Problém s CD/RW TEAC CD-W540E - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Brogg
Začátečník
Začátečník

Problém s CD/RW TEAC CD-W540E - vyřešeno

Příspěvek od Brogg »

Mám Teac W540E a má vypalovat 40x. Použiji CD 48x a Nero (6.3.1.6) mi nabízí pouze možnost maximální rychlosti vypalování 32x. V CloneCD to nabízí všechny rychlosti, ale při vypalování to vypaluje maximální rychlostí 32x. Potíže mohou být v ASPI (hlásí corrupted) a také jsem zapsal do registrů klíč pro ukazování aktuální rychlosti vypalování. V CDSpeed to ukazuje maximální rychlost vypalování 32x. Je to možná hloupá otázka (ano jsem lama :oops: ), ale budu rád za každou radu! :P Brogg
PS: Možná bude někde nastavení/omezení, ale kde?
PPS: Ty ASPI mi nějak nejdou nainstalovat na winXP a aspichk hlásí missed a Nero InfoTool hlásí corrupted u system ASPI a OK u ASPI Nera. Používám: "install.bat XP32". Proběhne to strašně rychle, až bych věřil, že se nic neinstaluje. Poradíte?
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Zkoušel si vic druhů CD medií ?? Občas se stává, že proste kombinace nero + teac vyssi rychlost nepustí, protože to medium neni tak kvalitní... Me se to občas taky stane (mam W540ku v druhym PC), ale stejne palim vsechno kolem 16-24 takze me to nejak netrápí :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To se mi už stalo mockrát a pokaždý to bylo médiama. Napíšou na krabičku vyšší rychlost, než kterou to ve skutečnosti umí. Stalo se mi to i u Verbatimů, ale hlavně u médií horších značek. Třeba u Imations nikdy. Mechanika si vždy před pálením otestuje médium a je jí jedno co je na krabičce napsaný.
Bathory
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne tak.
Jen bych rekl, že to netestujou všechny mechaniky... Teac napr. povoli na nekterym mediu 32x a Asus vedle to tam klidne "napere pod tlakem" 48x :) Za kvalitní vypalení ale asi neručí :D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Takže děkuji za odpovědi, jsou to (asi?) nekvalitní Gigamastery, takže nejspíš tato část vyřešena, netrápí mě to nějak, jen když to pc zvládá, tak jsem chtěl (asi přirozená zvědavost) zkusit vypalovat rychleji. Rozhodně mi to nějak nevadí :-D PS: Vím, chce to lepší media 8-)

A co to ASPI v WXP?
(The Gathering - Box)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Jo a jen tak bokem: s těma Gigamasterama jsem měl problémy třeba v mini a mikrověžích. Aaaaaach jooooo! Proč já naletěl před půl rokem na výhodnou nabídku a teď se na to bojím něco dát :old9:
(The Gathering - Box)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Brogg píše:Takže děkuji za odpovědi, jsou to (asi?) nekvalitní Gigamastery, takže nejspíš tato část vyřešena, netrápí mě to nějak, jen když to pc zvládá, tak jsem chtěl (asi přirozená zvědavost) zkusit vypalovat rychleji. Rozhodně mi to nějak nevadí :-D PS: Vím, chce to lepší media 8-)

A co to ASPI v WXP?
Tak s Gigamastera mám jenom ty nejhorší zkušenosti, katastrofa a přišlo se na to až když bylo vše vypálený. Od toho ruce pryč!!!
Bathory
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

:old9: :old9: :old9: ... a já jich má doma ještě 50... Ach joooo! :x :bomb: :onfire:
Tak to jsem opravdu moc smutnej člověk, ale už jsem to tušil asi 14 dnů, jen jsem se bál to připustit... :x Ale aspoň vím, čím to je a půjdu koupit sadu jinejch, kvalitnějších (nebojte, nebudu se ptát na nejlepší, najdu zde mnoho diskuzí na toto téma :-D ).

Ale co to ASPI?
Naposledy upravil(a) Brogg dne čtv 13. kvě 2004, 22:29, celkem upraveno 1 x.
(The Gathering - Box)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To ASPI jsem přehlídl. Pokud ti to proběhne takhle rychle, tak se ti tam nic nenainstalovalo.
Zkus tyhle: http://download.com.com/3000-2098-10219041.html

Pokud by to nešlo tak tyhle:
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Použij je na datový CD, tam pravděpodobnost chyby bude menší, hlavně žádný audio.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Díky za Tvoji ochotu a navíc tak rychlou a účinnou! Ještě jednou díky!
Tak jsem zkusil ASPI a to první zase nic, prostě to rychle proběhne, restart a nakonec to vypíše v neru či aspichk missing/corrupted. Snad nějaká ochrana systému??? Až ten ForceASPI, sice 4.6 a ne 4.7, ale myslím, že já nepoznám rozdíl (ani ho neznám) 8) Prostě teď je to tam a pracuje OK! :-D Díky!
A ty CD použiji na SW, instalační CD (asi raději vždy 2 kopie :oops: ) a své blbosti, ale data svá a manželky na to nedám! To by byl mazec! :x Audio ta CD nemají evidentně ráda :cry:
Ještě jednou díky!
(The Gathering - Box)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Za málo. Taky jsi dobře spolupracoval.
Bathory
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

:old5:
Bylo mi ctí...
(The Gathering - Box)
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

ak už sme pri Teac W540, tak by som mal otázku.ja mám takú istú mechaniku+najnovší firmware, ale len niektorá 12X RW uzná ako 12X.čo s tím?
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lord Skullhead píše:ak už sme pri Teac W540, tak by som mal otázku.ja mám takú istú mechaniku+najnovší firmware, ale len niektorá 12X RW uzná ako 12X.čo s tím?
S tím nic nenaděláš. Tahle mechanika testuje kvalitu vloženého média a nezajímá ji, co je napsaného na krabičce. Díky tomu máš větší jistotu, že vypaléné médium bude bez chyby.
Bathory
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak abych jen dokončil a doplnil to, na co jsem se ptal. Rozhodně bych chtěl ještě jednou poděkovat Bathorymu a dát mu za pravdu :wink: Teď přede mnou leží (výběr proveden po přečtení a doporučení dobrých CD na PCT fóru 8-) ) CD Verbatim DataLifePlus (Crystal, superAZO, DOUBLE Protection) 50 Spindle Pack 700MB 48x :lol: A v Neru mohu vypalovat 40x :shock: :D :-D :mrgreen: Když tam hodim Verbatim music cd-recodable (Vinyl), což jej jen dárek :) , tak zase 24x. Potvrzuji tak jen slova Bathoryho!!! (Osobně jsem teď za tuto vlastnost vypalovačky vděčen :razz:, proč to tam, jak někdo napsal, cpát pod tlakem, ne?) Takže dík! Brogg :thumbsup:
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“