WiFi a dosah...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WiFi a dosah...

Příspěvek od JanoF »

Mam taky maly problem chcem si kupit ADSL+ROUTER+AC WIFI POINT dokopy od zyxlu.antena ktoru to ma je 1db da sa tam dat externa chcem tam 5db antenu je to ale vnutorna cize ju budem mat na okne, a teraz by som chcel pocut nejakych znalcov.. :oops:

Obrázek

tam co je ten kruzok oznaceny ako antena tam to budem mat umiestnene vsetky panelaky su 8poschodove az na tie 2 12poschodove antena bude na siedmom poschodi a bude blizsie smerom ktomu 12poschodovemu panelaku.
na tej 1db udavaju vonkajsi dosah max 300m berem to ze ale bez prekazok a ked dam nato tu 5db tak by sa mal dosah zvisit a chcel by som aby to dosiahlo az na te druhy bod na mape aj ked to nebude plnych 11mbs bude my stacit aj 1mbs ale chcel by som si byt isty ci to bude fachcit. Chcem sa napichnut nato s PDA od hp 4xxx rada ale neviem ci to bude fungovat mohol by my niekdo na tej mape znazornit pokial by to mohlo prakticky nie teoreticky fungovat. na okoli su asi len 4-6 anten pre wifi cize rusenie zo strany inych anten by nemalo byt vsetky su nizsie alebo vysie ako by bola ta moja. dik :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

nooo, ako na tom pozeram, chyba tam jeden faktor.....priama viditelnost, takze neviem neviem :)
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

z toho nejsem moc chytrej :? ...jediny,co muzu poradit,je notebook,wireless PCMCIA,obycejna yagina a network stumbler ...pokud se to nezmeri,tak to nikdy nebude jistota ;) ...pokud se chytne yagina,tak pak se sitem pohodicka 8-)
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No pokud jsem to dobre tipnul tak mezi temi dvemi bodkami je cca 250metrů. To by za podminky PRIME viditelnosti nemusel byt problem, a asi by to slo.
Pokud tam neni prima viditelnost, tak pardon, ale fungovat to nebude, kazda zelezobetonova zed na sidlisti utlumi signal o dobrych 70%, takze v realu signal projde za dobrych podminek pres dve zdi.

Napis jestli to PDA primo uvidi na tvuj Access point a pripadne jestli se k nemu taky da pripojit externi antena.

S rusenim problem byt muze. Klidne si Wi-Fi poridi tvuj soused, bude ho mit sice jen doma ale protoze jeho notas bude mit na zachode slaby signal, tak si poridi silnou vsesmerovku a jsi v haji, budes muset doufat, ze si nevybere stejny kanal jako ty atd...
Toshiba Tecra A6
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

no pripojit sa da ved tam aj chcem pripojit vsesmerku 5db je to ale vnutorna antena ta co tam je orig ta ma akurat 1db
a priama vyditelnost tam nieje..
jeden znamy my vravel ze by to malo fungovat ked som v takej vyske ale ja som si aj myslel ze asi tazko chcelo by to asi vsesmerku na barak ze :? :sad:
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

známenu poklepej na čelo.. s výškou to nema nic společného :)

pokud neni přímá viditelnost, tak to nema smysl ani zkoušet
Toshiba Tecra A6
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Bajgy píše:známenu poklepej na čelo.. s výškou to nema nic společného :)

pokud neni přímá viditelnost, tak to nema smysl ani zkoušet
no ale ta vyska tam urcite nejaku tu rolu musi urcite hrat apriamo to je ktomu miestu ani nie300m
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No a jakou roli si predstavujes, ze tam asi tak muze hrat? To jako ze mikrovlny budou putovat samospadem, nebo co?

Navic 300m je pro PDA bez externi anteny vrazedna vzdalenost!
Toshiba Tecra A6
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Bajgy píše:Navic 300m je pro PDA bez externi anteny vrazedna vzdalenost!
přesně, wifi v PDA je dělaná pro připojení např. v kavárnách, letištích nebo restauracích ... velké venkovní prostory budou asi trochu jiné

/mmch, krááásný nákres - ale fakt!
Francie ... sladká Francie
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

sovicka2001 píše:
Bajgy píše:Navic 300m je pro PDA bez externi anteny vrazedna vzdalenost!
přesně, wifi v PDA je dělaná pro připojení např. v kavárnách, letištích nebo restauracích ... velké venkovní prostory budou asi trochu jiné

/mmch, krááásný nákres - ale fakt!
a ako to funguje presnejsie to co uvadzaju na tej externej antene je predsa zisk to jest 5db ale jej vyzarovaci efekt je asi taky isty ako pri tej 1db ci nie... no apotom ako silna musi byt antena v tom PDAcku

ten znamy my vravel ze mal o dost vessi signal s tym PDAckom na svoj AC point ako s notebookom a s externou antenou ako je to mozne
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

JanoF píše: ten znamy my vravel ze mal o dost vessi signal s tym PDAckom na svoj AC point ako s notebookom a s externou antenou ako je to mozne
A to on ten znamy mel AP, ktery umi merit signaly klientu? (ne ze by takove nebyly, jen stoji kolem 20 000,- )
...protoze jestli ne, tak sile signalu, ktere nameri nejaky měřák v PDA se neda vubec verit, záleží jak moc drivery kecají.

..no a taky trochu zalezi na citlivosti jednotlivých cipsetu.
Toshiba Tecra A6
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Bajgy píše:
JanoF píše: ten znamy my vravel ze mal o dost vessi signal s tym PDAckom na svoj AC point ako s notebookom a s externou antenou ako je to mozne
A to on ten znamy mel AP, ktery umi merit signaly klientu? (ne ze by takove nebyly, jen stoji kolem 20 000,- )
...protoze jestli ne, tak sile signalu, ktere nameri nejaky měřák v PDA se neda vubec verit, záleží jak moc drivery kecají.

..no a taky trochu zalezi na citlivosti jednotlivých cipsetu.
ne on s tym PDA mal signal tam kde ten notebook nemal :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“