Špatně flashnutý BIOS grafiky

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Fojtue
Nováček
Nováček

Špatně flashnutý BIOS grafiky

Příspěvek od Fojtue »

Flashoval jsem do svojí grafiky nový BIOS ,ale při nahrávání mně to nahlásilo chybu a já to restartl. Od té doby toho Radeona 9000 nemůžu rozjet. Poradte mne jak tu grafickou kartu muzu rozchodit. Da se tam znovu nahrat stary BIOS ? Vsem Dik.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Můžeš tam nahrát jakýkoliv starší nebo novjější BIOS. Jestli ale grafika nejde, je třeb ato udělat poslepu, nebo sehnat Gk do PCI a na ní napojit monitor. I tak BIOS u tvé karty půjde flešnout
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
tomsalieri
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomsalieri »

karf píše:Můžeš tam nahrát jakýkoliv starší nebo novjější BIOS. Jestli ale grafika nejde, je třeb ato udělat poslepu, nebo sehnat Gk do PCI a na ní napojit monitor. I tak BIOS u tvé karty půjde flešnout
HAle a já taky flashoval bios u R9200 stahlej z linku z overclocking fora a v pulce se to zaseklo.tak sem po pár minutách restartoval a taky nic.Jenze grafika smrdi zakladka i procesor nejede.Už sem to dal reklamovat tak to snad nezjisteji ze sem flashoval kdyz je vysmahlá.Co myslíš?
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

karf píše:Můžeš tam nahrát jakýkoliv starší nebo novjější BIOS. Jestli ale grafika nejde, je třeb ato udělat poslepu, nebo sehnat Gk do PCI a na ní napojit monitor. I tak BIOS u tvé karty půjde flešnout
jak to může udělat poslepu když mu ta grafika nejdede? :? když ti přece nejde grafika tak pc parkrát zatůtá a konec...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

pravdepodobne to myslel ze to jde udelat alespon teoreticky ale prakticky si myslim ze asi ne.me se to stalo take sehnal jsem od kamose starou kartu do pci pripojil na ni monitor rozjel pocitac a flasnul starsi bios a vsechno v pohode .
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nejaky podobny problemn sa tu uz riesil..... skus sa pozrfiet do sekcie BIOsi, ladenie ........... ,alebo pouzi vyhladavac...!!!
Tam bol problem vyrieseny a bol tam aj navod ako sa to da spravit ........ ( len tak pre buducnost ked si to uz reklamoval ........ )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Hoši! Koukněte na PCT a je tam ve starých článcích návod, jak udělat z 8500LE 9100!! A v diskuzi je dokonce příspěvek nějakého usera, co to takhle flashoval. Jinak nevím, proč by nešlo na pci grafice flashnout agp grafiku. když jí flashuješ, tak je stejně mrtvá a její bios se tak dá přepsat.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Fojtue
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fojtue »

Ja uz jsem ten problem s grafarnou davno vyresil. Udelal sem si disketu DOSem a do souboru autoexec.bat vlozil řádek "FLASHROM -p 0 Filename" samozrejmne sem na te diskete dal i flashovací program. Pozdeji sem zase do grafarny flashoval jiny BIOS a potom nefungovala ani grafarna ani klavesnice ani disketovka (pouze s touto Gk). Musel sem sem tam vlozit grafiku do PCI a opět flashnout.
Athlon 2000+ ,Gigabite 7V-GA ,2x256 DDR ,Sapphire Radeon 9000
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Ponaučení

Příspěvek od mina »

Z výše uvedeného plyne ponaučení: PCI grafika se vždycky hodí 8)
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“