Prescott 3,2GHz + chladič Gigabyte PCU21-VG (3D Cooler-PRO)
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prescott 3,2GHz + chladič Gigabyte PCU21-VG (3D Cooler-PRO)
Ahoj, nemáte někdo náhodou zkušenosti s tímto chladičem - Gigabyte PCU21-VG (3D Cooler-PRO) ? Pořídil jsem ho místo boxového chladiček k P4 3,2GHz (Prescott) na základě mnoha proštudovaných článků na webu, kde jsou s ním jen ty nejlepší zkušenosti. Včera jsem ho namontoval a zjistil jsem, že při renderování videa se teplota vyšplhala až na 77ºC. Podle všech recenzí bych s tímhle chladičem u Prescotta snad neměl jít nad 60ºC. Nechápu, co může být špatně.
Jediné, co jsem trošku při instlaci zvoral je to, že zbytky původní pasty, která byla u BOXového chladiče jsem z procesoru nečistil a nové pasty jsem dal méně, než byl obsah tuby, protože jsem si ji asi polovinu vymačkl mimo (no nemohlo). Jinak je vše v pořádku. Při 4000ot větráčku jsem při renderování videa měl 69-72ºC. Při 2500ot, což je dle recenzí standard pro Prescotta jsem měl tech 77ºC.
Poraďte, co s tím ?
Jediné, co jsem trošku při instlaci zvoral je to, že zbytky původní pasty, která byla u BOXového chladiče jsem z procesoru nečistil a nové pasty jsem dal méně, než byl obsah tuby, protože jsem si ji asi polovinu vymačkl mimo (no nemohlo). Jinak je vše v pořádku. Při 4000ot větráčku jsem při renderování videa měl 69-72ºC. Při 2500ot, což je dle recenzí standard pro Prescotta jsem měl tech 77ºC.
Poraďte, co s tím ?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na jaký desce to jedeš ??? Tech 77 tam fakt je, nebo to jen hlasi deska? Nektery Prescotty topí dost, ale tohle uz by bylo fakt hodne. Zkus si na ten chladič sahnout, jestli senzory proste jen neprehanej.
Naposledy upravil(a) Sentenced dne úte 25. kvě 2004, 11:08, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jeste dodatek
V casu mi stoupla teplota z puvodnich cca 33 stupnu (s boxovym chladicem) na cca 35-38 s timhle heat-pipem.
Jeste bych dodal, ze v casu mam navic 2 vetraky Arctic-cooling 80x80. Jeden je v predni casti a mel by hnat vzduch dovnitr a druhy je na zadni casti, blizko "vyfuku" chladice procesoru a ten by mel hnat vzduch ven.
Jeste bych dodal, ze v casu mam navic 2 vetraky Arctic-cooling 80x80. Jeden je v predni casti a mel by hnat vzduch dovnitr a druhy je na zadni casti, blizko "vyfuku" chladice procesoru a ten by mel hnat vzduch ven.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ted jeste koukam - ty si ty teplovodivy pasty celou tu tubu
Má tam byt jen tenoučka vrstvička, ale tohle by stejne nedelalo tak zavratny rozdily v teplote.
Jinak desku od MSI jsem čekal, ty hlásí vysoky teploty hodne rady.
Jinak desku od MSI jsem čekal, ty hlásí vysoky teploty hodne rady.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- DeLamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem zblbly
Pokud AMIBIOS=BIOS, pak mam verzi 3.31 a na webu je jako nejnovejsi 3.2
- Wiruz
- Pokročilý

no MSI ukazujou vic, z vlasti zkusenosti na MSI 74°C a na ABITu 56°C se stejnym chladicem , ale jinak si myslim ze cidla ukazuji spravne, ale merej teplotu z cidla primo v CPU a ne pod patici jako ostatni vyrobci, jinak casto se stava ze za tyden (az se poradne zapece pasta) tak ta teplota jeste trochu klesne a prescott zacne bejt normalni
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno
Vrátil jsem procesor prodejci, protože už dosahoval teplot kolem 80 stupňů při cca 80% vytížení a nakonec se několikrát při cca 82 stupních vypnul.
Vyměnïl jsem ho za stejně taktovaného NorthWooda a je klid. Max. dosažená teplota při stejných zatíženícj je 56 stupňů a to jsem ještě stáhnul otáčky zadních větráčků na polovinu.
Inu, ne vždy to nové je nejlepší.
Dekuji všem za názory, rady a připomínky.
Vyměnïl jsem ho za stejně taktovaného NorthWooda a je klid. Max. dosažená teplota při stejných zatíženícj je 56 stupňů a to jsem ještě stáhnul otáčky zadních větráčků na polovinu.
Inu, ne vždy to nové je nejlepší.
Dekuji všem za názory, rady a připomínky.
- Wiruz
- Pokročilý

jojo dobrej tah, ale stacilo se pred koupi zeptat a odpoved bys dostal jasnou, ale i tak se mi to moc nezda, to jsem jeste u pentaku nezazil
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Wiruz
- Pokročilý

Re: Cache
to si pis ze je, ve vetsine vecich urcite na stejne frekvenci, navic NW mene topi a ma kratsi pipky, takze super, navic uz ma vychytane ty zacatecnick chybky, takze jednoznacne lepsi kup a kdyz ho jeste poradne pretocis, to teprve poznas co NW dokazeTomCZ píše:No, nechal jsem se un0st tou 1MB cache apod. Nakonec jsem zde v recenzich zjistil, ze stary NorthWood je snad i vykonnejsi.

- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pretakt
Jo, souhlasim, je fakt super. Pri max. zatizeni jen 66 stupnu, bezna tak 56, vklidu cca 34. U Prescotta byly teploty desne (viz.vyse).
Ja vcera pretakotoval automaticky SW Core od me desky MSI z 3,2 na 3,5. Bezelo to v pohode, ale pri hrani IL-2 FB mi to asi po 30 minutach vytuhlo, ale hlasilo to chybu pameti. Kolik se u 3,2 da pretaktovat, myslim BEZPECNE.
Ja vcera pretakotoval automaticky SW Core od me desky MSI z 3,2 na 3,5. Bezelo to v pohode, ale pri hrani IL-2 FB mi to asi po 30 minutach vytuhlo, ale hlasilo to chybu pameti. Kolik se u 3,2 da pretaktovat, myslim BEZPECNE.
- Wiruz
- Pokročilý

Re: Pretakt
no CoreCell bych moc neveril, maximalne bych se podival, kam az to pretocila deska, ale pak si to vse radsi nastavil rucne a z biosu sam, vsetne nastaveni pameti (aby pak nebyly stresovane a nehazely chyby)TomCZ píše:Jo, souhlasim, je fakt super. Pri max. zatizeni jen 66 stupnu, bezna tak 56, vklidu cca 34. U Prescotta byly teploty desne (viz.vyse).
jinak co se tyce toho OC, bezpecny je vse, nez budes nucen zvednout napajeci napeti pres +/- 1,65V a teplotu udrzis pod 70°C. Jinak jsou kousky co jdou na 3,5-3,8, zalezi hodne na desce a kusu CPU

- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
OK
Zksuím to nastavit tady podle toho článku, která je na zdejších stránkách. Pokud jde o Core, začínám si o něm také myslet své. Teď mě např. po zapnutí PC začne signalizovat, že se netočí chladič na CPU. Přitom teplota na něm je OK a když restartnu PC, tak dá pokoj. Tak nevím, chválně to pak otevřu, abych na něj viděl a pak se skutečně uvidí.