ASIO Driver

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
PPaveLL
Nováček
Nováček

ASIO Driver

Příspěvek od PPaveLL »

Ahoj, mám nainstalovaný sw GT Player a když ho chci spustit, tak to nahásí, že nemám nainstalovaný ASIO driver. Nevím co to je a kde ho mám vzít.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Co je GT player ? :? ASIO je interface vyvinutý firmou Steinberg pro nízkolatenční komunikaci se zvukovým HW. Využívají ho profi audio programy a instaluje se s ovladačema zvukovky - pokud to samozřejmě zvukový HW podporuje. SB Audigy 1 a výš ASIO umí.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
PPaveLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od PPaveLL »

GT player je zvukový sw pro kytaru. Já mám momentálně zvukovku Genius 5.1. Ta má čip CMI 8738.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

PPaveLL píše:GT player je zvukový sw pro kytaru. Já mám momentálně zvukovku Genius 5.1. Ta má čip CMI 8738.
CMI 8738 ? Tak tady na ASIO zapomeň... :( Tyhle levný zvukovky to určitě podporovat nebudou. To umí až "poloprofi" karty typu Audigy.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TomV píše:Co je GT player ? :? ASIO je interface vyvinutý firmou Steinberg pro nízkolatenční komunikaci se zvukovým HW. Využívají ho profi audio programy a instaluje se s ovladačema zvukovky - pokud to samozřejmě zvukový HW podporuje. SB Audigy 1 a výš ASIO umí.
GT Player nebo RT Player v podstatě nahrazuje softwarovými prostředky takové ty nášlapné krabičky, co používají kytaristi. Můžeš si vybrat od různých změn zvuku (distorcion) až po různý echa a další věci.

A teď k těm ASIO ovladačům. Měl bys sem napsat, co máš za zvukovku, ale v podstatě platí, že pokud k ní nemáš ASIO drivery, tak to buď neumí, nebo a to je pravděpodobnější, latence bude tak vysoká, že to nepůjde vůbec hrát.
Zjednodušeně řečeno, ASIO ovladače ti umožní v reálným čase změnit počáteční zvuk na jiný a jak rychle to provedou záleží na latenci. Z vlastní zkušenosti vím, že na kytaru je 5 ms docela v pohodě, pokud to ale bude víc, tak už to poznáš a bude ti to při hraní vadit.

//Edit: Měl jsem nějaké problémy s připojením a tak vidím tu zvukovku až teď.
S tímhle na to opravdu zapomeň. Můžeš zkusit třeba něco od Terratecu nebo Prodigy.
Bathory
Laci
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laci »

Vizera to tak , ze existuju asio ovladace aj na CMI (nemam to overene):
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t= ... highlight=
PC: Asus P5W DH Deluxe, Core 2 Quad Q6600, Scythe Infinity, 4x 1GB Corsair DDR2 800 XMS2, Gigabyte 8800GT, WD Raptor 150 GB + RaptorX 150GB (RAID0), Seagate 1TB, WD 640 GB, Pioneer DVR-111D @ L, LifeVieW FlyTV Express X1 MST-T2A2, Avance B031, Seasonic M12 600W, Samsung SyncMaster 193P, MS Wireless DeskTop 2.0
HTPC: Asus M2A-VM HDMI, Athlon64 X2 3800+ EE 35W, 4x 512MB A-DATA DDR2 800, Samsung 500GB, Samsung SH-S182M, LifeView FlyDVB Trio, CoolerMaster CM Media 260, FORTRON FSP300-60THN-P
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Laci píše:Vizera to tak , ze existuju asio ovladace aj na CMI (nemam to overene):
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t= ... highlight=
Samozřejmě, že existujou. Jednou jsem je dal taky k AC97 a hodil k tomu kytaru, odezva byla asi 3 sekundy, takže pro hraní v reálu je to naprosto nepoužitelné.
Bathory
PPaveLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od PPaveLL »

tak už jsem se těšil, že to alespoň probnu, ale zvukovka s novým ovladačem vůbec nehrála. A tak jsem se alespoň spustil program a nic. :cry: stejně dík
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“