Chyba-TVtuner+HW+kodek?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Brogg
Začátečník
Začátečník

Chyba-TVtuner+HW+kodek?

Příspěvek od Brogg »

Mám jeden problém :oops: Dříve jsem měl geniuse (viz. podpis) pod W2000 (SP4) + Fly2000 (bohužel nevím, zda 2.26 či 2.36 :oops: ) + příslušné ovladače + kodek DivX (opět si nepamatuji verzi :oops: :oops: :oops: pod W2000 jsem to měl celé jen chvíli... Ale mohl by to být jeden z těchto: 5.02, 5.03 nebo 5.1 a pamatuji si, že to byl free = bez registrace). V této konfiguraci jsem mohl sledovat TV v PAL (768*576) a nahrávat TV v taktéž v PAL (768*576), přičemž jsem využíval přímé komprese přes DivX pro video a audio bylo bez komprese. Byly to zejména 2 filmy - 13.patro a Harold and Maude. Jeden film vychází na 2GB :lol: Samozřejmě pro další úpravu :wink: Teď mám WinXP (SP1) + Fly2000 2.36 + příslušné ovladače + XviD 1.0.0 final (Koepi) a DivX 5.0.5. Pro (!). Sledovat TV mohu samozřejmě v PAL (768*576), ale nahrávat je problém. Pokud nahrávám v PAL (768*576) a využívám přímou kompresi přes DivX, trhá se to a ztrácí se samozřejmě snímky. Nahrávka je sice méně trhaná, ale přece... Pokud využiji XviD situace je ještě horší :( Proto bych se chtěl zeptat na několik věcí:
1. Nechce se mi věřit, že by OS WinXP sežral tolik výkonu, zejména, když nevyužívám různých "barviček" apod. Vzhled Win mám jako klasické Win, normální wallpaper a v pozadí nic tak výrazně neběží. Nemám firewall, nemám antivirák zaplej,... Je tam pár procesů, ale spíš nic oproti normálu (mám - TVprogram :D, kolejní FTP (BulletProof)-ale nikdo netahá, Naturalcolor (k monitoru), něco od grafiky(atiptaxx.exe - na startu), od zvukovky (VinylDeck), Multimedia keybord (Genius klávesnice), ovladač hlasitosti a síť, toť vše). Jen na startu mi pc hrábne na FDD a nevím proč (Nevíte to někdo? :o ), ale v procesech nic zajímavého není a jsem bez viru. Takže tady by chyba neměla být (i když se mi zdá OS občas pomalej. Xakru proč??? :x Když potvrzuji např. spořič, tak mu to trvá snad 1,5-2sec!!! :x :x Registry by měly být čisté - jv16PowerTools. Ptám se na jednom místě, třeba někdo poradí...) Může tedy problém s trháním způsobovat kombinace kodeků, popř. jejich nastavení? Mohu nahrávat na svém PC v PAL (768*576)? Pokud nechám nahrávat v PAL (768*576) bez komprese = ok! Chyba bude tedy v kodecích nebo jejich nastavení? Poradí prosím někdo? Jak slušně nastavit kodeky?
2. Film 13.patro nahraný pod W2000 s tím jak jsem popsal výše a nyní si jej pustím v MV2Playeru a jde mi šejdrem zvuk: na začátku ok, ovšem postupně začne zvuk předbíhat obraz. Rád bych se zeptal, zda k poškození mohlo dojít při různém (ne krkolomném) kopírování nebo zda film musel být špatně nahrán (mám dojem, že to bylo ok, ale ruku do ohně za to nedám) nebo zda je v pořádku a mě jen blbnou kodeky a přehrávač? 2. film (Harold and Maude) z té doby je ok, ale mohl se nahrávat s trochu jinými parametry. Je možné, že jsem ho nahrál bez synchronizace zvuku-obrazu, ale zajímalo by mě, zda mohlo dojít k druhotnému poškození nebo zda může být chyba v současném nastavení OS a kodeků.

Budu rád za každou slušnou radu :wink: Dík! Brogg
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

