Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Moderátor: Eddward
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kamera už má něco za sebou. Je z roku 1999 a byla to první Digital 8 dovezená z Německa. Šlapala v pohodě do roku 2002, kdy se začala srát na dovolené v Chorvatsku. Hlášky čistit, modré podélné pruhy a následný rozklad obraz na kostičky. Vyčistění pomohlo na chvilku a pak znovu. Dle řady diskuzí se servisy a na grafice.cz je to nejspíš zrada na desce kamery (studeňák) a obecně digi kamery jsou spotřebák, co má tak životnost 3 roky bez poruchy a pak se to nevyplatí ani opravovat. Výměna desky stojí min. 10-15 tis. a za to už je ta nejlevnější digi nová. Takže PC s tím nemá co společného. I když lepší zvukovka není špatná věc. Momentálně kamera zase slouží, tak se snažím zpracovat co nejvíc nahromaděných kazet. Ještě tak mít jeden 200 GB, aby se to tam vešlo
- ivomir
- Začátečník
ASUS P4P800 vs USB konektory
Potrebuji ke konektorum na desce pripojit externi USB konektor ktery mam v CASEu.
Konektor ma 4 vodice viz obrazek
+
-
PORT +
PORT -
na tento konektor na desce
JE TO KOMPATIBILNI?
neodpalim si tim desku kdyz je v manualu napsany viz ta veta dole
NEVER CONNECT A 1394 CABLE TO ANY USB BLUE CONNECTORS
DOING SO WILL DAMAGE THE MOATHERBOARD.
co je to za typ kabelu ten 1394 ?
neni to nahodou ten na CASU ?
jak to mam pripojit?
Konektor ma 4 vodice viz obrazek
+
-
PORT +
PORT -
na tento konektor na desce
JE TO KOMPATIBILNI?
neodpalim si tim desku kdyz je v manualu napsany viz ta veta dole
NEVER CONNECT A 1394 CABLE TO ANY USB BLUE CONNECTORS
DOING SO WILL DAMAGE THE MOATHERBOARD.
co je to za typ kabelu ten 1394 ?
neni to nahodou ten na CASU ?
jak to mam pripojit?
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ivomir
- Začátečník
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co má shořet at shoříivomir píše:Určo?
Mám to prubnout?
Neodpálím desku?
Vazne. Melo by to bejt jak jsem psal, on kazdej vyrobce case ty konektory značí jinak,ale melo by to sedet.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- zombux
- Odborník PCT
- ivomir
- Začátečník
- tbeat
- Nováček
-
- tbeat
- Nováček
-
- tbeat
- Nováček
-
Je to ouplne jinak
http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... 800_8.html
"...ASUS suggests that you should set Memory Acceleration Mode in BIOS Setup (Advanced/Chipset section) to Enabled, if you want to really feel the advantages of HyperPath technology. However, our experiments showed that this option hardly tells on the performance. But there is another parameter in BIOS Setup, which is responsible for the use of faster memory access mode. It is Performance Mode available on BIOS Setup Advanced/JumperFree Configuration page. This parameter does affect the performance a lot. Note that the lowest performance will be achieved if you set it to Auto mode, and by setting it to Standard or Turbo you will get about the same results..."
http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... 800_8.html
"...ASUS suggests that you should set Memory Acceleration Mode in BIOS Setup (Advanced/Chipset section) to Enabled, if you want to really feel the advantages of HyperPath technology. However, our experiments showed that this option hardly tells on the performance. But there is another parameter in BIOS Setup, which is responsible for the use of faster memory access mode. It is Performance Mode available on BIOS Setup Advanced/JumperFree Configuration page. This parameter does affect the performance a lot. Note that the lowest performance will be achieved if you set it to Auto mode, and by setting it to Standard or Turbo you will get about the same results..."
- tbeat
- Nováček
-
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Performance mode na Turbo neprinese temer zadnej narust vykonu... a je na spouste pameti nestabilni.
Rozdil v testech mezi Memory accel. mode na enabled a auto je celkem znat.
//Edit 20:00 : jeste jsem to doma znova testoval tentokrat na jinych pametech (A-data DDR500) pri nastaveni Per. Mode na Standart je sice solidní narust vykonu (aida ze 4400 na 4900), ale PC je nestabilní (jak OC, tak default)...
Takze to uz jsou asi 3. pameti na kterych se mi Perf. mode nepodarilo rozchodit.
Rozdil v testech mezi Memory accel. mode na enabled a auto je celkem znat.
//Edit 20:00 : jeste jsem to doma znova testoval tentokrat na jinych pametech (A-data DDR500) pri nastaveni Per. Mode na Standart je sice solidní narust vykonu (aida ze 4400 na 4900), ale PC je nestabilní (jak OC, tak default)...
