Z 512 MB Ram se mi ukazuje jen 256 MB.

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Pajoslaf
Nováček
Nováček

Z 512 MB Ram se mi ukazuje jen 256 MB.

Příspěvek od Pajoslaf »

Mam desku Intel s chipsetem 440BX, CPU Celeron 500 Mhz. Mel jsem na MB osazeno 2 x 64 MB SDRAM. Koupil jsem si misto toho 512 MB 133 Mhz, ale Bios mi ukazuje jen 256 MB. Upgradoval jsem Bios, zkousel menit nastaveni, menit pozici ve slotech a porad nic. Neprepokladam, ze MB podporuje jen 256 MB a nebo, ze musi byt paritni. Jelikoz tomu rozumim jen do urcite miry, tak jsem uz bezradnej.
Poradte nekdo, nebo jsem si koupil nejdrazsich 256 MB na trhu. Dik.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Z 512 MB Ram se mi ukazuje jen 256 MB.

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Pajoslaf píše:Mam desku Intel s chipsetem 440BX, CPU Celeron 500 Mhz. Mel jsem na MB osazeno 2 x 64 MB SDRAM. Koupil jsem si misto toho 512 MB 133 Mhz, ale Bios mi ukazuje jen 256 MB. Upgradoval jsem Bios, zkousel menit nastaveni, menit pozici ve slotech a porad nic. Neprepokladam, ze MB podporuje jen 256 MB a nebo, ze musi byt paritni. Jelikoz tomu rozumim jen do urcite miry, tak jsem uz bezradnej.
Poradte nekdo, nebo jsem si koupil nejdrazsich 256 MB na trhu. Dik.
Tvuj problem je, ze tento chipset potrebuje specifické pameti - tusim se oznacuji v cenich 8/16 ( nebo podobne ) . Jinak ti proste podeli 2 velikost ( nerozpozna je spravne ).
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmm--- BXko... potrebujes nejspis oboustranny modul... chipy na 2 stranach
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

V te dobe bylo bezne, ze deska podporovala maximalne 256MB moduly. Nejspis mas smulu a musis sehnat 2x256MB. Priste cti manual.
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Jedno nebo druhý, stejně to nerozchodíš, buď deska nežere víc jak 256 MB v jednom slotu nebo chce víc čipů :wink:
hasta la vista
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

je to v poctu tech chipu,tvoje pamet je zrejme oboustrana a ty potrebujes jednostranou.a nebo naopak.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“