Jak na UDMA u ABIT AI7 (i865PE)

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ladis
Nováček
Nováček

Jak na UDMA u ABIT AI7 (i865PE)

Příspěvek od Ladis »

Na desce Abit AI7 nemůžu rozchodit režim DMA (WinXPpro). BIOS desky stále detekuje pro všechny IDE zařízení mod PIO 4 a operační systém potom Multi-word UDMA 2 a tím je jasné, že je to šíleně líný. Přitom na desce MSI se detekovaly stejné mechaniky se stejnýma kšandama bez problémů, disk UDMA5 a optiky UDMA2. Nejhorší je, že se to nedá ovlivnit v BIOSU, pouze lze nastavit "auto" Jedině, že by bylo nějaké skryté menu, jako to mají desky Gigabyte. Nevíte někdo jak na to? Prošel jsem tu fórum, ale nic, co by pomohlo jsem nenašel. Máte někdo tohoto ABITA?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Neskusal si len tak zo srandi vymenit IDE kabel ............ :? ........ obcas to pomoze .... !!!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Ladis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladis »

random píše:Neskusal si len tak zo srandi vymenit IDE kabel ............ :? ........ obcas to pomoze .... !!!
Myslíš přehodit IDE mezi sebou, nebo nové kabely, ty mám origoš, teda ten 80 žilový.
No dnes ještě zkusím vymazat CMOSku a flashnout bios na verzi 1.7 a třeba i to prohození IDE a pokud nic, tak de na reklamaci.
Update 19:52: Tak jsem to vyřešil pomocí Clear CMOS.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“