ADI MicroScan A715 - usne a už se neprobudí!?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ADI MicroScan A715 - usne a už se neprobudí!?

Příspěvek od DVC64 »

Nevím jestli je to problém grafiky nebo monitoru, ale napsal jsem to zatím sem. Vlastním uvedenou kombinaci grafiky a monitoru (viz podpis) propojenou DVI kabelem. Můj problém se projevuje po usnutí monitoru. Ve WINech mám nastaveno vypnutí monitoru po X minutách (X může nabývat různých hodnot - na problém nemá vliv). Monitor poslušně usne. Když přijdu k počítači po Y hodinách monitor se probudí nebo neprobudí.
Pokud je Y menší než cca 2 hodiny tak se probudí, v opačném případě ne (pořád svítí LEDka oranžově - řeším to vypnutím a zapnutím monitoru). Když je monitor připojen pomocí analogového kabelu, tak se budí korektně. Jen nevím, jestli je problém v grafice nebo monitoru. OS na to vliv nemá, chová se to stejně ve WIN XP SP1 i W98SE. Možná by mohl být ještě problém v BIOSu.

Díky za případnou pomoc
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jestli to DVI jinak funguje bez problémů, tak bych to neřešil.
Může to být monitorem i grafickou kartou. Spíš ale tou grafikou.
Občas jsem se setkal s tím, že u levných karet to DVI stojí za nic.
Kámarád měl problémy s R9600SE a vyřešilo se to reklamací karty.
Ale ten to měl horší...obraz mu zhasínal i během práce.

Nejlepší by bylo asi vyzkoušet LCD s jinou grafikou přes DVI nebo taky jiné LCD s tvojí grafikou. Prostě abys vyloučil jedno nebo druhé.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“