Odemčení pipelines u Radeonu 9500

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

Odemčení pipelines u Radeonu 9500

Příspěvek od Johny_ZeTT »

Mám jenom takovej dotaz. Pokud je nějaká pipeline vadná, zobrazí se to na výsledku v 3dMarku? Já si totiž žádný chyby nevšim, ale člověk nikdy neví.Ten nárust fill rate mám asi okolo 5% single texturing a 80% multi texturing. V Computeru psali, že by se mohl zvednout tak jednou tolik.Mě to připadá nějaký slabý(aspoň to single). Může to být právě tou vadnou pipeline? Taky nárust celkovýho výkonu je jen o třetinu. A další otazka: Nemá to vliv na životnost celý grafárny?Nerad bych ju odvařil .
GigaByte GA-7VT600, AMD Athlon2500+(Barton-333MHz), Ati Radeon 9500,512RAM(400MHz)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pokud by byla vadna, tak bys mel chyby v obraze, ale na vykon to vliv nema. A narust vykonu o tretinu je cca adekvatni.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

v 3d marku se to muze ( a vetsinou ) taky zobrazi, ale dej pozor ze to muze delat jen nekdy, treba jen tam kde je vyuzito pixel shaderu nebo naopak vertex...takze je dobre projet vice testu...ja jsem treba blahove jednu kartu pustil jen na prvni dva testy (vse ok) a pak jsem se ve FAR CRY divil proc mam ctvereckovanou vodu :(

/edit: nekdy je chyba jen treba v pixe shaderu 2.0 ale nizsi jsou zase v poradku...takze zkouset a zkouset...tim se neprohloupi :wink:

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Přesně tak, mě to třeba za určitých okolností (kouř, mlha, apod.) dělá takový černý tečky, ale většinou si toho člověk nevšimne. Ale třeba teď mi to ve FarCry udělalo na jednom místě (na lodi) se mi místo stínu na zbrani zobazili tečkovaný čtverečky. Prostě nikdy to s těma odemčenýma pipkama nebude úplně ideální. Prostě je to o kompromisu mezi výkonem a vizuální kvalitou.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
pan-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan-x »

Borg píše:Přesně tak, mě to třeba za určitých okolností (kouř, mlha, apod.) dělá takový černý tečky, ale většinou si toho člověk nevšimne. Ale třeba teď mi to ve FarCry udělalo na jednom místě (na lodi) se mi místo stínu na zbrani zobazili tečkovaný čtverečky. Prostě nikdy to s těma odemčenýma pipkama nebude úplně ideální. Prostě je to o kompromisu mezi výkonem a vizuální kvalitou.
mno tak ja mel asi stesti,mi to vubec nic na obraze nedela,teda zatim u zadne hry (Far Cry skoro dohrane a bez problemu)
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

Hele a má to odemčení vliv na taktovací možnosti?Mám vyhlídlou frekvenci před odemčením, kdy byl systém stabilní. Můžu se k tý frekvenci teď vrátit?(abych to nevodpálil!)

Jo a ještě něco. Je to karta R 9500 64MB.Někde jsem četl, že by měla mít 128bitovou sběrnici.Takže podle Computeru bych z toho měl dostat výkon srovnatelný s Radeonem 9500Pro a ne s Radeonem 9700(to bych musel mít 256bitů). Jenže v Sandře mi to ukazuje že je to čipset 9700.
GigaByte GA-7VT600, AMD Athlon2500+(Barton-333MHz), Ati Radeon 9500,512RAM(400MHz)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Johny_ZeTT píše:Jo a ještě něco. Je to karta R 9500 64MB.Někde jsem četl, že by měla mít 128bitovou sběrnici.Takže podle Computeru bych z toho měl dostat výkon srovnatelný s Radeonem 9500Pro a ne s Radeonem 9700(to bych musel mít 256bitů). Jenže v Sandře mi to ukazuje že je to čipset 9700.
Pokud ma 64MB tak je 128bit. Na sandru zapomen.
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

A má to vliv na ty taktovací možnosti. Bude to stejně taktovatelný jako zamčený?A nesníží se životnost když to mám odemčený respektive netopí ta karta teď víc?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Johny_ZeTT píše:A má to vliv na ty taktovací možnosti. Bude to stejně taktovatelný jako zamčený?A nesníží se životnost když to mám odemčený respektive netopí ta karta teď víc?
Taktovat by to melo jit stejne. Par lidem ty 4 pipky casem stejne odesli, ale to je spise vyjimka.
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

Takže já je nechám odemčený.A zkusím to ještě overclocknout.Nehrozí teda že by tím odemčení karta za čas kapitulovala(BOOOOOOOOOMM!!)?To bych fakt nechtěl riskovat.
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Johny_ZeTT píše:Takže já je nechám odemčený.A zkusím to ještě overclocknout.Nehrozí teda že by tím odemčení karta za čas kapitulovala(BOOOOOOOOOMM!!)?To bych fakt nechtěl riskovat.

Ty pipky klidne nech otevreny. Pri nejhorsim ti "odejdou" jen ty co jsi odemkl (jak pise Drak par lidem se to stalo, ale strach bych nemel). Jen pri tom pretaktovani to hlavne chce chladit (zalezi na tom jak to budes zdimat). Urcite neni dobry, aby jsi mel z grafarny pekarnu. Hlavne, testuj, testuj, testu a testuj - kdyz zacnou artefakty, tak trochu zarad zpatecku. :roll:
:-)
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

Fajn.A ještě jedna věc.Jak je to s tím biosem?Když to odemknu musím tam pak dávat ten bios od Radeonu9500 pro?Co to bude mít za výhodu?Můžu to nechat tak ne?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Na bios se vyprdni, stačí když to odemkneš softwarově (Omega Catalyst, DNA Catalyst, Rivatuner,...). Je to tak i bezpečnějsí kvůli případné reklamaci a tak.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Johny_ZeTT píše:Fajn.A ještě jedna věc.Jak je to s tím biosem?Když to odemknu musím tam pak dávat ten bios od Radeonu9500 pro?Co to bude mít za výhodu?Můžu to nechat tak ne?
Ja bych to nedelal (bud rad, ze ti makaj odemceny pipky). Kdyz ano, tak si urcite nezapomen udelat zalohu toho co tam mas, abys mohl udelat krok zpet! Nevim presne jaky to ma vykonovy dopad u 9500, ale "vetsinou jdou vice taktovat pameti". :roll:
:-)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“