Vrtání do PCB

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vrtání do PCB

Příspěvek od funus »

No...jak vidno z nadpisu, tak bych se rád pozeptal, zda je možno nebo jestli máte někdo zkušenost s vrtáním otvorů do PCB...potřeboval bych na mojho Radeonka nasadit nějaké dobré chlazení (mám tam brutal passiv, ale přítlak je malej, takže to nemá efekt :x...a nemám na něm předvrtaný díry, tak se chcu zeptat, jestli to nějak jde udělat:)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtání do PCB

Příspěvek od JanoF »

funus píše:No...jak vidno z nadpisu, tak bych se rád pozeptal, zda je možno nebo jestli máte někdo zkušenost s vrtáním otvorů do PCB...potřeboval bych na mojho Radeonka nasadit nějaké dobré chlazení (mám tam brutal passiv, ale přítlak je malej, takže to nemá efekt :x...a nemám na něm předvrtaný díry, tak se chcu zeptat, jestli to nějak jde udělat:)
do toho by som sa na tvojom mieste nepustal nievies ci doska nieje viacvrstvova a ze ci tam kde chces spravit dieri a z jednej aj zdruhej strany nieje spoj tak nemozes vediet ci nieje medzi :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jak psal JanoF, PCB se dneska dělají vícevrstvé. tzn nejde zjistit, kde máš obvody. koukni po jiných kartách s dírama, jeslti mají pcb stejné. když se ti podaří najít podobný kousek s dírama, je velká pravděpodobnost, že ji netrefíš. Jinak bych radši vyřešil nějakou "konstrukci" která by kartu obepínala a tím vytvářela portřebný tlak.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Nema vobec diery? ... Potom by si mohol vyvrtat pasiv 8)
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Vyvrtat pasiv???
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

funus píše:No...jak vidno z nadpisu, tak bych se rád pozeptal, zda je možno nebo jestli máte někdo zkušenost s vrtáním otvorů do PCB...potřeboval bych na mojho Radeonka nasadit nějaké dobré chlazení (mám tam brutal passiv, ale přítlak je malej, takže to nemá efekt :x...a nemám na něm předvrtaný díry, tak se chcu zeptat, jestli to nějak jde udělat:)
Zapomeň na vrtání do PCB grafiky, 100% bys jí zničil.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

TomV píše:
Zapomeň na vrtání do PCB grafiky, 100% bys jí zničil.
Bo, co enni stoprocentní, to mě vždycky skolí...

Super...seru na to...teď ale budu muset vymyslet jak přichytim ten chladič:/
Patrox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrox »

Kúp grafiku ktorá má diery a máš to 8)
MB Microstar KT6-LS, CPU Barton 2800+@3000+ (10,5x200 / 1.65V), RAM 2x512MB PQI DDR400, VGA Sapphire Radeon 9600Pro@451/632 HDD Seagate Barracuda 120GB a 40GB, DVD Sony DDU1621, CDRW Teac CD-W552E, Case EuroCase MDL5410, Zdroj ENERMAX EG365AX, Cooling CPU Thermaltake A1889 Silent Boost, Cooling NB Zalman ZM-NB47J, Cooling GPU AC VGA Silencer, TV Leadtek WinFast 2000XP Expert, Monitor Hyundai Q790
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Patrox píše:Kúp grafiku ktorá má diery a máš to 8)
to je teda ekonomicke a financne nenarocne :lol:
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

!!! Že mě to nenapadlo dřív!!!! Jdu nakupovat...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

funus píše:
!!! Že mě to nenapadlo dřív!!!! Jdu nakupovat...
Než to koupíš, ono nestačí ten pasív přilepit?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

karf píše:
funus píše: !!! Že mě to nenapadlo dřív!!!! Jdu nakupovat...
Než to koupíš, ono nestačí ten pasív přilepit?
No teď mám passiv na GPU přilepenej, no:)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Jednodušší řešení

Příspěvek od mina »

Jde to i jinak. Stačí vytvořit z oceli takový U, který na jednom konci provrtáš a stahneš. Je to sice trochu pracný, ale nejlepší. Pokud se pro tudle metodu rozhodneš, nezapomeň dát na druhou stranu karty taky nějakej chladič, aby se ti to učko neopiralo přimo o druhou stranu PCB. A nakonec. Pokud todle na tu kartu zbastlíš, tak zjistíš, že je užasně těžká, takkže ji nějak zavěs do casu, aby nedržela jen za AGPčko, ale i za druho stranu.

Já takhle dělal pasiv ze 2 gigantických kusů hliníku a super. Akorát ta karta pak vážila 4 kg a šla blbě uchytit :-)

P.S. To Učko musí být každopádně z kovu kterej má nějakou tvarovou paměť!
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednodušší řešení

Příspěvek od karf »

mina píše:Jde to i jinak. Stačí vytvořit z oceli takový U, který na jednom konci provrtáš a stahneš. Je to sice trochu pracný, ale nejlepší. Pokud se pro tudle metodu rozhodneš, nezapomeň dát na druhou stranu karty taky nějakej chladič, aby se ti to učko neopiralo přimo o druhou stranu PCB. A nakonec. Pokud todle na tu kartu zbastlíš, tak zjistíš, že je užasně těžká, takkže ji nějak zavěs do casu, aby nedržela jen za AGPčko, ale i za druho stranu.

Já takhle dělal pasiv ze 2 gigantických kusů hliníku a super. Akorát ta karta pak vážila 4 kg a šla blbě uchytit :-)

P.S. To Učko musí být každopádně z kovu kterej má nějakou tvarovou paměť!
To U-čko nemůže být na jedné straně stažené, protože by pak nešlo na kartu nasunout - karta je za 2 strany v case. V podstatě je to ale rozumné. Mohlo by to být z plechu - dvojka plech by stačil.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Vsechno de, kdyz se chce :-)

Příspěvek od mina »

Ja myslel udelat to tak, ze by ta strana Ucka co se nestahuje byla naproti agp a to stazeni by bylo vedle agpcka. Mel sem to tak udelany na TNT2, ale od ty doby uplynulo dost casu, takze nevim jestli by to slo i ted. Klic je v tom pouzit nejakej pevnej material, aby cek mohl vrtat tesne u strany a nerozjelo se to...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“