vadne sektory

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vadne sektory

Příspěvek od aj_rade »

Zdravim,
mam problem,ze mam na disku (FAT32) vadne sektory,ale pri pouziti scandisku ve WinXP,musim restartovat,ponevadz za chodu mi to rve,ze system pristupuje na disk,mam totiz vadne sektory na disku C,tj.systemovem.Pri pristim spusteni se mi tedy provede kontrola disku,ale vadne sektory jsou na disku stale a bohuzel se mi potom nektere programy chteji instalovat na to misto a pocitac se resetne...chtel bych se zeptat,zda neexituje nejaky programek,ktery dokaze ty vadne sektory skryt,resp.zakazat a mit je jako zaplnene....vim,ze exituje takovy program na formatovani disket,ale ja bych nerad preformatovaval...ale kdyby to byla jedina moznost,tak by to bylo super,takhle se totiz na kompu neda delat..
KuKla

Příspěvek od KuKla »

pokud jsou tam vadné sektory a jsou označené ve scandisku jako vadné, tak se na ně určitě nic nezapíše a restart PC při instalaci programů s tím nesouvisí... :wink:
prográmek nevim jestli existuje - on si totiž tohle disk dělá sám, ale tvýmu disku už asi došly ty náhradní sektory... :sad:
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aj_rade »

bohuzel mi je neoznaci a tvrdosijne sou jako volne a programy se mi na ne instaluji.
Kdyz to dojde k nim,tak mi to zacne v HDD uplne piskat a pistet jako mys....fakt to nechapu..a asi tak po puil minute marneho snazeni se o nacteni ci zapis na toto misto XP spadnout do Blue dead,ulozi obsah pameti a resetnou se....
Takze neni zadna pomoc ?
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Pokud nechceš ztratit data, co máš na tom disku tak rychle zálohuj a běž si koupit nový disk. Tenhle ti stejně déle než pár týdnů asi nevydrží.
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aj_rade »

ale vzdyt to by melo jit v poho reklamovat,ne? Mam ho totiz jeste dlouho v zaruce..ale bohuzel u spolecnosti UMAX je technicka podpora dost spatna.No,zkusim jim v pondeli brnknout a uvidim.Kazdopadne diky za rady...sice mi nepomohli,ale aspon se nekdo ozval.Dikec
KuKla

Příspěvek od KuKla »

pokud je v záruce tak reklamovat, ale určitě tam nebude problém v tom, že by přistupoval na chybné sektory - pokud totiž disk ví, že jsou chybné, tak na ně 100%ně nepřistupuje, čili rpoblém může být ve vadné elektronice disku atd, ale určitě ne v tom, že by přistupoval na svoje vadný sektory... :wink:
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Nezapomen, ze se vadne sektory rozsiruji. Ulomky z povrchu plotny totiz poskrabou cely povrch.
Reknu ti to takhle, bud to reklamuj, nebo si kup novy disk, ale s timhle nic neudelas.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud jsou na disku vadné sektory ve větším množství než 1 = reklamace
Pokud z různých důvodů nemůžeš reklamovat doporučuju stáhnout z netu diagnostický program od výroce disku, který může pomoct diagnostikovat co disku je (proč blbne).
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aj_rade »

Ja mam notebook a mam strach,ze pri reklamaci mi zabavi po dobu reklamace celej notebook a to si nemuzu dovolit.
Jinak ten disk je od Toshiby a na jejich strankach sem zadnej diagnostic tool ci tak neco nenasel.....
Rozhodne je tam vic nez jeden vadny sektor.
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Občas pomůže

Příspěvek od HADiCE »

na BAD BLOCKy někdy pomáhá LOW LEVEL FORMAT. Vyzkoušel jsem to na několika hadrech (WD) a ani na jednom se BB "nevrátili".
To že jsou na disku BB ještě neznamená, že je disk nechanicky poškozen.
Někdy se holt prostě radič s hadrem nepohodne :-D
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aj_rade »

a nevis jak se ten LOW LEVEL dela ?? jakym programem a zpusobem ?
KuKla

Příspěvek od KuKla »

low level formát neuděláš žádnou utilitou, alespoň ne u dnešních disků... :wink:
asi ale máš na mysli zero-fill, to se dělá utilitou na diagnostiku disků od výrbce tvého disku...
to Hadice: na jakých discích jsi to zkoušel ? značka, typ ?
ZSCS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD

Příspěvek od ZSCS »

Resil jsem to u stareho disku tak ze jsem vypocital polohu BB a disk jsem rozdelil a tu vadnou cast jsem nechal jako hiden. Funguje to ale mas rozdeleny disk. :wink:
Sempron (Barton) 3000+ 1,8@2,6GHz EPoX nForce2 Ultra 400, 1024 DDR DCH, 250GB Hitachi,Winfast Leadtek 6600GT, DVD-ROM Asus E616P 16/48x, DVD-RW LiteON 812S, LG F900P 19" , Repro homemade TVM
aj_rade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aj_rade »

To je dobrej napad, ale jak si mam vypocitat tu polohu BB???
KuKla

Příspěvek od KuKla »

aj_rade píše:To je dobrej napad, ale jak si mam vypocitat tu polohu BB???
číslo vadného sektoru X 512bytů = kde je ten sektor na disku :wink:
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

myslite ze kdyz je na starickem WD 3,6GB 5BB ze ho nema cenu za 300,- kupovat ?
It's free software and it gives you freedom!
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Suleky píše:myslite ze kdyz je na starickem WD 3,6GB 5BB ze ho nema cenu za 300,- kupovat ?
pokud je podle SMARTu ok, tak jo...protože těhle malých disků je nedostatek a jiný by jsi asi sehnal těžko :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“