Přetaktování P4 2,6(800) na ASUS P4C800 ?teplota?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Alessandro
Nováček
Nováček

Přetaktování P4 2,6(800) na ASUS P4C800 ?teplota?

Příspěvek od Alessandro »

Jaká by měla být teplota na default a jaká by měla být po zvýšeni z 200 na 246 (246*13=3198MHz) s napětím nehýbám. Já mám na default 44-45.5 °C s 246 mám na procesoru 47-48.5 °C, ale podle toho co jsem tady četl tak se mi to zdá při tom přetaktování nějak málo(i když otačky na chladiči CPU šly o cca 800 nahoru) Nemůže to ukazovat nějak špatně?? :shock:

A ještě jestli mi můžete někdo doporučit nějakej soft kterej to pořádně zatíží a zároveň bude monitorovat co nejvíce hodnot. díky

---
Pro upřesnění celá sestava.

ASUS P4C800 P4 2.6(zatím default), 512MB RAM 2x256 Kingston HX Dual. ASUS GF FX5600 TD 256MB RAM, HD WD 80GB SATA, EURO CASE(nevím jaká) 3xvětrák 300W zdroj.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

1. co mas za chladic :)
2. teplota je to celkem nizka. Pust Prime 95, torture test. Pro mereni hodnot staci ASUS probe.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Ja mam stejnou teplotu jak ty na 2.6@3.3. Ovsem uz dotekem zakladny chladice se da zjistit ze to asi tak uplne pravda nebude.
Asus ma zhruba o deset stupnu "nize ladene" teplotni cidla nez treba MSI. V tom je zakopany pes.
Alessandro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alessandro »

TO ICE>> 1. co mas za chladic :)

Chladič mám standart dodaný od intelu. Ale asi bych spíše věřil tomu, že ty čidla budou nějak špatně kalibrovaný?? :( Tyhle hodnoty mi ukazuje právě ASUS Probe.
daniik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daniik »

Já mám P4 2.8GHz přetaktovaný na 3.77GHz bez změny napětí a chlazeno vzduchem - Zalman CNPS7000A-CU + Arctic Silver III, a mám na CPU Idle 30st.C, Loaded max 45st.C, ukazuje to Bios, resp. Asus Probe, že by byly na desce špatné senzory to pochybuju, zkoušel jsem CPU i na dvou jiných deskách a naprosto stejný výsledek.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

miho píše:Ja mam stejnou teplotu jak ty na 2.6@3.3. Ovsem uz dotekem zakladny chladice se da zjistit ze to asi tak uplne pravda nebude.
Asus ma zhruba o deset stupnu "nize ladene" teplotni cidla nez treba MSI. V tom je zakopany pes.
asi jak ktery desky. Treba nektery pro AMD ukazovaly spis vic nez min...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“