Ovladač pro CD-RW
- Alf
- Nováček

-
Ovladač pro CD-RW
V LINUX Mandrake 9.1. je programů na vypalování CD-R a CD-RW několik, ale ani jeden nepracuje s vypalovačkou správně. A na CD jiné programy už k dispozici nejsou. Moje palírna se jmenuje MSI 40x12x48, kde bych sehnal spolehlivý program, co mi pořád nebude ničit CD ???
- jjeniczek
- Začátečník

Pálení
Řekl bych, že vtip bude spíš v tom, že máš něco špatně anstavené v palicí utilitě (cdrecord) Nejrůznější GUI prostředí, které "umožňují" vypalování využívají jen tuto utilitu.
Doporučil bych upgrade cdrecord (přes urpmi nebo balíčkovač) případně i jádra.
Co se týče pálení, mě osobně se nejvíce osvědčil K3b a musím říci, že je to nejlepší palicí program, který jsem zatím viděl, a to i když ho porovnám s komerčními programy jako je Nero.
Doporučil bych upgrade cdrecord (přes urpmi nebo balíčkovač) případně i jádra.
Co se týče pálení, mě osobně se nejvíce osvědčil K3b a musím říci, že je to nejlepší palicí program, který jsem zatím viděl, a to i když ho porovnám s komerčními programy jako je Nero.
- tosuja
- Začátečník

-
Mas opravdu problem jenom s CD-RW? A blankujes je? Jestli to resi problem, byla to jen tvoje chyba.
Jestli ne: mas vypalovacku spravne detekovanou, mas spravne nastavene parametry (overburn)? Palis to, co vypalit lze, tedy ISO v cdrecordu a ISO, BIN a mozna jeste neco v cdrdao?
Precetl sis o tom neco, nebo jenom pri prvnim problemu otravujes? Na www.root.cz byl kdysi clanek o paleni, na abclinux.cz tusim taky. CD-writing-HOWTO je v rade distribuci nebo na tldp.org.
Jestli ne: mas vypalovacku spravne detekovanou, mas spravne nastavene parametry (overburn)? Palis to, co vypalit lze, tedy ISO v cdrecordu a ISO, BIN a mozna jeste neco v cdrdao?
Precetl sis o tom neco, nebo jenom pri prvnim problemu otravujes? Na www.root.cz byl kdysi clanek o paleni, na abclinux.cz tusim taky. CD-writing-HOWTO je v rade distribuci nebo na tldp.org.
- Alf
- Nováček

-
Už jsem vyzkoušel i pálení CD-R, však jsem napsal, že chci něco, co mi nebude ničit CD-R, potíž je v tom, že v LINUXu jsem nováček, nepopírám, že může být chyba i u mě, protože je tam toho k nastavování mnoho. A já kolikrát ani nevím, oč jde. O LINUXech se mluví v superlativech, ale aby člověk na ně měl vejšku. V Neru jsem nemusel v podstatě nastavovat nic a chodilo to bezva. proč to nemůže být i tady ? Možná že mi někdo odpoví, že v tom spočívá půvab Linuxu, že si to tam může nastavit, jak kdo chce. Ale myslím, že na to, aby se CD vypálilo v pořádku, tak je jen jedna jediná správná kombinace nastavení, jiná by už byla špatně, proč teda toliko nastavování ???
K3B jsem zkoušel, v něm to chodilo snad nejlépe, ale i v něm to bylo s potížema. Před hodinou jsem up-gradeoval z netu balíčky, ještě jsem to nezkoušel, uvidím, jestli to pomůže...
K3B jsem zkoušel, v něm to chodilo snad nejlépe, ale i v něm to bylo s potížema. Před hodinou jsem up-gradeoval z netu balíčky, ještě jsem to nezkoušel, uvidím, jestli to pomůže...
- tosuja
- Začátečník

-
Jak rikam, nejlepsi bude si neco o paleni v Linuxu precist (hodka casu). Perfektni byl serial na http://www.root.cz. Kdyz nechas hledat cdrecord v historii clanku, najde ti to, co hledas. Velice podnetne byly i diskuze pod clankem. Sice se zabyvaji spis palenim z prikazove radky, ale to by se dalo zkousnout.