procik se vari heelp

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Warrior
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warrior »

Hod tam novsi BIOS. Tusim je to v1.9 ale staci aj 1.8 ,ktoru mam ja a zapni si v BIOSE polozku CPU HALT COMMAND - teplota pojde minimalne o 10 C dole,je to softwarove chladenie procaka :) Inac doska je stabilna aj pri 140 FSB a pisali tu ze aj vyssie-zalezi na procaku . Ja mam THORTON 2400 a ide v pohode na 2.2 GHz a pri zvysenom napati stabilne aj na 2.3 GHz. Skoda len tych problemov s nasobicmi :(
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

pochybuju že by to W98 vydržely :lol:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

orange_juice píše:pochybuju že by to W98 vydržely :lol:
Za 1) když už se bavíme OT, tak cituj a za 2) Win98 mají mnohem menší nároky na hardware a jeho stabilitu. NT jádro je sice oproti Win9x jádru podstatně stabilnější a výkonnější, ale je zase mnohem citlivější na HW nestabilitu - to, co Win98 obvykle přestojí, XPčka shodí (a to, co XPčka ještě přestojí dokáže v pohodě shodit Linux). Proto píšu, že by to Win98 možná vydržely...

Ale konec OT. Další debatu na toto téma prosím na SZ.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

JA SI TEN BIOS UPDATNU!!! JEN MI SKARA PORADTE JAK!! NECHCI SI TOTIZ ZMRVIT DESKU!!! dik :o
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pabos píše:JA SI TEN BIOS UPDATNU!!! JEN MI SKARA PORADTE JAK!! NECHCI SI TOTIZ ZMRVIT DESKU!!! dik :o
Běž na stránky výrobce, stáhni novej Bios a tam se dočteš jak nato.
Dokonce nějací výrobci mají utilitu která to udělá za tebe.Ty budeš muset asi ručně z diskety nabutovat kam nahraješ ten new Bios.Pokud otom nemáš ani šajn tak raději někomu řekni ať ti ten Bios flashne on 8-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Pabos píše:JA SI TEN BIOS UPDATNU!!! JEN MI SKARA PORADTE JAK!! NECHCI SI TOTIZ ZMRVIT DESKU!!! dik :o
:) kludanko, NIE JE CO POS*AT!!!!!
to su len mindraky co ma kazdy po prvy krat, cela update biosu, trva cca 1 sekundu, ani to nie :wink:
k doske by si mal dostat nejake cd, nemas? je tam taka utilitka, live update sa to myslim ze vola, nainstaluj, spusti.Najdes si tam moznost na update biosu, priprav si jednu cistu disketku a uz len citaj.Potom sa kompik restartuje, on si nabootuje, naposledy sa ta spyta ci to myslis vazne, typu:

POZOOR!!! nasledujuci krok je velmi nebezpecny, v pripade vypadku prudu a podobnych moznosti je doska uplne nefunkcna, reklamacia sa neuznava]
Prajete si pokracova..... a/n

tak tam das ano :xmas:
potom ti hned ako to tuknes napise ze bios bol updatnuty, restartuje komp a je to.Ziadna veda :bigups: :bigups:
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

sem tam hodil jinej chladic a uz to jede pri zatezi na 54 stupnich a ani sem neupdatoval BIOS :):):):):):)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Pabos píše:sem tam hodil jinej chladic a uz to jede pri zatezi na 54 stupnich a ani sem neupdatoval BIOS :):):):):):)
s novym biosom bude este menej :wink:
Warrior
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warrior »

Daj tam ten novy bios a pojde teplota este viacej dole. Ja mam 45,bez zataze a to nemam vobec prevetranu bednu,len jeden ventilator na procaku :) Povodne bolo 60 .
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

Ale houby, s novým biosem teplota dolů samozřejmě nepude, pouze ji to bude jinak měřit, takže se sice "sníží" ale fyzicky bude stejná jako teď. Takže jestli to už jede OK a nechce se ti do flašování tak se na to klidně vykakej.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Johny_g píše:Ale houby, s novým biosem teplota dolů samozřejmě nepude, pouze ji to bude jinak měřit, takže se sice "sníží" ale fyzicky bude stejná jako teď. Takže jestli to už jede OK a nechce se ti do flašování tak se na to klidně vykakej.
kuaaa, a co si myslis ze ako sme to my tu mysleli?????A okrem toho novy bios nie je len o tej teplote.A preco by sakra mal vidiet v biose 54, ked moze vidiet 44????Tu si medzi ludmi co sa vecne vrtaju v kompoch aby mali co najnizsie teploty a aby im aj doska spravne fungovala, aby ti spravne ukazovala tu teplotu, takze nabuduce si tieto poznamky nechaj, dakujem!!!
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

JJ píše:
:) kludanko, NIE JE CO POS*AT!!!!!
to su len mindraky co ma kazdy po prvy krat, cela update biosu, trva cca 1 sekundu, ani to nie :wink:
k doske by si mal dostat nejake cd, nemas? je tam taka utilitka, live update sa to myslim ze vola, nainstaluj, spusti.Najdes si tam moznost na update biosu, priprav si jednu cistu disketku a uz len citaj.Potom sa kompik restartuje, on si nabootuje, naposledy sa ta spyta ci to myslis vazne, typu:

POZOOR!!! nasledujuci krok je velmi nebezpecny, v pripade vypadku prudu a podobnych moznosti je doska uplne nefunkcna, reklamacia sa neuznava]
Prajete si pokracova..... a/n

tak tam das ano :xmas:
potom ti hned ako to tuknes napise ze bios bol updatnuty, restartuje komp a je to.Ziadna veda :bigups: :bigups:
Pokud poděláš FLASHování, tak se zas tak moc nestane. :)
Jenom budeš muset sehnat někoho, kdo má EPROM programátor a umí s ním dělat. Pak jenom stačí mít po ruce odzkoušenou verzi BIOSU a EPROMku (flash paměť ve které je uložený BIOS) vytáhnout z desky a strčit do programátoru. Vše je během chvilky hotový. Ty pak EPROMkum strčíš zpatky do desky (pozor na orientaci!!!) a všechno je při starým. :oops:
Já jsem blbě flashnul svůj BIOS (stáhl jsem místo BIOSU pro KT3Ultra2 BIOS pro K7T Turbo :-D :-D -ani nevím jak jsem to udělal :-D :-D ) a pak už to nejelo :lol: :lol: :lol: . Zanesl jsem desku ke známýmu a do hodiny to bylo OK.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“