Flash BIOSu na MSI KT6 Delta

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Flash BIOSu na MSI KT6 Delta

Příspěvek od LuckyGeorge »

Nejde mi flashnout BIOS na desce MSI KT6 Delta (FISR). Stahnul jsem si nejnovejsi BIOS, rozbalil, hodil na disketu, nabootoval do DOSu. Podle navodu na www.msi.com.tw jsem mel pouzit prikaz "amifl827" (nebo tak nejak, uz jsem to zapomel, ale vim ze jsem ho zadaval urcite dobre) + jmeno toho novyho BIOSu. DOS mi vzdy vyhodi hlasku "Chybny prikaz nebo nazev souboru". Co delam blbe?
AMD 2000+; MSI KT6 Delta FISR; Ti4200 128MB; 120GB SATA
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

příkazem DIR si prohlédni obsah diskety, jestli tam ten soubor amiflněco.exe skutečně je, DOS rád komolí názvy souborů na 8.1, třeba je tam nějaká shitka jako amifla~1.exe :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Flash BIOSu na MSI KT6 Delta

Příspěvek od Shit »

LuckyGeorge píše:Nejde mi flashnout BIOS na desce MSI KT6 Delta (FISR). Stahnul jsem si nejnovejsi BIOS, rozbalil, hodil na disketu, nabootoval do DOSu. Podle navodu na www.msi.com.tw jsem mel pouzit prikaz "amifl827" (nebo tak nejak, uz jsem to zapomel, ale vim ze jsem ho zadaval urcite dobre) + jmeno toho novyho BIOSu. DOS mi vzdy vyhodi hlasku "Chybny prikaz nebo nazev souboru". Co delam blbe?
V dosu: adsfi712 a6590vms.550 V tom readme je to napsaný dost dobre... :oops: Pokud to nemáš na NTFS (taky to jde) , udělej to z HDD. :? Viz readme....Diskety jsou "kvalitní" medium :x

2Zombie : Ta má awarda, ne ami..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:2Zombie : Ta má awarda, ne ami..
mě to bylo taky divný, psal aminěco tak jsem to z toho vyvodil :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:
Shit píše:2Zombie : Ta má awarda, ne ami..
mě to bylo taky divný, psal aminěco tak jsem to z toho vyvodil :oops:
Jj. Kdyby useři četli "readme", tak si ušetřej spostu problémů a času... :( "Vono" mačkat u flashe BIOS to, co je napadne, je zkrátka o "hubu"...Nedávno měl kámoš podobnej-spíš horší problém s Asusem K8V- dopadlo to dobře, jelikož má v práci flashovačku, jinak smrt bordu...stačilo číst... :twisted: :shock:
Přitom má MSI lepší postup ( přímo ve flash-bios.zip je postup, žádný hledání okolo..) než jiný výrobci, jak flashovat BIOS..To mně třeba na současný "Asusce" s**e, no nic, nedělám do PC první rok...voják se snaží, voják MÁ..(nebrat do slova) :-D 8-)
Jinak, co mně třeba chybí na Asusce, je volba při bootu F11 :( a jiné..jinak je vynikající :) No, to už jsem částečně mimo... :wink:
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Readme

Kdyby useri cetli readme. sakra to sem cetl asi 10x. Ale vzdy, kdyz jsem to cetl, bylo tam amifl827. Mozna to bude znit blbe, ale cist jeste umim. Kdyz uz jsem se to snazil udelat podesaty, tak jsem ten navod zase cetl, tentokrat slovo od slova, ten prikaz dokonce nekolikrat, protoze jsem tusill, ze tam je nejpravdepodobnejsi kamen urazu, ale proste tam bylo napsany amifl827. Musim uznat, ted jsem ten BIOS stahnul jeste jednou a uz tam je ten prikaz jinej, ale.... No nic.

BTW: Pokousel jsem se to flashnout nekdy v lednu, takze casu na zmenu bylo dost.
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

No nic.

Meli jste pravdu. Neslo to, protoze jsem se pokousel AMI prikazem flashnout AWARD BIOS. Me jenom trochu zblblo, ze mam v BIOSu nazev "AMIBIOS". Jeste by me ale zajimala jedna otazka: Da se nejak zbavit ty MSI uvodni obrazovky (to co je v miste, kde by mela "nabihat" RAMka)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: No nic.

Příspěvek od Shit »

LuckyGeorge píše:Meli jste pravdu. Neslo to, protoze jsem se pokousel AMI prikazem flashnout AWARD BIOS. Me jenom trochu zblblo, ze mam v BIOSu nazev "AMIBIOS". Jeste by me ale zajimala jedna otazka: Da se nejak zbavit ty MSI uvodni obrazovky (to co je v miste, kde by mela "nabihat" RAMka)
Je číst a číst :lol: Jistě, v BIOSu je volba screen logo E/D. Jinak opět to je v manuálu, opět stačí číst. :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Readme

Příspěvek od Shit »

LuckyGeorge píše: Mozna to bude znit blbe, ale cist jeste umim.
Opravdu? :P "Vono" je taky potřeba někdy při čtení přemýšlet, to readme je obecné pro všechny bordy MSI a jediný, co musí user vědět, je jestli má awarda nebo ami.. :wink:
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Ehm....