No nahrávat přímo do divx nebo xvid není zrovna moc ideální. Jednak kvůli dalšímu zpracování a jednak kvůli náročnosti na výkon procesoru, čím větší rozlišení, tím náročnější. Pokud nahrávám do divx, pak max. rozlišení 512x384, víc mi procesor nezvládá anebo je to hodně nahranici. Jinak na nahrávání používám buď ATV200 s kodekem MJPEG + MP3, nebo WinDVR3 (MPEG2 + dolby digital). Co se týká synchronizace, zkus to otevřít ve Virtualdubu, tam si změníš malinko framerate (automaticky to umí i přepočítat, podle délky zvukové stopy), a je to OK.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Borg píše:No nahrávat přímo do divx nebo xvid není zrovna moc ideální. Jednak kvůli dalšímu zpracování a jednak kvůli náročnosti na výkon procesoru, čím větší rozlišení, tím náročnější. Pokud nahrávám do divx, pak max. rozlišení 512x384, víc mi procesor nezvládá anebo je to hodně nahranici. Jinak na nahrávání používám buď ATV200 s kodekem MJPEG + MP3, nebo WinDVR3 (MPEG2 + dolby digital). Co se týká synchronizace, zkus to otevřít ve Virtualdubu, tam si změníš malinko framerate (automaticky to umí i přepočítat, podle délky zvukové stopy), a je to OK.
VirtualDud = ok! Já jen chtěl vědět důvod, proč k tomu došlo...
Nahrávat přímou kompresí je na nic, souhlas, ale já mám na HDD 2GB, takže si nemůžu dovolit bez komprese a pak to komprimovat, i když je to nejlepší. Ale na takovou Tenkou červenou linii, bych potřeboval... :sad: Jinak dík za tipy na sw! :wink:
Ono trochu jde o to, proč to před tím šlo a teď ne? :x
(The Gathering - Box)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nahrávej přes Huffyuv Kodek! Je to lepší než přímo do DivX nebo Mpeg.Pak stoho DivX uděláš snadno :-D
Ten disc si stejně pořiď větší 8-)
Kodek stáhni třeba tady www.tvfreak.cz
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak jsem se dival na ty kodeky, dik, super. No jinak pro PAL to je nejlepši stahnout nějakym bezztratovym kodekem (ach toho místa... :oops: , kde ho jen vezmu a novej HDD není ani chechtáky :( ) a pak komprese videa a zvuku. No myslel jsem, že to zvládne komprimovanej PAL v reálu, ale i to je moc, škoda. Ale jinak 1/2 PAL komprese v reálu poho a to je zhruba tak kvalita VHS, jak jsem na tvfreaku četl. Takže taky dobrý. No co naplat! Novej disk se řadí do fronty za DVD-ROM(/RW?). Achich ouvej... :lol:

PS: To jsem ani netušil, jak je to náročny - komprese v reálu! To fakt jde jen s hw akcelerací TVtuneru???
(The Gathering - Box)
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Vyzkoušej třeba ten MPEG2 nebo MJPEG, tam můžeš s přehledem nahrávat plnej PAL a když nastavíš dostatečně velký bitrate (8000 kb/s = DVD kvalita) pak je to celkem použitelné i na další zpracování. Zabere to i míň místa než huffyuv kodek (ten je ale bezztrátový).
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

No tak jsem něco vyzkoušel :wink: A asi tak: na kolejích je mizernej signál, taže i kvalita TV je na houby. Chystám se o prázdninách nějak odstínit anténní vstup (či něco takového - jsou na to tady či jinde návody), se signálem toho teď moc neudělám (bohužel), a na hdd mám moře věcí na vypal a zbývá 2GB :( Takže prvně něco vypálit, pak můžu víc zkoušet. Ale zatím to vypadá: Nejlíp zachytit přes huffyuv kodek nebo když bude míň místa přes MJPEG (Morgan?) a pak dál zpracovat. No a když místo nebude či to bude jen nějaká blbost, tak 1/2PAL + přímá komprese (DivX, XviD, apod. => výběr asi dle subjektivního pohledu = prostě vyzkouším) a pak zkomprimovat zvuk. Tak tak. Dík za pomoc :wink: Nebylo to ani tak v pc, ale v těch kodecích, hotová alchymie :lol: A nevím, moc se v tom nevyznám, ale mám pocit, že DivX je míň náročnej než XviD (při přímé kompresi). Takže dík! Brogg
PS: No, myslím, že na TVFreaku je toho dost a dost, co bych si měl přečíst. Ať žijou prázdniny! :lol:
(The Gathering - Box)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Chyba-TVtuner+HW+kodek?

Příspěvek od zombux »

Brogg píše:Jen na startu mi pc hrábne na FDD a nevím proč
Tohle dělají všechny NT systémy... máš nainstalovanej antivir? ten to dělá taky rád. nejlepší řešení je vyhodit disketovku z počítače :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Brogg
Začátečník
Začátečník

Re: Chyba-TVtuner+HW+kodek?

Příspěvek od Brogg »

zombie píše:
Brogg píše:Jen na startu mi pc hrábne na FDD a nevím proč
Tohle dělají všechny NT systémy... máš nainstalovanej antivir? ten to dělá taky rád. nejlepší řešení je vyhodit disketovku z počítače :)
:lol: :lol: :lol:
No zatím ji občas užiju a v case je na ni přímo místo, takže neuvažuji. Ale teda superdůležitá není, jen tak mezi náma :wink: Antivir mám (avp 4.0.35), ale v registrech (teda v jv16PowerTools 1.4.1.248) jsem se snažil oddělat vše, co tam nechci. Je ale pravda, že neoddělám, co přesně nevim, co znamená {přesně nevím: ScanRegistry (c:\w - jo, ten adresář teda neexistuje), Ctfmon.exe (C:\windows\system32\ctfmon.exe) a AtiPTA (Atiptaxx.exe) - to vím, co dělá, ale nevím, jestli to nechce systém?}. Takže bych to viděl na tu vinu NT systémů, i z toho důvodu, že dokud na ni nehrábne, nenajede ikona sítě a tesně po tom, co na ni hrábne se jako první stane - zjevení :lol: ikony síť. Myslím, že to je jasná věc! Ale díky za vysvětlení, ještě se toho mám spoustu učit :lol: Jen kdybych byl moc zvědavej: dá se to odstranit (...nic není nemožnééé, tojótááá...). Dík!
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“