Problem s WD1200JB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Leonidas
Nováček
Nováček

Problem s WD1200JB

Příspěvek od Leonidas »

Zdravim vsechny, pomoci chtive lidicky.
Vcera jsem si koupil WD1200JB a musim rict, ze jsem byl po precteni nekolika recenzi a diskuzi celkem natesen na tento disk. Samozrejme jsem dlouho nevahal a zacal instalovat OS (winXP). Po chvilce instalovani se vsak na obrazovce objevila chybova hlaska, ktera tvrdi, ze je chyba v souboru imagehlp.dll. A to v kontrolnim souctu bitu. (Jina velikost). Po nekolika pokusech porad to same. Zkusil jsem Data lifeguard a jeho diagnostiku, avsak zadnou chybu nenasel. Pak jsem zkusil HDD Health. Parametry ktere na me mrkaly mi moc dobre nedelaly. :-) Nejvetsi problem byl ve Spin up time (95:23) a podle tohoto parametru mi vypocital (?) ze disk mi vydrzi do 25.8.2003 (T.E.C. - jestli tomu rozumim dobre).
Pred chvili jsem jej zkousel v praci. Instalace Win XP probehla bez problemu. Zkusil jsem HDD Health. Parametry byly totozne, jen Spin up time byl tentokrat 98. Dalsi rozdil byl v tom, ze mi tentokrat vubec nevypsal T.E.C., jako by vse bylo v poradku a nijak ani nezvyraznil rizikove parametry, jak tomu bylo na mem PC, prestoze cifry byl stejne.
Muze mi nekdo poradit, kde by mohl byt problem ? Da se opravdu ze S.M.A.R.T. neco vycist ? co je spin up time ?

Musim jeste dodat, ze na mem PC je deska Soltek SL75DRV4. S druhym diskem (SAMSUNG) jsem nikdy nemel problem.

Diky predem za jakoukoliv radu.
Leonidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leonidas »

Jeste doplnim. Prave jsem sbiral nejake informace o S.M.A.R.T. a hdd health. Hdd health ma hodnoty 1-253, cim vetsi tim lepsi. Myslel jsem si opak, takze to mozna podle tohoto nebude tak spatne, az na ten Spin up time.
A jeste k te hlasce. Ve chvili kdy se objevi, v disku cvakne a disk ztichne, jako by se vypnul. Jen asi nedokazu rict co je driv, jestli chybova hlaska, nebo to cvaknuti :-(
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Tohle by ti mělo pomoci.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Leonidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leonidas »

Tak po opetovne zkouseni jsou jiz vsechny parametry S.M.A.R.T v naprostem poradku. Problem s instalaci vsak zustava. Zkousel jsem instalaci WinXP z jineho CD, avsak stejna chyba. Zkousel jsem instalaci RedHat 8, instalace predcasne ukoncena :-( Zkusim novy bios, jinak fakt nevim :-(
Leonidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leonidas »

Tak jsem prave flashnul BIOS na nejnovejsi verze, ale zadna zmena :-( Poradi nekdo ? pliiiiiiis
Leonidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leonidas »

Vidim, ze tu diskutuji temer sam (Diky Jafidu za S.M.A.R.T.). Kazdopadne se mi ten disk jiz podarilo rozchodit. Problem byl v napajecim konektoru do supliku, asi spatny kontakt. Je mi sice divne, ze instalace skoncila vzdy na stejnem miste, ale asi to je mozne :-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“