Mate pravdu, posral jsem to. OVSEM. V manualu jsem nenasel zminku o tom jestli mam AMI nebo AWARD BIOS. A jeste mam v BIOSu napsano doslova AMIBIOS. Nemel jsem jak to jinak zjistit a ani jsem se to zjistit nepokousel, protoze ten napis v BIOSu se mi zdal dostatecne prokazatelnej. Ale i kdybych neumel zapnout pocitac a ptal se tady co to je Windows, stale ze me nemusis delat naprostyho debila. Samozrejme ze u cteni premyslim a prave proto jsem z napisu "AMIBIOS" vydedukoval, ze mam AMI. Kdybych nepremejslel, tak by sme se tady nemuseli hadat....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Ehm....

Příspěvek od Shit »

LuckyGeorge píše: Ale i kdybych neumel zapnout pocitac a ptal se tady co to je Windows, stale ze me nemusis delat naprostyho debila. ....
1)Já ten popis (readme) znám docela dobře, takže klídek. :wink: Vím, co tam je 8)

2)Napsal jsem Ti snad dost jasně postup...., tak věř lidem, který to nedělaj první rok, ani pět let... Jinak na stránce výrobce je napsaný, jaký druh BIOSu má KT6 Delta....Takže opravdu stačí číst.... :shock:

3)Promiň, že vážím svůj drahocenný čas, abych Ti poradil :evil: :evil: :evil:
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

EHM No.2

No, pravda, trochu jsem se neudrzel... Jenom me strasne nastvalo, jaks napsal ze mam u cteni premyslet. Ja myslel ze te zabiju. Ted se za sve chovani (alespon castesne) omlouvam. Preci jenom, kdyz ma clovek v BIOSu napsany AMIBIOS tak uz nema potrebu hledat nekde jinde (ja vim ze to porad opakuju:)) . Myslel jsem, ze nazev BIOSu by mel byt hlavne v BIOSu a ne ze bych ho mel hledat nekde na netu MSI.
messy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bios????

Příspěvek od messy »

Ako ste prisli na to ze ma Award bios. Ta doska ma Ami bios. Pise to Aida, je to v biose aj pri poste. Alebo sa robia 2 druhy??? :cry:
CPU: Athlon X2 4200+ MB: Asus M2A-VM VGA: Asus 7300gt RAM: 2*1024 A-Data 800DDR2 HDD: Samsung 250GB;
NB Acer Aspire 5024 WLMi
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Uh....

Je to divny, ale podle me ta deska ma taky mit AMI, ale stahnul se mi AWARD, kdyz jsem stahoval novy BIOS pro tuhle desku, takze nevim...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jo, amibios to má, ale nemůžeš na to použít amickej amiflxxx.exe, ale ze staženýho biosu musíš použít "adsfi712", u starších verzí BIOSu "adsfi709". Proč se flash-utilita jmenuje takhle v defaultu, to fakt nevím, zpravidla se takhle jmenujou awardi, ačkoli máš pravdu, že pochází z dílen ami. Je možný, že se na tý flash.utilitě nějak podíleli oba, ami i award - nevím. V každým případě to má MSI dobře udělaný, jelikož ve staženým BIOSu je jak flash.utilita, tak vlastní BIOS s readme.
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 22. kvě 2004, 16:11, celkem upraveno 1 x.
LuckyGeorge
Nováček
Nováček

Je to divny

Tak i po flashu BIOSu AIDA32 hlasi AMI. Maj to udelany nejak divne:)...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jelikož už Ti to funguje doufám OK, tak to maj udělaný dobře :roll: Je to ami bios, ale nemůžeš použít klasickou amiflxxx.exe, musíš použít jak píšu výše. Je to podobný, že máš verzi BIOSu třeba 5.5 a v setupu je verze (teď si to nepamatuju na 100%) je 3.31. Zkráceně: V update biosu máš jeden exač a jeden binární soubor. Ty použij a mělo by to makat OK. Víc toho je na stránkách MSI, včetně postupu, kdy se flash "nedej bože" nepodaří...Jestli je i ten funkční, opravdu nevím.
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Pánové teď jste mě krásně zmátli :o já na to použiji MSI Live Update 3 a budu tam kde vy :-D
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Hendrix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hendrix »

Přesně!Já to přes MSI Live Update flashnul taky,bez nějakých problémů!Doporučuji! :-D :-D :-D
AMD AthlonXP 2400+/PQI 512MB DDR400 Cl2,5/MSI KT6V-ViaKT600/160GBWD,7.2ot,8MB,SATA/Sapphire ATI Radeon 9600XT 128MB/DVD-NEC/CDRW-ASUS/SBLive!/CreativeLabs 5.1/AOC 17"/EuroCase ML5412 350W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hendrix píše:Přesně!Já to přes MSI Live Update flashnul taky,bez nějakých problémů!Doporučuji! :-D :-D :-D
No, horší by to bylo asi s downgradem BIOSu :wink: Zkoušel to někdo z Vás? Já jsem věrnej DOSovýmu prostředí :oops:
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“