router a 2 PC - nejde internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

router a 2 PC - nejde internet

Příspěvek od Wixe »

mam doma 2 PC.připojení k netu mam pomoci radiovych vln od jedné společnosti.....nedavno sem si pořidil router značky SMC a zapojil do něho sítovy kabel z obou PC, ale na jednom mam jine nastaveni protokolu TCP/IP-automaticke přiřazení serverem DHCP a na druhem ruční..Nevim přoč ale když je nastavím opačně tak nefunguje připojení k netu ani na jednom PC
poraďte pls....... :(
Naposledy upravil(a) Wixe dne ned 6. čer 2004, 16:11, celkem upraveno 1 x.
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Co to znamená že je nastavíš opačně? jako že jim vyměníš IP adresy? nebo na jednom zapneš DHCP a na druhém ručně? nebo jen přehodiš kabely ve switchi?

napada me ze by to mohla mit na svedomi ARP cache routeru. Zkus to po tom "prehozeni" vypnout a zapnout.
Naposledy upravil(a) Bajgy dne pon 29. bře 2004, 18:47, celkem upraveno 1 x.
Toshiba Tecra A6
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: router a 2 PC

Příspěvek od mhl »

Wixe píše:Nevim přoč ale když je nastavím opačně tak nefunguje připojení k netu ani na jednom PC
když to jede tak to neřeš ne
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

Bajgy píše:Co to znamená že je nastavíš opačně? jako že jim vyměníš IP adresy? nebo na jednom zapneš DHCP a na druhém ručně? nebo jen přehodiš kabely ve switchi?

napada me ze by to mohla mit na svedomi ARP cache routeru. Zkus to po tom "prehozeni" vypnout a zapnout.
to znamena že jeden dam na DHCP a druhej ručně. :)
ale zkoušel sem i přehození kabelů
a model mam SMC7004VBR
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

...a mas nejaky extra duvod abys nemel na obou pridelovani dle DHCP???? :? Prijde mi jako ptakovina mit to v jedne siti "ruzne"....

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

Lucifer píše:...a mas nejaky extra duvod abys nemel na obou pridelovani dle DHCP???? :? Prijde mi jako ptakovina mit to v jedne siti "ruzne"....
problem je v tom že mi na tom jednom de jenom ruční a na druhém pouze DHCP :)
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

...aha, tak to bude nekde problem, nejspis v konfiguraci toho routeru....??? Musi samozrejme umet pridelit IP atd. pro cokoliv = i pro ten druhy pocitac, chtelo by si pohrat s jeho nastavenim...

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:
Lucifer píše:...a mas nejaky extra duvod abys nemel na obou pridelovani dle DHCP???? :? Prijde mi jako ptakovina mit to v jedne siti "ruzne"....
problem je v tom že mi na tom jednom de jenom ruční a na druhém pouze DHCP :)
To myslíš vážně ? :? Co tam je za OS ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

TomV píše: To myslíš vážně ? :? Co tam je za OS ?
Ty si asi taky nectes thread poradne, je to SMC HW router, zadnej kompl. Jedine me napada ze to ma blbe nastaveny.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:
TomV píše: To myslíš vážně ? :? Co tam je za OS ?
Ty si asi taky nectes thread poradne, je to SMC HW router, zadnej kompl. Jedine me napada ze to ma blbe nastaveny.
Ale čtu. Já myslel ty dva kompy... :roll: Ale je to moje chyba, nedal jsem tam citaci... :oops:

Je blbost, aby na jednom z nich šla nastavit jenom pevná IP a na druhým jenom DHCP...
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
pavel.minarik píše: Ty si asi taky nectes thread poradne, je to SMC HW router, zadnej kompl. Jedine me napada ze to ma blbe nastaveny.
Ale čtu. Já myslel ty dva kompy... :roll: Ale je to moje chyba, nedal jsem tam citaci... :oops:

Je blbost, aby na jednom z nich šla nastavit jenom pevná IP a na druhým jenom DHCP...
taky si myslim že to jest blbost ale zkusim si pohrat s tim nastavenim............ :)
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

teď sem zjistil že na tom druhem kde mi de pouze DHCP tak když tam dam ruční a vyplním IP adresu masku, branu a obě DNS tak internet jde, ale na tom prvnim stačí vyplnit pouze IP adresu,branu a masku...........
jak to :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:teď sem zjistil že na tom druhem kde mi de pouze DHCP tak když tam dam ruční a vyplním IP adresu masku, branu a obě DNS tak internet jde, ale na tom prvnim stačí vyplnit pouze IP adresu,branu a masku...........
To je nějaký divný. Pokud nemáš na tom jednom nastavené DNS servery, tak by měly jít DNS požadavky na bránu (ale Wokna by podle mně měly řvát... :?) a ta je pošle dál. Brána je předpokládám nějakej komp v síti ISP. A ten druhej bez vyplněnýho DNS jde, nebo ne ? Jakej tam máš ten OS ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Brána je ten SMC router, zároveň i DNS. Pracuje v režimu DNS forwarder.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše:teď sem zjistil že na tom druhem kde mi de pouze DHCP tak když tam dam ruční a vyplním IP adresu masku, branu a obě DNS tak internet jde, ale na tom prvnim stačí vyplnit pouze IP adresu,branu a masku...........
To je nějaký divný. Pokud nemáš na tom jednom nastavené DNS servery, tak by měly jít DNS požadavky na bránu (ale Wokna by podle mně měly řvát... :?) a ta je pošle dál. Brána je předpokládám nějakej komp v síti ISP. A ten druhej bez vyplněnýho DNS jde, nebo ne ? Jakej tam máš ten OS ?
jde a mam na obou xp professional :)
tak mi poradte :(
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re->

Příspěvek od DivX »

Buď rád že to de, a nic neřeš.
DNS, DHCP, TCP/IP.. je pěkně záludná věc - doporučuji nějákou příručku od Computer press.
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re->

Příspěvek od Wixe »

DivX píše:Buď rád že to de, a nic neřeš.
DNS, DHCP, TCP/IP.. je pěkně záludná věc - doporučuji nějákou příručku od Computer press.
však už to 2 měsíce neřešim pokus sis nevšiml :roll:
a od Computer press mam o TCP/IP 2 přiručky a je tam hovn* ...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“