Takze to uz jsou asi 3. pameti na kterych se mi Perf. mode nepodarilo rozchodit.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Wiruz
- Pokročilý
ja neco podabneho u sveho abitu taky nerozdejchal, takze fakt netusim k cemu to je, ale neresim to a mam to na auto a radis si pridam par MHz FSB
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Wiruz
- Pokročilý
hmm, tak sniz vse na nejhorsi casovani a urcite ti najedou do dualu a pak postupne zkousej jednotlive parametry zlepsovat, ale je fakt ze intel to ma vychytany, to s nforce je jina zabava, tam jsem mel problem i rozjet dve stejne pameti ze stejne serietbeat píše:Z vlastni zkusenosti bych rekl, ze zase tak uplne jedno to neni. Mam dva
moduly 256MB 333MHz se stejnym casovanim od ruznych vyrobcu (Kingmax a Adata) a dual channel na P4P800 nejde...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ja jeste vecer otestuju uplne poslední bios, ale nevidim to moc dobre. Za ten skoro rok, co tu desku mam, mi Perf. mode nejel snad nikdy. S nekteryma pametma ani nenabehlo PC. Musim to jednou nejak rozjet, pac me zajima jestli ten narust co to udela v Aide, bude znat treba i v 3dmarcich, aquamarcich atd. nebo jestli je to fakt k ho**u.Wiruz píše:ja neco podabneho u sveho abitu taky nerozdejchal, takze fakt netusim k cemu to je, ale neresim to a mam to na auto a radis si pridam par MHz FSB
- Wiruz
- Pokročilý
jo ja ho taky nerozdejchal (problem je ze u me desky je v modu Turbo a F1 schovana automaticka aktivace PATu) a to jsem to zkousel jak na tech A-DATA, tak i na DDR400 OEM (elixir) tak i na DDR400 OCZ CL2, jedine kdy me to nabehlo bylo, kdyz jsem podtaktil DDR na 266(upozornuji ze DDR500), tak pak jsem moh nastavit klidne i F1, jenze vykon byl i tak dost mimoSentenced píše:Ja jeste vecer otestuju uplne poslední bios, ale nevidim to moc dobre. Za ten skoro rok, co tu desku mam, mi Perf. mode nejel snad nikdy. S nekteryma pametma ani nenabehlo PC. Musim to jednou nejak rozjet, pac me zajima jestli ten narust co to udela v Aide, bude znat treba i v 3dmarcich, aquamarcich atd. nebo jestli je to fakt k ho**u.Wiruz píše:ja neco podabneho u sveho abitu taky nerozdejchal, takze fakt netusim k cemu to je, ale neresim to a mam to na auto a radis si pridam par MHz FSB
- elektronek
- Začátečník
PAT
koukněte se sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: PAT
No to je sice moc hezky, ale jak uz tu bylo receno snad 100x tak Performance mode nerovná se PAT.. Ten je schovanej pod polozkou Memory acceleration modeelektronek píše:koukněte se sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- tbeat
- Nováček
-
Mám s touhle jinak skvělou deskou tři problémy:
1/ jak rozchodit Speech Reporting ? Myslel jsem, že to má hlásit process bootování buď z pc speakeru nebo přes zvukovku (nepoužívám tu integrovanou), ale deska mlčí jako zařezaná
2/ při self testu někdy hlásí, že paměť je "512MB single channel or virtual single channel", někdy jenom suše 512MB. Znamená to, že když nahlásí jen velikost paměti, že jede automaticky na Dual ? Nebo to má vypsat "512 MB Dual channel" ?
3/ nejde mi rozchodit AI Overclocking... Spustí se a hned začne řvát, že "," neni platná hodnota, bohužel už neřve hodnota čeho se tim myslí...
Do programu se vůbec nedostanu, protože hláška se rychle opakuje za sebou, takže skoro ani nestíhám Alt-F4
Díky za Vaše rady.
1/ jak rozchodit Speech Reporting ? Myslel jsem, že to má hlásit process bootování buď z pc speakeru nebo přes zvukovku (nepoužívám tu integrovanou), ale deska mlčí jako zařezaná
2/ při self testu někdy hlásí, že paměť je "512MB single channel or virtual single channel", někdy jenom suše 512MB. Znamená to, že když nahlásí jen velikost paměti, že jede automaticky na Dual ? Nebo to má vypsat "512 MB Dual channel" ?
3/ nejde mi rozchodit AI Overclocking... Spustí se a hned začne řvát, že "," neni platná hodnota, bohužel už neřve hodnota čeho se tim myslí...
Do programu se vůbec nedostanu, protože hláška se rychle opakuje za sebou, takže skoro ani nestíhám Alt-F4
Díky za Vaše rady.
- tbeat
- Nováček
-