Problém s DVD/RW LG GSA-4082B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW LG GSA-4082B

Příspěvek od ZdenekSveda »

Jak mate tuhle mechaniku zapojenou na ksande? Mate ji na mMastera? mam ji na Slave a nechce mi to formatovat DVD-RAM, i kdyz tam na to mam driver tak to napise ze neni pripojena mechanika nebo ze v ni neni medium. Nekde jsem videl ze se mluvilo o tom ze by mela byt zapojena na Mastera, protoze jinak prej dela problemy. Jinak na Slave ji mam na ksande s HDD. Na druhe ksande mam CD-RW jako mastera a DVD-ROM jako slave.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Hoď to takhle:
Primary Master HDD Slave DVD
Secondary Master DVDRW Slave CDRW
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jojo, tak to presne chci. Ale mam problem. Zapojit DVD-RW jako mastera a CD-RW jako slave na jednu ksandu neni problem. Ale abych dosahl od HDD k DVD-ROM musim otocit kabl, kterej ma normalne tu delsi cast mezi MB a HDD, a takhle otoceny to pak nepracuje. Kdyz je normalne a zkusim na ni pripojit HDD master a DVD-ROM slave tak to jede, ale jak ji otocim, tak proste ne. To jako 80-ti zilovej kabel je nejak jednosmernej, nebo co to ma byt za bordel?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Tak budeš muset popřehazovat mechaniky v Casu. Co se týká zoho kabelu, to by problém být neměl, nejednou jsem to dával opačně. Jestli třeba ten kabel není špatnej.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo a i presto ze ted mam na jedny ksande pouze HDD a na druhy DVD-RW jako master, CD-RW slave, tak to formatovani DVD-RAM stejne nejde. Porad to pise ze neni pripojena mechanika.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli máš XP, tak musíš nainstalovat ASPI ovladače.
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

??? XP znaj sami o sobě DVD-RAM (sice na FATce, ale znaj v defaultu) :wink: Mám ji na secondary master a no problem :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pokud mu to píše, že nemá připojenou mechaniku, tak bych to viděl na řadič, takže ASPI. Tím nic nezkazí a měl tím začít, ASPI+nejnovější NERO a teprve potom se hrabat v case a přehazovat kšandy.
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Diky za radu, ale co to jsou ty ASPI ovladace a kde je stahnu? je to neco na starnkach LG ? Jinak XP nemam, mam Windows 2000
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

ASPI stáhni tady:
http://download.com.com/3000-2098-10219041.html

a pokud by se ti zdálo, že se ti je nepovedlo naistalovat (stává se u XP, uvidíš ty máš 2k) tak zkus tyhle ForceASPI:
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm

Nainstaluj je, pak ještě nějnovější NERO a potom zkus ten format. Snad ti to pomůže.
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:29, celkem upraveno 1 x.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak ASPI mam diky Bathorymu nainstalovany a format porad nejde. Je teda fakt ze ted mam tu mechaniku zase na Slave. Jak to teda je? mela by byt opravdu na Slave?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A to nejnovější NERO taky?
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:29, celkem upraveno 1 x.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

To mam porad Nero63110 , to snad staci ne? ale co stim am Nero spolecnyho? prece se to formatuje ve windowsech a ne smazanim v Neru
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pro to formátování DVD-RAM je součástí ovladače utilita DVDForm. V DVDForm musíš vybrat, pro jaký systém souborů budeš formátovat.
UDF 2.0 je vhodný pro zápis audio-video, UDF 1.5 pro datový soubory a taky FAT 32.

Ještě mě napadlo, jestli ten disk nemáš zamčenej? Na to musíš zase přes utilitu WP-Tool. Jestli je zamčenej, tak ti formátování určitě nepůjde.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jojo vim jak tyhle programy pracuji, problem je v tom ze se do nich ani nedostanu. Do DVD-Form to vubec nenajede protoze najede tabulka ze Mechanika neni pripojena nebo ze v ni neni medium a pak se to vypne, ta tabulka sotva pryblikne. A WPTool se da zapnout ale nemuzu v nem nic delat protoze je vsechno vyply (svetly) na nic nejde klikat :(, taky me to prave s tim zamcenim napadlo, ale kdyz se do toho ani nedostanu tak to tim asi nebude.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A to médium je v pořádku? Jestli máš možnost vyzkoušet jiný, od někoho si půjčit, nebo to tvoje vyzkoušet na jiný mechanice, případně mechaniku dát do jinýho PC. Vyzkoušej co můžeš, nic jinýho ti asi ani nezbývá.

Někde jsem četl, že formátoval DVD-RAM s mechanikou na Master a disk na Slave, nechce se mi věřit, že by to bylo zrovna v tomhle, ale tonoucí se stébla chytá a navíc to bylo u jiný mechaniky, sice taky LG, ale teď už nevím přesně asi u 4040.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No budu muset. Nejjednoduzsi by bylo zkusit to DVD u nekoho jinyho nez pretahovat mechaniku, ale to musim pockat az nekdo bude mit mechaniku co je umi :( nechce se mi prave kupovat dalsi DVD-RAM aby zase neslo. I kdyz ta cena je dost nizka takze mozna jo
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

ZdenekSveda píše:Ale mam problem. Zapojit DVD-RW jako mastera a CD-RW jako slave na jednu ksandu neni problem. Ale abych dosahl od HDD k DVD-ROM musim otocit kabl, kterej ma normalne tu delsi cast mezi MB a HDD, a takhle otoceny to pak nepracuje. Kdyz je normalne a zkusim na ni pripojit HDD master a DVD-ROM slave tak to jede, ale jak ji otocim, tak proste ne. To jako 80-ti zilovej kabel je nejak jednosmernej, nebo co to ma byt za bordel?
Bohužel ano. Uvádí se, že modrý konektor je do MB (je u něj přerušená jedna žíla), černý jako MASTER a šedý jako SLAVE. Doporučený CABLE SELECT. Jednou jsem to měl v PC taky obráceně a dělalo to stejné problémy. Po restartu to nenacházelo jeden disk. Jakmile jsem to otočil je vše OK. Jinak na palírny by ti měl stačit 40-ti žilový ATA33 kabel.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Mike Koo píše:Jinak na palírny by ti měl stačit 40-ti žilový ATA33 kabel.
Některé mechaniky už jedou v ATA66, já mám např. Pioneera 106s a ten to umí.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

A jak myslite ze by se DVD palirne libilo na radici? nedelala by problemy? jo a co je pravdy na tom ze kdyz jsou disky na radici a ne normal tak pri spousteni PC se doba spousteni prodlouzi az o 20 vterin? to je trochu moc ne? tak dlouho mi ani PC nenajizdi...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“