2 stejne disky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Alles
- Nováček

2 stejne disky
zdravim, mam 2 stejne disky - maxtor, 40GB, 7200rpm, doted vse fungovalo jak ma, ale ted se mi stalo, ze mi pocitac nenabehne, pokud jsou pripojene oba. systemovy se jeste pred bootem stale odstavuje (takove to kovove cvaknuti a roztaceni ploten). Puvodne to vyresilo prehozeni ksand z IDE0 na IDE1, ted uz vsak nepomaha ani to. pokud druhy odpojim je vse (zda se) ok. napada nekoho, cim to muze byt? odchazi snad nektery z disku do vecnych lovist? Active smart hlasi, ze je vse v pohode, i kdyz se v tom zas tak moc nevyznam.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já bych napřed zkusil ty disky dát do jinýho PC a pokud by to bylo v poho tak okamžitě pryč zdroj jak už tady psal MaWa.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Alles
- Nováček

chvili jsem uvazoval, jestli to neni zdrojem, ale mam 300W tak jsem si rikal, ze ten pocitac co mam to musi utahnout - zkousel jsem poprehazovat vsechny konektory, tak aby disky nebyly na jedny vetvy a nejak to nepomohlo... ze by fakt umiral? Jeste me napada dalsi vec - mozna to k tomu uplne nepatri, ale aspon bych se mohl neco dovedet. PC Alert co monitoruje vsechnomozny nepeti uz nejakou dobu hlasi, ze to co ma byt 3,3V je jen asi 2,95V - a takovy napeti ma na desce jenom takova ta baterka, tak jestli treba neni vybita... vubec totiz nevim, k cemu tam je, ale nikdy jsem neslysel, ze by tyhle veci nekdo vymenoval...
- Alles
- Nováček

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
prostě si sežeň jiný zdroj, mělo by to chodit... třeba jen ho vyzkoušej...
3,3V nemá na to vliv, JTPC ta baterka sice kolem 3V má, ale je na něco úplně jinýho.
3,3V co monitoruje PC Alert je v tom velkym ATX konektoru co připojuješ do desky.
vypadá to tak, že to zdroj už nezvládá, to by vysvětlovalo ty výchylky napětí...
3,3V nemá na to vliv, JTPC ta baterka sice kolem 3V má, ale je na něco úplně jinýho.
3,3V co monitoruje PC Alert je v tom velkym ATX konektoru co připojuješ do desky.
vypadá to tak, že to zdroj už nezvládá, to by vysvětlovalo ty výchylky napětí...
Francie ... sladká Francie
- Alles
- Nováček

- vriter
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: