka" na kola? Tož, to sem nevěděl! Dík za informaci, moooc se hodí! :)
(The Gathering - Box)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Brogg píše:V záruce je možnost přezkoušení a seřízení? Něco jako "garančka" na kola? Tož, to sem nevěděl! Dík za informaci, moooc se hodí! :)
no jasne, vsak ten monitor je podla toho co popisujes uplne debilny :) , to nemozu len tak ignorovat :twisted: .Zoberu, potom niekedy ti daju novy, alebo ti ho opravia a ty(ak je to slusna predajna) im mozes povedat nech ti ho predvedu ci je ok.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mno.. porad je 100x lepsi jak Hyudaie :)))))))))) ty ses veci stoural nez ja Broggu :)) BTW, jas nad 70 je o oci... ja mam na miru dany jas na 20/100 a nekdy jeste snizuju :)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Mno další, kdo tvrdí cosi o šťouralech :tellme: Ale když to tam je tak to tam je a mně to vadí... Navíc 1024*768 je jediny rozlišeni, ktery jde bez problémů, třeba na 1152*864 je brutal moire bez možnosti potlačení. Grrrr....... Čím dýl ho mám, tím víc má much! Ale pokud aji na tomhle rozlišení (1024*768) je rozmázlej a já si nemůžu posvítit :D tak mě to štve :x Kurňa, tak dlouho to vybírám a tolik mě to stálo a pak tohle :x :x Nic, až bude čas, jdu do "Bezztarostného servisu" a přidělám si starosti :? Ale rád si přečtu Vaše další náměty co s tím moňákem. Neradit blbosti typu: hoď ho z okna! Pracuju na něm pořád, oči nebolí,... Celkem dobrej, ale jen celkem! :razz: Má muchy a myslím, že ne maly...

PS: při 20/100 si na to svítíš ještě svíčkou, ne? :lol: 20/100 není vidět!...Teda teď jsem to zkusil a je, sorry. :oops: Ale neničíš si oči malou světlostí?
(The Gathering - Box)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

zlatá moje ADIna E75, na jas a kontrast ještě ruční kolečka, nastaveno během cca 0,5 s. No nevim nevim, jestli te mladé rači nekoupím to nejulevnější AOC a sám nezůstanu se svojí ADInkou...
Do práce ten moňas ale určo koupím, jestli přežije moje zkoumání, tak bude fakt dobrej.

S pozdravem

Váš Hnidopich
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

No já mám hned vedle Dell (trinitron) z 1997 (viz. podpis), nastavování teda není kolečkama, ale sadou tlačítek pod důmyslným krytem :-D. Kromě jednoho problému, tím bylo (těžko se to popisuje) takové přejetí čáry přes obrazovku při zobrazení velké tmavé plochy (plochy), zhora dolů a za asi 2s. Ono to ani moc nevadilo, ale mně jo... Byl koupenej repas. Šel ke známýmu na opravu, prej v něm bylo kafe, takže repasům už moc nevěřim. Ale oprava se povedla a od té doby nic! Je trošku tmavší a při porovnání s tím Samsungem trošku rozostřený, ale chce to zvyk, dělali jsme na něm dva pěkně dlouho a teď sama manželka, oba bez výtky! Oči nebolí... Obraz naprosto stabilní, jak by ho tam někdo přilepil :lol: Samsung je ostřejší, světlejší, ale obraz se hejbe - pumpuje, monitor se zahřívá,... No vzhledem k tomu, že je to mladší ročník a to o dost, mě to překvapuje! Navíc Dell se převáží 2x do roka a to čeká i Samsung. Tak nevim, nevim... :?:

EDIT: Proč Hnidopich??? Prostě chceme za své peníze alespoň něco, co bychom mohli nazvat kvalitou, ne? Já se teda nenechám obalamutit a ošidit! Chtěl jsem novej a kvalitní monitor a mám pocit, že nejsem zcela spokojen... Vždy posuzuji, dle toho, co jsem chtěl a očekával a za kolik. Když jsem např. sehnal tiskárnu z bazaru od ICEho, byl jsem naopak více než mile překvapen kvalitou. A proti ní (a samozřejmě i ICEmu) neřeknu křivého slova!!! :wink: Kéž by tomu bylo i u monitoru! :sly:
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“